![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
160k za kompakta marki Renault...
![]() Oj, to bedzie wymagalo entuzjastow... -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Pytanko odnosnie osiagow, ile realnie robi zdrowe fabryczne megane RS na 1/4 ? Podaja w necie,ze kolo 14.5. Chodzi mi o wersje 250/265 koni.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
160k za kompakta marki Renault... ![]() Oj, to bedzie wymagalo entuzjastow... tak samo, jak np. kilkadziesiąt tysi za nastoletnie M3. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Piotrek, myślę, że cena używanych modeli M jest powodowana tą wyjątkowością o której tak często wspomina Boogie (Highman). Nota bene z którym w tej materii się zgadzam.
Żeby nie robić OT to zwrócę uwagę, że Renault z ceną 160k pln niebezpiecznie zbliża się do pułapu najmniejszego AMG ;] A z drugiej strony czy naprawdę wierzymy, że decyzja o produkcji modelu w takiej specyfikacji i ustalenie ceny to wynik niczym niepopartej pięciominutowej refleksji jakiegoś tam gościa z pierwszej łapanki ? -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Też myślałem że Focus RS500 z podobną ceną się nie sprzeda, a jednak ślepych wielbicieli marki nie zabrakło.
Mimo że byle tuning zwyczajnego RS-a dawał znacznie więcej, znacznie taniej. No ale jak się za tą cenę woli Focusa czy Megane zamiast np. 5-letniego GT-Ra 500-600 KM to chyba jednak trzeba coś mieć z głową. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Nie chodzi o to, czy jest sens kupowania, ale że wymaga to pewnego poziomu entuzjazmu. Grupy entuzjastów nie muszą być tak samo liczne.
Nie znam się na marketingu, ale wydaje mi się, że czasami chodzi po prostu o to, żeby mieć w swojej ofercie coś wyjątkowego. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 31 October 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
A ludzie decyduję się na takie samochody , bo zarówno RS500 , jak i Trophy , są limitowane , a mieć coś limitowanego łechta ego wybornie .
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Wiedzialem, ze ktos zaraz wyciagnie R26.R ale to nie jest dobry przyklad. Trophy nawet doposazone w Ohlinsa i semislicki nadal nie bedzie tak od poczatku bezkompromisowym i limitowanym projektem jak R26.R. I dlatego bedzie deprecjonowac na poziomie znacznie bardziej zblizonym do normalnego RS.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Ale Trophy R to już będzie dobry przykład
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
ale Trophy R pewnie będziesz jeszcze sporo droższe
![]() Swoją drogą ktoś się orientuje ile kosztowała salonowo R26.R? -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Też myślałem że Focus RS500 z podobną ceną się nie sprzeda, a jednak ślepych wielbicieli marki nie zabrakło. Mimo że byle tuning zwyczajnego RS-a dawał znacznie więcej, znacznie taniej. No ale jak się za tą cenę woli Focusa czy Megane zamiast np. 5-letniego GT-Ra 500-600 KM to chyba jednak trzeba coś mieć z głową. Taki 5-6letni GT-R to będzie raczej trup wymagający remontu...a samo utrzymanie auta też swoje kosztuje....a te 500-600Hp w jeździe na co dzień i tak nie wykorzystasz...no chyba że to ma być drugie/trzecie auto tylko do zabawy to ok... -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Nie, nie trup. Tylko że rocznika 2009 i tak bym nie kupił z powodu wady konstrukcyjnej skrzyni biegów.
Poprawiona dopiero od 2012. Do zabawy, oczywiście. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 May 2009 Skąd: Żywiec ![]() |
Komuś wgrywali jakieś nowe oprogramowanie do wtrysków? co to niby ma poprawić?
RB8 wyskoczył błąd "sprawdź układ wtryskowy" skasowali i umówili na wgranie nowego oprogramowania wtrysków |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Czy ktoś rozeznal kwestie sworznia zwrotnicy w Meg 3 RS. Ma ktoś jakiś patent?
Czy ten z Meg2rs w końcu pasuje? -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy ktoś rozeznal kwestie sworznia zwrotnicy w Meg 3 RS. Ma ktoś jakiś patent? Czy ten z Meg2rs w końcu pasuje? czekam na info z łodzi od typa co tym handluje jutro wraca z urlopu więc będzie można coś się dowiedzieć. W katalogu renault takie sworzeń nie występuje. A on sprzedaje podobno oryginalne i trzeba dopytać mówi że można wysłać do niego zwrotnicę on osadzi i odeśle jak coś więcej się dowiem dam znać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Temat potwierdzony zamawiać i się cieszyć sprawnymi zwrotkami
Poniżej info od kolegi Hej kupiłem te sworznie z 2brally cena 470zł z wysyłką pan powiedział że w pierwszych modelach rs z 2008r faktycznie były za małe od 2009 są dobre ja mam 2010 wiec zaryzykowałem, przyszły wczoraj byłem troche wymęczony ale zabrałem sie za robote i wszystko pasuje idealnie po za tym że trzeba w członek rozebrać żeby to wymienić to sworznie kosztowały mnie 5stów a robota nic bo robie sam;) wczoraj zrobiłem prawy jutro zabiore sie za lewy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
tak z innej beczki, mam okazyjną ofertę wymiany mojego Rs 2011 na tegoroczny po lifcie, niestety Renault zaszalało i nie ma w opcji xenonów, czego za bardzo nie mogę sobie wyobrazić;-p czy ktoś coś wie, przerabiał temat itd.? byłbym wdzięczny bo to dla mnie nie do przejścia:-(
-------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Hej. Tak to prawda, nie ma i nie można zamówić. Przerabialem juz ten temat z centralą, to nie tak, że w Polsce nie ma.
Zostaje Ci opcja bez xenonu. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Sa dwie opcje, demontaz lamp rozebranie ich i wymiana soczewki, ew montaz palnikow HID
IMHO megi z 2012 jest duzo ladniejsza niz tegoroczna -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Marcin Ty juz swoja sprzedales ?
|
|
|
![]() ![]() |