![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Kilkugodzinne dotarcie w fabryce może, ale nie musi wystarczyć,
a zalecenia producenta to nie konspiracja przeciwko użytkownikom. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
popieram mAbZ-a
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 24 June 2013 ![]() |
Panowie, nie chciałem wywołać burzy. Fakt, że mój kolega od Porsche ma wliczony serwis w leasing (dopytałem), ale też żaden leasing nie zmusza go do docierania, a przecież to ich samochód, który potem muszą sprzedać.
Mój dealer (pozdrawiam p. Krzysztofie), poinformował mnie o tym, że nie ma konieczności docierania, ale na pewno autu nie zaszkodzi jeśli przez 1000 km, nie będę nim szalał. Z drugiej strony, nie zaszkodzi jeżeli szalał będę. W instrukcji jest rzeczywiście zalecenie producenta. Zalecenie a nie nakaz. Tyle w temacie. A fura jak marzenie.... -------------------- -------------
Megane RS, rocznik 2013, 2.0T, 265 km |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Kilkugodzinne dotarcie w fabryce może, ale nie musi wystarczyć, a zalecenia producenta to nie konspiracja przeciwko użytkownikom. Mysle,ze nie bedziemy tutaj dalej tego ciagnac. Duzo czytalem na temat docierania i moje wnioski sa inne, niz Twoje i ciezko bedzie przekonac druga strone do swoich racji. Mamy tez za mala wiedze , zeby moc powiedziec, ze mam w 100% racje (nikt z nas nie docieral 10 lub wiecej identycznych silnikow i nie porownywal ich pod katem roznego docierania). A producentowi bym nie wierzyl do konca, bo w moim aucie (2006 rok ) z turbo zaleca wymiane oleju co 30 tys. Interes uzytkownika dawno temu przestal byc priorytetem. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 01 October 2013 ![]() |
Poprzez "dotarcie" w fabryce, chodzi raczej o sposób dokładnej obróbki w dzisiejszych czasach, frezowanie, wytaczanie, slzifowanie, itp z dużo dokładnością, dlatego nie trzeba opiłków z pierwszymi paroma wymianami oleju z silnika/skrzyni wyciągać. docieranie każdego samochodu w fabryce było z troche zbyt czaso/koszto-chłonne.
Pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Gdyby ktoś był zainteresowany pasującymi felgami do M3RS to w dziale sprzedam jest ogłoszenie z felgami od Mazdy RX8.
|
|
|
![]()
|
|
Mam do was pytanie, jeździlem na 18" i Michelinie Pilot Sport 2, nie ukrywam ze opona kleiła masakrycznie w moim odczuciu
aleee przesiadłem sie na 19tke, z Bridgestone Potenza RE050a i czy wasze odczucia są podobne, tzn strasznie sliska ta opona? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
śliska jest gdy jest nierozgrzana. z michelin jest podobnie. to jest opona o mieszance dość twardej, więc jak jest zimna to gorzej klei. slick też nie klei sam z siebie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Mam do was pytanie, jeździlem na 18" i Michelinie Pilot Sport 2, nie ukrywam ze opona kleiła masakrycznie w moim odczuciu aleee przesiadłem sie na 19tke, z Bridgestone Potenza RE050a i czy wasze odczucia są podobne, tzn strasznie sliska ta opona? Ta opona nie lubi chlodu i zimnego asfaltu. Takze kiepski wybor na jesien. Na cieplo jest duuuuzo lepsza. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 May 2009 Skąd: Żywiec ![]() |
Ktoś wymyślił jakieś fajne rozwiązanie nagłośnienia? RS RB8 z Arkamys
Może ktoś podrzuci jakiś zestaw? Dystanse i 13cm? |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 05 July 2005 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 01 June 2013 Skąd: Katowice ![]() |
to może jakieś filmy dla odmiany
![]() -------------------- podwojnaciagla.pl
najnowsze: Finał MMC 2016 - Tor Poznań |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 22 September 2011 ![]() |
witam,
Jest jakaś Megane Rs z okolic Torunia/ Grudziądza? to PW ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 February 2005 ![]() |
Jest w Reno na Skłodowskiej-Curie w Toruniu. Czarna, demo.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Megane RS.R. info nie potwierdzone ale niby 300ps, ogolny brak danych jak narazie |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
|
|
|
![]()
|
|