![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
A pytanie czy 17 cali wejdzie czy zaciski będą trzymały?
tez przodu bo na tył pewnie się zmieszczą. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Ktoś z forum miał 17 na zimę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Jakie Wy tam tarcze i zaciski macie skoro ja w sroce przy tarczy 345 zakładam 17stki ?
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Mamy 340 mm + 4-tłoczkowy monoblock zajmujący trochę więcej miejsca.
Ale największy problem przy 17-tkach stwarza raczej ET. W Scirocco ile jest, 42? My mamy 65. Udało mi się dopasować 17" Braid do Focusa RS, ale przy ET 60 musiały być dodatkowo obrabiane od środka, by nie haczyły o zawieszenie. W Megane wolę się już w to nie bawić. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
viva la france żabki zawsze coś dziwnego wymyślą w samochodzie ale z drugiej strony mamy wyjątkowe i innowacyjne rozwiązania :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Bo to musi być Francuski kubek
![]() a ty pchasz tam Polski |
|
|
![]()
|
|
to slot na kubeczek do espresso
![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
Podstawki podstawkami ale może odezwie tajemniczy użytkownik Rs-a i zdradzi tajemnicę odnośnie rozmiaru 17 cali w kołach :-) na zimę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
generalnie 17tka wchodzi, osobiscie widzialem megane na 17tce speedline, aleee miała cholernie duże odsadzenie i pluła przodem w każdym mozliwym miejscu, wiec chyba jednak wole 18tke dobra opone i zeby nie pluła
![]() |
|
|
![]()
|
|
a to zakładam 18 tylko musze jakieś felgi dorwać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Podobnie jak w Focusie RS i nie stało się tak bez powodu. Zawsze można założyć sobie mniejsze ET i wyjdzie z tego Scirocco
![]() |
|
|
![]()
|
|
Chętnie kupiłbym Meganke ale niestety Renault nie przewidziało w ofercie do tego modelu szybkiej skrzyni ;-)
|
|
![]()
|
|
Podobnie jak w Focusie RS i nie stało się tak bez powodu. Zawsze można założyć sobie mniejsze ET i wyjdzie z tego Scirocco ![]() No nie bardzo, bo Scirocco R ma zupełnie konwencjonalny McPherson i to bez szpery więc Focus RS (ET60) i Megane RS (ET65) z felgami ET 42 i tak będą jeździć lepiej :-P Chętnie kupiłbym Meganke ale niestety Renault nie przewidziało w ofercie do tego modelu szybkiej skrzyni ;-) Chodzi ci o DSG? Tak, to najlepszy "automat", ale: 1. zbyt często ulega awariom 2. nie wytrzymuje tuningu 3. wystarczy umieć zmieniać biegi Co prawda nie Scirocco ale Golf R DSG AWD przegrywał z moim standardowym jeszcze wtedy Focusem RS (start z rolki 50 km/h) Pewnie powiesz że 35 KM więcej robi swoje? No to zobacz porównanie z Megane RS 250. 20 KM więcej i skrzynia DSG i tak nie pomogła ![]() I jeszcze kierowca niezbyt wjeżdżony w auto (tu to nie ja) -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
mAbZ, Ty tak na serio ? To, że Meganka jest szybsza od Sciro na torze pokazuje (chyba) każdy test. Nie mam w tej kwestii wątpliwości. Porównywanie mocniejszej o prawie 40km i 60nm i lżejszej o 150kg ośki do haldexa jest najzwyczajniej głupie...czemu nie jedziecie z zatrzymanego ? Bo to również byłoby głupie...naiwnie jest porównywać tak różne samochody i pisać, że DSG nie robi szału bo Golf R dostaje baty od Foki RS
![]() ![]() EDIT : jesteś pierwszą osobą z którą rozmawiam o dsg która nie jest pod jej wrażeniem. Oczywiście wszystkie pozostałe jechały autem z dsg, albo ze mną albo jakimś innym. Nie podlega wątpliwości, że ta skrzynia nie dostarcza emocji...pod tym podpisuję się obiema ręcami. -------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
Słabej baletnicy... tu przeszkadza moc, tam waga auta, czyli nieważne z czym VW przegra - i tak jest nalepszy?
![]() Auta się różnią- temu służą PORÓWANIA... czemu nie jedziecie z zatrzymanego ? Start zatrzymany też testowaliśmy - Golf wygrywał oczywiście za każdym razem. A potem porównywaliśmy dynamikę - dlatego starty z 50 km/h. Jak by wyglądały starty zatrzymane ze Scirocco - nie wiem. Stawiam, że niewyłączalna elektronika bardziej by mu przeszkadzała niż pomagała. Wyluzuj trochę i przestań majaczyć o Veyronie. DSG jest fajne, ale nie jest ósmym cudem świata - tyle chciałem powiedzieć, pokazując te filmiki. EDIT : jesteś pierwszą osobą z którą rozmawiam o dsg która nie jest pod jej wrażeniem. Oczywiście wszystkie pozostałe jechały autem z dsg, albo ze mną albo jakimś innym. A czytać umiesz? Napisałem, że to najlepszy "automat". Ale to nie znaczy że wolałbym go od dobrego manuala. Robisz się bezczelny, sugerując że nie wiem o czym piszę, tj. że nie jechałem autem z DSG. Prowadziłem Golfa GTI (nie R) z manualem i DSG, jeden po drugim więc porównanie miałem "świeże". DSG imponował. Niestety, zanim do jazdy próbnej mogło dojść, musiałem parę dni poczekać bo DSG w aucie testowym się zepsuło. Raportów co do sypiących się DSG i to nie tylko po tuningu, też nie brakuje w necie... ja rozumiem, że wszystko czym jeździsz jest NAJ... Na mój gust, to kto inny próbuje to tutaj udowadniać ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
A może wystarczyło po prostu uwierzyć że gdyby Megane Rs występowało z czymś na podobieństwo dsg to wziąłbym Megane zamiast wrzucać filmiki i rozwodzić się nad dsg?...
|
|
![]()
|
|
No a ja się z tą opinią nie zgadzam- ciężko ci to przełknąć?
![]() Gdyby Megane miało volkswagenowski DSG, i tak wziąłbym manual. Nowe Clio RS ma dwusprzęgłową skrzynię. Nie jeździłem, ale opinie nie są pochlebne. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 17:33 |