![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Częste zjawisko przy zaciskach Brembo.
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 26 December 2011 ![]() |
Częste zjawisko przy zaciskach Brembo. a jakie jest rozwiazanie, które często się stosuje? Jak mam jeszcze na gwarancji to warto zajechać do ASO, żeby to zrobili? Bo chyba trzeba będzie i tak zakupić te pręty - a może to pójdzie w ramach gwarancji? ![]() Koszt wymiany klocków w ASO dla samego przodu to 160zł |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
a jakie jest rozwiazanie, które często się stosuje? Trzeba wymienić ![]() -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Można za ~60zł poza ASO. Jutro podam namiary.
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 01 March 2015 Skąd: Katowice ![]() |
Piny - AR 159 komplet na dwa zaciski -
TRW - PFK544 Quick brake QB109-1694 |
|
|
![]()
|
|
Piny i blaszki obowiązkowo wymienia się z klockami. Czemu? Ja wymieniłem dopiero przy trzeciej albo czwartej wymianie klockow bo się pogieły. Wcześniej było OK. -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Właśnie odebrałem zestaw tarcz PFC 348 mm. To te o 8 mm większe, pasujące do oryginalnych zacisków.
Te same, które K-Tec reklamuje jako swoje ale producentem jest PFC i bezpośrednio można je dostać odrobinę taniej. Montuję w ten weekend. Jak plany wypalą, to będzie testowanie na torze za tydzień. ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś z Was ma SPRAWDZONY sposób na wymianę dolnego sworznia zwrotnicy?
Parę osób tu wcześniej pisało, że ten z 2BRally nie pasował - i jak to się skończyło? http://motorsport.2brally.pl/pl/sworzen-zw...-megane-rs.html Jak rozumiem, oryginalny sworzeń osadzony jest w łożysku igiełkowym. Czy ten element zastępuje i jedno, i drugie? ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Czy ktoś z Was ma SPRAWDZONY sposób na wymianę dolnego sworznia zwrotnicy? Parę osób tu wcześniej pisało, że ten z 2BRally nie pasował - i jak to się skończyło? http://motorsport.2brally.pl/pl/sworzen-zw...-megane-rs.html Jak rozumiem, oryginalny sworzeń osadzony jest w łożysku igiełkowym. Czy ten element zastępuje i jedno, i drugie? ![]() Pasowal, zero problemow -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Fri, 11 September 2015 ![]() |
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, jako nowy użytkownik forum i od razu zgłaszam się z problemem.
Mam R.S. 265 Cup z przebiegiem 10 tys. W ciągu ostatnich dwóch tyg. dwukrotnie miałem sytuację, że przy b. niskiej prędkości, rzędu kilkunastu km/h, nie mogłem wrzucić biegu (ani I, ani II) z luzu. Pomogło dopiero kilkukrotne wciśnięcie sprzęgła. Miał ktoś podobny przypadek. Co to może być? Nie chcę być zdany na wiedzę/niewiedzę ASO. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
A sprzeglo wpadalo w podloge? Obstawiałbym na pierwszy rzut wyprzęgnik pod pedalem.
-------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
A ja bym obstawiał naprawę gwaranyjną. 10 tys przebiegu, to po co się w ogóle zastanawiać?
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 31 October 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
U mnie przy kilku tysiącach kilometrów przebiegu została wymieniona pompka sprzęgła . Nie było aż tak poważnych problemów z wrzucaniem pierwszych biegów , ale zdarzały się , natomiast dodatkowo sprzęgło pedał sprzęgła nie pracował płynnie i był odczuwalny jego skok .
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Fri, 11 September 2015 ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Po sprawdzeniu hydrauliki sprzęgła, ASO niestety nic nie stwierdziło, zgodnie z przewidywaniami. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo ciekawe porównanie:
ta sama Megana 275 Trophy z standardowym zawieszeniem vs Öhlins. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Dzięki za odpowiedzi. Po sprawdzeniu hydrauliki sprzęgła, ASO niestety nic nie stwierdziło, zgodnie z przewidywaniami. jak to sprawdzono? podejrzewam ze trzeba zdejmować skrzynię i się do tego dostać, czyli gruba robota.. pewnie aso olało sprawę i na odczepne napisali co trzeba? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Rozważam zmianę auta, dziś oglądałem M3RS 265 Cup. Fajne auto, ale miało kompletnie zużyte hamulce przó i tył (Brembo). Co jest w tym wypadku standardową praktyką - OEM czy jakiś konkretny zamiennik (mówię o obydwu osiach)? Interesuje mnie coś o podobnych właściwościach do serii, lepszych nie potrzebuję. Jak znacie ceny to podrzućcie.
Przy okazji: - jak rozróżnić 250 od 265 bez dekodowania VINu? - czy żółty lub szary obrotomierz coś oznacza w kontekście wersji? -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 16:23 |