![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
CYTAT wykonanie środka i wszystkie dodatkowe bajery idealnie Tutaj to cie lekko ponioslo, chociaz moze po przesiadce z subaru takie odczucie moze byc. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
Lakierowanie - yellow syrius. Miał ktoś z tym jakieś problemy? (kiedyś zadawałem łudząco podobne pytanie na FB). Oddałem rsa na puławską w celu naprawy zderzaka i okazało się, że z lakierowaniem wcale nie jest tak prosto jakby się niektórym mogło wydawać (odpowiedzi na moje pytanie z FB).
Panowie na puławskiej trzymają moje auto już tydzień bo jak twierdzą, nie mogą dobrać koloru... Czekaja na specjalistę z renault... Miał ktoś z was jakieś przejścia z malowaniem syriusów ??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Z tego co ja wiem, to lakier jest kładziony 3 razy, dopiero później bezbarwny. U nas lakierowali listwy na drzweiach i problemu nie było.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Wielowarstwowy metalik tak ma, przerabiałem to w Focusie.
Wystarczy lakierować pod minimalnie innym kątem i będzie inny odcień. Jedyny sposób to malować zderzak na aucie + cieniować na sąsiednich elementach. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam
Pomożecie proszę w ocenie samochodu jestem zainteresowany kupnem a jeździłem wcześniej tylko Meganem II w dieslu 1.9 Może ktoś coś wie na temat tego egzemplarza. http://otomoto.pl/renault-megane-rs-250-km...-C30572669.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Już chwilę stoi
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie wiem byłem go oglądać pojeździć i jest niby ok. Jest naprawdę w pedantycznym stanie i nie jest nigdzie malowany, sprawdzałem czujnikiem.
Ale jak sprawdziłem w serwisie po VIN to kolega mówi ze miał naprawy blacharsko lakiernicze był zwożony lawetą kilka razy i wymieniane miał hamulce z przodu i jakieś części zawieszenia, sprzedający nic o tym nie wspomniał więc jestem trochę zaniepokojony. |
|
|
![]()
|
|
bzyku_flashi dziękuję za pomoc w prześwietleniu samochodu.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 May 2009 Skąd: Żywiec ![]() |
Coś wyszło jeszcze ciekawego?
|
|
|
![]()
|
|
wymieniane sanki, felgi, zwrotnice, tarcze, hamulcowe i kto wie co jeszcze
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli przód był wymieniany, to może i szpery nie ma, warto sprawdzić.
W ogłoszeniu nic nie wspomina o szperze, a seryjnie czerwone zaciski były montowane tylko razem ze szperą. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Ale buda jest cała w środku stan idealny jak na taki przebieg pod maską wszystko wydaje się proste i niczego nie brakuje, pod spodem jest prosto i nie widać śladów napraw. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć chyba czeka mnie długi pobyt w serwisie i kompletny przegląd.
Silnik pracuje ładnie i równo zarówno zimny jak i ciepły brak wycieków turbo suche. nie wozi nim po drodze nie ściąga nic nie bije zawieszenie jest sztywne, moc wydaje się ma taką jak powinien. W środku nic nie dzwoni nie skrzypi. Myślę, że na coś twardego najechał z durzą prędkością jakiś chodnik krawężnik coś w tym stylu. i pogruchotał zawieszenie i inne elementy. Z drugiej strony to było robione w serwisie bo inaczej nie miał by wpisów a jak tak to jestem wstanie ponieść takie ryzyko. |
|
|
![]()
|
|
Ale buda jest cała w środku stan idealny jak na taki przebieg pod maską wszystko wydaje się proste i niczego nie brakuje, pod spodem jest prosto i nie widać śladów napraw. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć chyba czeka mnie długi pobyt w serwisie i kompletny przegląd.
Silnik pracuje ładnie i równo zarówno zimny jak i ciepły brak wycieków turbo suche. nie wozi nim po drodze nie ściąga nic nie bije zawieszenie jest sztywne, moc wydaje się ma taką jak powinien. W środku nic nie dzwoni nie skrzypi. Myślę, że na coś twardego najechał z durzą prędkością jakiś chodnik krawężnik coś w tym stylu. i pogruchotał zawieszenie i inne elementy. Z drugiej strony to było robione w serwisie bo inaczej nie miał by wpisów a jak tak to jestem wstanie ponieść takie ryzyko. |
|
|
![]()
|
|
O i widzisz na hamulce zwróciłem uwagę a na szpera gdzieś mi z głowy wypadła muszę to sprawdzić.
Jest to jakoś widoczne ? z pod spodu |
|
|
![]()
|
|
Szpery nie zobaczysz, najwyżej możesz poczuć. Auto bez niej na prostej drodze podczas przyspieszenia nie chce jechać prosto, myszkuje.
Albo sprawdź w dokumentach sprzedaży auta. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Ok człowiek głupi to i nie wie jak szpera dział
Noobskie pytanie, na które już znam odpowiedz :-) |
|
|
![]()
|
|
chyba lepiej na podnośniku sprawdzić z tego co widziałem na filmikach koła napędowe powinny się kręcić w tym samym kierunku jak się kręcą w przeciwnych to szpery brak :-)
niech mnie ktoś poprawi jak gadam bzdury. |
|
|
![]()
|
|
Megane ma niestety szperę innej konstrukcji - przestaje działać gdy jedno koło traci przyczepność.
Ale w sumie nie wiem jak się zachowuje na podnośniku, nie próbowałem. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieję ze w serwisie Renault wiedzą jak to sprawdzić,
Ale i ja z chęcią się dowiem |
|
|
![]()
|
|
Cos mi się nie zgadza
no bo popatrz skoro szpera przestaje działać jak jedno z kół traci przyczepność to po co ta szpera?? Traci to sens montowania szpery |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 21 July 2025 - 17:47 |