![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Gdyby ktoś potrzebował, mam kpl tarcz oryginalnych, nienacinanych - co prawda używki, ale po 15kkm. Udało mi się okazyjnie kupic, z myślą o jakieś wycieczce na tor (na codzień mam nacinane).
Jak wygląda kwestia wydechu? Robił ktoś sam DP bez kata? Jaki dźwięk? Jaka średnica? Mam możliwość zorganizowania kilku sztuk - ktoś zainteresowany? Ewentualnie kpl wydeh. -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Czyżby manual zamiast DSG? Ciekawe...
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
Moze civic typeR...
![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
re050 vs michelin cup 2 ..
![]() -------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
Ej faktycznie te pilot cup 2 to takie są mało koszerne... nic tylko bić rekord meganą z takimi paputami! Tak czy siak OPC będzie w wersji "hardkorrr-uber-turbo-karbon" http://www.topgear.com.pl/opel-astra-opc-e...a,,zdjecia,3602 jak to pojedziesz szybciej od cupry to się może renault obudzi i poprawi rekord za pomocą nowego RSr'a.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
niech wszyscy biją, a reno pierdyknie na koniec, znowu czas który bedzie nie do pobicia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
właściwie nie ma się czym przejmować to i tak Renault zawsze pierwsze pokazuje nowości w tej klasie i to zawsze Renault trzeba gonić i zawsze wszyscy porównują się do Renault.
Więc zgodnie z panującym trendem za rok wypuszczą Megane, które znowu pociśnie na parę lat rekordzik. D\ ale przyznam, że kierowca nieźle ciśnie.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Czyżby manual zamiast DSG? Ciekawe... M. Lisowski kiedyś w wywiadzie powiedział, że na torze woli manual od dsg. Pytanie tylko jaki promil spośród posiadaczy manuali jest w stanie wycisnąć tyle ile Lisowski.... ps. obstawiam, że Ty czy ja z manualem czy dsg i mając 100KM więcej nie zrobilibyśmy takiego czasu ;-) więc po co na nowo rozpoczynać dyskusję... -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Coś tak mi przeczucie mówi, że jakiś ogarnięty kierowca w Megane III RS pociśnie ten wynik bo będzie miał motywację ;-)
bo w sumie nikt nie powiedział, że nie można zrobić lepszego przejazdu niż obecny i to osiągnięcie to szczyt możliwości. Zresztą jak można zauważyć przy biciu rekordu kierowca zrobił kilka błędów ale nikt o nich nie mówi bo rekord to rekord a jak by wyeliminować błędy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
obstawiam, że Ty czy ja z manualem czy dsg i mając 100KM więcej nie zrobilibyśmy takiego czasu ;-) więc po co na nowo rozpoczynać dyskusję... Oj tam, takie czasy to ja w drodzę do pracy trzaskam ![]() Nie, nie mam zamiaru bić piany. Ot, taka ciekawostka że nie dali (teoretycnie) szybszego DSG. BTW Jeździłem na torze kilkoma BMW M z SMG - jakoś się nie potrafiłem odnaleźć, chociaż nie mowię że szybciej zmieniam ręcznie ![]() -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 May 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Ej faktycznie te pilot cup 2 to takie są mało koszerne... nic tylko bić rekord meganą z takimi paputami! Tak czy siak OPC będzie w wersji "hardkorrr-uber-turbo-karbon" http://www.topgear.com.pl/opel-astra-opc-e...a,,zdjecia,3602 jak to pojedziesz szybciej od cupry to się może renault obudzi i poprawi rekord za pomocą nowego RSr'a. Na wiosnę szykuje RS-a Trophy 275KM/360Nm z zawieszeniem Ohlins-a i na 19" Pilot Sport Cup 2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Mam zamowionego. 6szt w PL, pierwsza bedzie u "mnie"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
ciekawostka że nie dali (teoretycnie) szybszego DSG. DSG jest szybkie przy wbijaniu kolejnych biegów do góry, ale downshift potrafi w nim zająć aż do 0,6 sek. Więc nie nadaje sie na tor do bicia rekordów. Mam zamowionego. 6szt w PL, pierwsza bedzie u "mnie" ![]() Wiadomo już jaka cena? ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
Co ciekawe Leoś zrobił tez o 6 sec lepszy czas od Alfy 4c
-------------------- @CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9 |
|
|
![]()
|
|
Okolice 160 tyś, ale czy to katalogowa z opcjami czy bez tego nie wiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
A co z wersja RSR? Ktora miała być podobna do r26r tzn odchudzona i z klatką?
|
|
|
![]()
|
|
W PL nie będzie.
|
|
|
![]()
|
|
Szykuje do produkcji DEMO, może ktoś chce ? Nie będzie do jazd więc przebieg "0".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: w-wa ![]() |
Panowie , czy ktos przerabial temat wsadzenia org. szpery do zwyklego RS'a w ASO ? cene mechnizmu juz znam
-------------------- Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1 BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 06:23 |