![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
pomysł z przegwintowaniem otworu moim zdaniem jest jedyną opcją, ale jak powiedziałem o tym w aso to stwierdzili że jak przerobiona łapa walnie to już wtedy nie naprawią mi tego na gwarancji tylko bede musiał za to zapłacić...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Czyli zostaje Loctite i sruba ze stali nierdzewnej A4
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Który ten Loctite bo jest kilkadziesiąt numerów.
|
|
|
![]()
|
|
http://www.henkelna.com/us/content_data/16...cking_Guide.pdf
Wychodzi ze mozna probowac Loctite 243 lub jesli ktos chce mocne rozwiazanie ktore trzeba podgrzac do 260 stopni C w celu odkrecenia to Loctite 263. Spojrzcie w poradnik i sporo sie wyjasni. Ja bym zaczal od slabszego. Nie zadziala, dac mocniejszy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie co może być nie teges przy skręconej kierownicy na maxa przy np. zawracaniu słychać takie głośne chrupanie wydaje się jak by dochodziło od strony przegubów ciężko to określić. Ktoś się spotkał z takim objawem?
Zawias Cap koło 19 cali |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
mam podobnie, ale przy skrecie tylko w jedną strone, jeszcze nie zdiagnozowalem, wibracja przenosi sie na deske
|
|
|
![]()
|
|
U ojca w Nissan Navara takie coś było. A przeskakuje przy zakręcaniu? Myślę że łożyska koła do wymiany.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: krakow ![]() |
Nie no bez przesady. Jeśli przy zawracaniu byłoby słychać lozysko kola czyli przy praktycznie zerowej prędkości to na lozysku musiałby być taki luz ze koło by sobie luźno latalo tak jakby były nie dokrecine śruby w kole. Po drugie w trakcie jazdy byłby szum nie do wytrzymania w samochodzie.
|
|
|
![]()
|
|
pytanko mam do was, bo generalnie przy tych wszystkich łapowych sprawach, stwierdziłem ze posprawdzam śruby i poduszke pod skrzynia
co powiecie na ten temat ![]() wg mnie poducha do wymiany, bo generalnie zakres jej pracy, jak przyłozylem breche jest dość duzy ;/ |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2010 ![]() |
wirusx26 , molo, napiszcie do kolegi sebalenk, on miał w swojej podobne objawy (tzw. chrupanie)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
pytanko mam do was, bo generalnie przy tych wszystkich łapowych sprawach, stwierdziłem ze posprawdzam śruby i poduszke pod skrzynia co powiecie na ten temat ![]() wg mnie poducha do wymiany, bo generalnie zakres jej pracy, jak przyłozylem breche jest dość duzy ;/ Jeżeli nic nie szarpie to ja bym nie ruszał na razie poducha musi mieć trochę luzu jak ją brechą traktujesz, skok poduszki to mały kłopot, raczej jak by była za miękka to można by wymienić. A jak będziesz wymieniał to zakładasz tą zmodyfikowaną? |
|
|
![]()
|
|
Nie no bez przesady. Jeśli przy zawracaniu byłoby słychać lozysko kola czyli przy praktycznie zerowej prędkości to na lozysku musiałby być taki luz ze koło by sobie luźno latalo tak jakby były nie dokrecine śruby w kole. Po drugie w trakcie jazdy byłby szum nie do wytrzymania w samochodzie. Ja stawiam na przeguby półosi ewentualnie szpera. |
|
|
![]()
|
|
Panowie I Panie, może jakiś zlocik by zorganizować i po użalać się nad tym i tamtym :-)
żartuję oczywiście z tym użalaniem ale można by było omówić kilka tematów związanych z serwisem i awariami a przy okazji i piwa się napić. |
|
|
![]()
|
|
Szpere bym raczej wykluczył bo nie jest jakoś kosmiczne mocna żeby dawać takie objawy. Co innego jak miałem typera ze szpera Kaaz to tam naprawdę mega przeskakiwalo na skreconych kołach jak spinalo.
Co do poduszki to tak ma być seryjnie. Niestety odkąd pamietam to bolaczka renowek. Pamietam jak miałem Clio sporta II to żeby zerwać poduszkę pod skrzynia to wystarczyło na mielacych kołach wpaść z mokrego na suche i było po poduszce. Odkad dałem poliuretan to problem sie skończył tylko wszystko wibrowalo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Panowie I Panie, może jakiś zlocik by zorganizować i po użalać się nad tym i tamtym :-) żartuję oczywiście z tym użalaniem ale można by było omówić kilka tematów związanych z serwisem i awariami a przy okazji i piwa się napić. Jestem ZA -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
jak coś to jakas czestochowa czy coś, zeby wszyscy mieli w miare równo i z wawy i z sląska
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
To już lepszy Radom, Kielce abo NMnP żeby trochę pojeździć a nie tylko kopać w koło...
|
|
|
![]()
|
|
Jak dla mnie spoko i nawet miejsce spotu tez pasuje bo bede miał w miarę równo z kilometrami. Aczkolwiek codziennie jestem w Warszawie ale nie meganem
![]() Radom i Kielce tez mogą być ale powstało nowe fajne miejsce na spoty czyli tor Jastrząb. Polecam https://m.facebook.com/torjastrzab?id=20202...m%2Ftorjastrzab |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 09:43 |