![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
A da się w ogóle zamówić taką bzdurę do auta które powinno być sztywne? Nie znalazłem w konfiguratorze.
Za to dla zabawy skonfigurowałem sobie Megankę ze wszystkim tym co mam w Focusie i jest tak jak pisałem na początku tego wątku: Meganka wcale nie jest tania. Wyszło 123 tys zł bez ksenonów. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
A da się w ogóle zamówić taką bzdurę do auta które powinno być sztywne? Nie znalazłem w konfiguratorze. Za to dla zabawy skonfigurowałem sobie Megankę ze wszystkim tym co mam w Focusie i jest tak jak pisałem na początku tego wątku: Meganka wcale nie jest tania. Wyszło 123 tys zł bez ksenonów. da się;-) no i własnie mniej więcej tyle wychodzi za Megankę, tyle tylko, że z xenonami ale ja nie miałem dopłaty za lakier, pewnie stąd ta różnica. no ale powiem szczerze, że z dnia na dzień lubię Ją coraz bardziej:-))) -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Ja kupiłem auto warte 119 tyś za 102 tyś także cena wg mnie super, ale był tylko jeden salon ( warszawa) który dawał takie rabaty
-------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Generalnie fura bardzo ładna. Pocisk. Z drugiej strony za 100tys. można kupić niezłego rocznego ściganta
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
fakt, Renault daje bardzo doooobre rabaty:-) w Katowicach też:-)
-------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
...ja zamiast 112 000 dałem 97 000...
w Fordzie miły Pan zaproponował mi zamiast 137 000 cenę 134 000 Owszem miałbym lepsze audio, xenony, podgrzewaną przednią szybę i kamerę cofania... no i miałbym jeszcze pół litra extra ale to w końcu 30% ceny więcej... |
|
|
![]()
|
|
... coś chyba troszkę podrożały... moja wychodzi 113440 + 1000 alarm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Nie myślcie że tylko Renault jest takie wpaniałomyślne.
O KAŻDE auto można się targować, nawet takie z "super limitowanej" serii. Na Focusa RS dostałem ok. 12 tys zł rabatu, mniej więcej tyle samo co na Civica Type-R parę lat wcześniej ![]() Fakt że procentowo na Forda rabat był mniejszy, ale jednak dało się. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
a ja zamówiłem wczoraj z Anglii Bluefina i dzisiaj przyszedł - szok (tym bardziej, że na stronie maja napisane, że do 10 dni roboczych) no ale jeszcze poczekam kilka dni z wgraniem softu bo dopiero nakręciłem 1750 km, chociaż myślę, że o i tak całkiem nieźle jak na tydzień;-) umówiłem się z chłopakami z Superchips, że jak nie będzie 300+po samym programie to mogę odesłać i zwrócą mi kasę:-) hm....nie mogę się już doczekać! sam produkt wygląda bardzo profesjonalnie, elegancko opakowany niczym telefon Nokii, płytka CD, instrukcja, kabel OBD, wszystko jak należy:-)
p.s. niestety serwis Renault dzisiaj poległ przy montażu turbo timera;-( -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 November 2003 ![]() |
no ale jeszcze poczekam kilka dni z wgraniem softu bo dopiero nakręciłem 1750 km, chociaż myślę, że o i tak całkiem nieźle jak na tydzień;-) umówiłem się z chłopakami z Superchips, że jak nie będzie 300+po samym programie to mogę odesłać i zwrócą mi kasę:-) Nasz dopiero po 3000 km się "odblokowal" , więc poczekalbym do tego przebiegu z weryfikacją mocy. Wcześniej wypluwalo mniej na hamowni. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Z niecierpliowścią czekam na opinie z użytkowania auta z programem. Jakie koszty ?
A tak BTW- wyczyść sobie skrzynkę PW -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
Z niecierpliowścią czekam na opinie z użytkowania auta z programem. Jakie koszty ? A tak BTW- wyczyść sobie skrzynkę PW generalnie nie jestem entuzjastą tzw. boxów ale parę dni spędziłem na czytaniu różnych opinii na temat firmy Superchips, że w końcu się zdecydowałem i uważam, że to lepsze rozwiązanie niż oddanie auta naszym rodzimym tunerom, którzy na samą myśl, że mają zrobić coś pierwszy raz zaczynają kręcić noskami;-) Oczywiście, że poczekam jeszcze, co najmniej do 3000 km, myślę, że to kwestia max dwóch tygodni ale nie ukrywam, że kusi;-) tutaj artykuł na ten temat http://www.mybluefin.co.uk/roadtest/MeganeRS250.pdf film, na którym można zobaczyć ewidentną różnicę przed i po programie http://www.youtube.com/watch?v=DqNNU0Frfck film z hamowni http://www.youtube.com/watch?v=6uPraOebd7o fajne jest też to, że urządzenie zgrywa sobie serię i w razie czego w każdym momenci w ciągu 10 minutg można ją przywrócić:-) koszt z przesyłką to niecałe 2200 zł a tak to wyglada w rzeczywistości ![]() -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Czy w jakiś sposób dostraja się soft pod dany samochód ?
Nie znam się na tym ale chyba sondę to trzebaby kontrolnie "w wydech wsadzić".... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Czy w jakiś sposób dostraja się soft pod dany samochód ? Nie znam się na tym ale chyba sondę to trzebaby kontrolnie "w wydech wsadzić".... Nic się nie dostraja, wpinasz, podmienia program i tyle. Zwykły gotowiec. Kiepskie rozwiązanie jak zacznie brakować mocy bo nie ma możliwości dalszych zmian programu. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Nic się nie dostraja, wpinasz, podmienia program i tyle. Zwykły gotowiec. Kiepskie rozwiązanie jak zacznie brakować mocy bo nie ma możliwości dalszych zmian programu. teoretycznie tak ale będzie można dokupić za grosze stage 2 i stage 3, dokładnie tak jak w przypadku Focusa ST i RS - zobacz sobie na stronie;-) tak jak pisałem powyżej, też nie jestem entuzjastą "gotowców" ale nie gdzie zrobić dobrego programu w Polsce a nie chcę się poddawac eksperymentom;-( zdam relację jak wgram soft:-) jadę na hamownie, hamuje serię, wgrywam program i hamuję jeszcze raz - umieram z ciekawości chociaż wydaje mi się, że juz w serii będzie więcej bo próbowałem się z S3 i ze startu było równo a z rolki S3 dostaje w dupę;-) czas pokaże;-p -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
... oooo ale ludzie od hamowni ton pewnie mają możliwość zmierzenia AFR dobrą sondą....
Ja pamiętam, że w moim porzednim samochodzie to było tak, że przy ładowaniu odrobinkę powyżej 1,8 bara było super ale jak podchodziło pod 1,9 to zaraz temp. spalin szalała po czerwonym polu, kłopotliwe to było w zimie - wiadomo zimne powietrze - wreszcie założyłem MBC takie najbardziej badziewne z aledrogo i zawsze jak się robiło chłodno to lekko skręcałem.... Spotkałem gdzieś w necie sporo opini nt. belgijskiej firmy... Napisz co i jak wyszło na tej hamowni |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem Megane RS to nie jest demon mocy i prędkości ale faktycznie fajnie się prowadzi...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |