![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
a w tym teście co to za subaru i mitsubishi? Nie zakładam, ze evo i sti, bo podane przyspieszenie 0-100 dla tych samochodów, na poziomie 5.8-6.0, to jakiś żart chyba. Może pod górkę było ![]() Hej, to tabelka z testu przeprowadzonego przez francuskie pismo Sport Auto. Bylo to Evo X i subaru Sti. Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
po dokładnie czterech tygodniach odebrałem auto z serwisu, nie obeszło się bez emocji bo samochód miał porysowany przedni zderzak (jakiś ćwok zawadził przy wjeżdżaniu na podnośnik i się nie przyznał) także musiałem umówić się za kilka dni na malowanie zderzaka, przy rozbieraniu tunelu zapomnieli podłączyć Tempomat także musiałem podjechać do serwisu kolejny. Reasumując, po odebraniu autka, trzech ponownych wizytach w serwisie w celu poprawienia tego co przy okazji udało im się popsuć znowu cieszę się nim jak dziecko! Uraza minęła godzinę po wyjechaniu z serwisu, tym bardziej, że przez te 4 tygodnie ujeżdżałem Clio 1.2;-) Miejmy nadzieję, że limit napraw został już wyczerpany, wymieniono synchronizator piątego biegu i kilka dodatkowych podzespołów. przebieg 11 tys, nic nie stuka i nie trzeszczy, dalej pachnie nowością, minimalna średnia spalania z jednego baku to 8,8 l/100 ale to takie sztuczne i na siłę, maksymalne 17 a średnio 11-12 przy raczej dynamicznej jeździe po mieście - jestem natomiast przekonany, że gdyby jeździła nim np. moja mam to spokojnie mieściła by się w 9 litrach. Rzeczywiście auto rzuca się w oczy, robią zdjęcia, podpytują nawet panie po czterdziestce;-p wydech mam zrobiony także świszcze jak F16, program też także 430 Nm i 292 km daje radę - stanąłem ostatnio na kresce z Focusem RS, ze startu do praktycznie 220 i nie uradził a nawet został w tyle jakieś półtorej długości samochodu, generalnie można stwierdzić, że Meganka po programie jeździ tak samo jak dziewiczy RS. Można jeszcze zrobić downpipe i sportowy katalizator co dałoby dodatkowe 20-25 koni ale biorąc pod uwagę awaryjność i gwarancję a to już duża ingerencja, póki co sobie daruję, może kiedyś, tym bardziej, że na mokrym koła buksują nawet na czwórce...tyle w telegraficznym skrócie p.s. a, i bierz 19-tki bo naprawdę robią wrażenie a w jeździe specjalnie różnicy nie ma:-) będziesz zadowolony No właśnie widziałem Cię wczoraj na mieście i się zastanawiałem czy wreszcie oddali Ci furę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 24 January 2005 Skąd: Poznań ![]() |
apropo renault megane rs to mialem male starcie z tym sprzetem z rolki na 3 biegu (80/90km/h)
rolka 3 bieg z 80/90 km/h -------------------- CTR 07
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Teee cfaniak może najpierw opisz dokładnie swoje auto bo z serii to Ci tak pomału tylko znaczek na masce został
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
juz wszystko wiadomo
![]() CTR jest doladowany kompresorem moc ok 330hp wiec meggi i tak niezle wypadła , na tle tej wscieklizny ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Kolejny ciekawy test przeprowadzony na torze Magny Cours.
Frs na standardowych Conti Vs. Frs na R888. Różnice? Sami zobaczcie: http://i266.photobucket.com/albums/ii255/M...scanear0003.jpg To tak trochę a`propos gadania jakie to renault be, że R26R wystawiłi na R888. Aha, czas przejazdu M3Rs Cup na Magny Cours, na standardowej gumie, to 1:27,87 ;-) Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Jak jest z olejem w Waszych Reniach?
Wczoraj się zorientowałem, że moja potrzebowała od max. do min przez 14 000 km. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Wnioskujesz na podstawie elektronicznego wskaźnika na desce rozdzielczej ?
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
Nie, zadałem sobie trud i otworzyłem maskę...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Ale jak to się ma do wskaźnika na desce, obserwowałeś systematyczne zmniejszanie się słupków poziomu oleju na wyświetlaczu?
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
Wogóle nie patrzyłem/patrzę na wyświetlacz więc nie wiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
ja zmieniam olej co 10 tys. także chyba mnie to nie dotyczy;-p zresztą zbojkotowałem Elfa i leję Motula:-)
-------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Masz rację...
jakoś nie specjalnie katowałem auto i olałem wymianę co 10000 Mam 17000 i zmieniałem przy 3000. A jakiego Motula lejesz? |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Masz rację... jakoś nie specjalnie katowałem auto i olałem wymianę co 10000 Mam 17000 i zmieniałem przy 3000. A jakiego Motula lejesz? Motul 8100 X-cess 5W40, spełnia normy Renault i nawet serwis się nie czepiał;-p -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo Ci dziękuję za info...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 02 May 2011 Skąd: Łódź ![]() |
Poniżej mój wykres, jaki udało się uzyskać dzisiaj w V-techu
http://img600.imageshack.us/img600/1237/wykresa.jpg |
|
|
![]()
|
|
Co masz jeszcze nadłubane oprócz programu?
Czy dobrze odczytuję wykres - seria była mocniejsza niż podaje producent? Jak to hula na drodze? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
To by sie zgadzalo z wiekszoscia innych pomiarow.
Focus RS ma niewiele wieksza moc na paliwie 95 oktanow (ok 300 na 98) - stad sie wziela plota, ze maja tyle samo. Dla porownania sam program daje w Focusie ok. 340 KM, program + IC 360 KM, do tego wydech i wtryski = 400 KM -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 02 May 2011 Skąd: Łódź ![]() |
Zmieniłem jedynie wkładkę filtra powietrza na BMC. Serię mierzyliśmy na dwóch różnych hamowniach i wyszło mniej więcej tak samo, ok 25km i 35Nm więcej niż podaje producent (ale to już było mierzone po zmianie wkładki). Na autostradzie ciężko było odczuć wyraźną różnice, bo nawet w serii idzie jak burza, ale wyprzedzanie na zwykłej drodze jest już dużo ciekawsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
IC + wydech Milltek + program i będzie w Megance 320 KM i 488 Nm
![]() http://www.autoevolution.com/news/rs-tunin...e-rs-38469.html -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 15:03 |