![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 June 2012 ![]() |
Też będę potrzebował świec i widziałem w katalogu internetowym że Bosch posiada w ofercie świece do RS'a.Symbol świecy z tego co pamiętam REN 3640.
http://www.bosch-automotive-catalog.com/pu...Invocation=true Tutaj można sprawdzić... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Też będę potrzebował świec i widziałem w katalogu internetowym że Bosch posiada w ofercie świece do RS'a.Symbol świecy z tego co pamiętam REN 3640. http://www.bosch-automotive-catalog.com/pu...Invocation=true Tutaj można sprawdzić... dzięki każde info cenne a tak przy okazji ile w serwisie kosztują bo może gra nie warta świeczki ![]() trochę zaktualizuję, dzwoniłem do boscha i nie mają jej jeszcze w sprzedaży nie wiedzą kiedy będzie. Brak numeru katalogu można tylko wyszukać model świecy ale nie można zamówić. |
|
|
![]()
|
|
Ponad 500 zł za komplet ![]() ![]() http://www.allcarpartsfast.co.uk/renault/r...947-spark-plug/ ale.... wychodzi na to że jednak są świece które można w meg3 użyć: http://www.megane-rs-online.com/allumage/1...2511531246.html Z opisu wynika że dają radę do 380KM O no to mnie pocieszyłeś bo 5 paczek to trochę zdzierstwo. na tej stronie wychodzą za 375 zł licząć ze funt kosztuje 5.07 zł |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Przy jakim przebiegu ma być wymiana świec?
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
serwis chyba 60 tyś zaleca ale coś słyszałem, że co 35 - 40 tyś powinno się wymienić. jeździłem dieslem wcześniej to problem był z głowy. To mój pierwszy benzyniak więc też się uczę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 04 January 2012 ![]() |
http://www.adrenalinemotorsport.pl/gielda/...o-szpera-102011
Kogoś z forum ? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: krakow ![]() |
Nikogo z forumowiczow. Ale jakby kto szukał to moja jest do sprzedania
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 15 February 2014 ![]() |
Hej, witajcie.
To mój pierwszy post dlatego się witam ![]() a teraz pytanko: Ma ktoś może w swoich rskach ten system multimedialny R-link? Może ktoś powiedzieć jak się to spisuje i czy rzeczywiście ma dostęp do internetu? Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Dostęp do neta i jest i go nie ma
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 15 February 2014 ![]() |
A jeśli nie zamówiłem sobie R.S Monitor 2.0 to czy mogę go później pobrać z tego sklepu z appkami?
|
|
|
![]()
|
|
Nie można.
|
|
|
![]()
|
|
http://otomoto.pl/renault-megane-C32165810.html
Od mojego klienta, prawym bokiem walnięta, mam zdjęcia jak coś, ale przebieg pewny i, że serwisowana ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Sprawa DP nie umarła ostatnio bardzo duzo pracy i nie mam kiedy podjechać odebrać, dodatkowo dorabiane były fansze cięte aserowo/plazmowo. Dodatkowo chcieliśmy sprawdzić czy żadne check enginy sie nie pojawią i od 2 tygodni cisza.
Jeżei ktos uważa że DP nic nie daje to jest w ogormnym będzie po zamontowaniu DP u kolegi wyjechaiśmy na drogę i kilkakrotnie robiliśmy próby zarówno z 2 jak i 3 biegu na trzecim biegu wyprzedził mnie wjechał przede mnie i ciąge odchodził... Ja mam natomiast pytanie z innej beczki auto ma 22k i dzisiaj dowiedziaem sie że mam przednie tarcze i klocki do wymiany, o ile klocki byy by jeszcze ok to tarcze są nie do uratowania przy hamowaniu biją aż po całej kierownicy się rozchodzi. To że kocki padną po 22k to bym przeżył ae pogięte tarcze?! Czeka mnie wymiana kompletu na przód jakieś opcję rozważam seryjne tarcze (nacinane) + Ds2500/CL RC5+? |
|
|
![]()
|
|
No z klockiem to ok zgodzę się wytrzymał 5 pojeżdżawek i 20k km ale tarcze to mnie przeraziło żeby sie poddały po tak małym przebiegu, niestety do toczenia się nie nadają za mało materiału by zostało. Mówisz że DS2500 będzie dobry pod seryjną tarczę nacinaną? Zastanawiam się czy jest różnica pomiędzy DSem a oryginalnym klockiem z ASO a z tego co wiem robi je też FERODO.
DP będzie P&P do wysyłki trochę to trwa z uwagi na to iż do pierwszej sztuki był dorobiony "przyrząd" a flansza odcięta od innego kata, teraz jest wszystko custom, nie chcę też aby ktoś musiał przerabiać DP dlatego czekam na finalną wersję, sam ostatnio nie mam czasu to też nie naciskam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Nie wiem jak jeździsz, ale krzywe tarcze mogą być spowodowane niewłaściwym chłodzeniem po dawaniu w palnik na pojeżdżawce.
Mam podobny przebieg, po paru pojeżdżawkach, będę wymieniał klocki ale tarczom nic nie dolega. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
ja miałem podobnie 19500km i biło tak ze nie dało się kierownicy utrzymac:) pojechałem do aso, gdzie stwierdzili ze nie maja jak sprawdzić bicia tarczy nacinanej, natomiast zmierzyli bicie na piascie. wymienili mi piasty,łożyska,tarcze,klocki z czego ja musiałem zapłacić za klocki a reszta na gwarancji. jak masz jakieś aso znajome to pokombinuj może Ci sie uda-na tarcze jest 20tys gwarancji
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
ja mam teraz juz 28k zrobione i nic nie bije
![]() |
|
|
![]()
|
|
Po kiku solidnych okrążeniach 4-5 okrążeń chłodzących (karting).
No ja mam 22000 km więc już lipa ale zaraz jadę na wymianę oleju to wtedy pogadam. Co nie zmienia faktu że to jakaś straszna lipa... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Chłopaki...prawdziwy mężczyzna nie hamuje
![]() Ja w Rce mam 46k i przy ok 50-55tyś myślę że będę zmieniał klocki ![]() -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
Jakbym jeździł tak wolno jak Ty też bym nie miał problemu
![]() Szkoda że nie ma żadnych zamiennych tarcz (nie mówię o tarczach taroxa i KTR) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 11:00 |