![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 26 June 2013 ![]() |
Czy ktoś coś wie o zmianach RS-a w najbliższym czasie? Bo gdzies czytałem ze podobno od 2014/15 wchodzi tylko z automatem jak w Clio
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Chłopaki jaki olej polecacie do RS`a ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Jak auto na gwarancji to tylko chyba Elf...
![]() A tak to bym lał Motul'a. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
Pytanko, głupie bo głupie, jakie głośniki są do standardowego radia w Megi, w drzwiach, jaki rozmiar, jakie moce mozna podłączyć,
seryjne graja słabo, niechce rozbudowywać systemu, tylko delikatnie poprawić granie |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 November 2003 ![]() |
Pytanko, głupie bo głupie, jakie głośniki są do standardowego radia w Megi, w drzwiach, jaki rozmiar, jakie moce mozna podłączyć, seryjne graja słabo, niechce rozbudowywać systemu, tylko delikatnie poprawić granie W drzwiach są 10-cio centymetrowe. Układ elektromagnetyczny jest zaprojektowany do niewielkiej mocy, więcej niż 10 W będzie za dużo. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
hum haha to troche śmieszne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Problemem jest radio... nie istotne czy Arkamys czy zwykłe...
Trzeba pod serię podpiąć wzmacniacz Helix PP50Dsp i zamontować system dwudrożny z oddzielnymi wysokotonowymi i wooferkami 16 cm no i delikatnie chociaż wytłumić drzwi ... efekt nie jest rewelacyjny ale akceptowalny... w fabryczne miejsca da się zamontować głośniki 13cm ale trzeba zastosować redukcje - są na allegro z mdf'u... Jesli ktoś chce fotki 16cm w drzwiach to mogę podesłać ale nie umiem wstawić na forum |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
parodia jest z tymi systemami audio. Nawet Arkamys na niewiele się zdaje. W Fiacie 500C system Interscope to porażka na całej linii - głośniki emitują tylko niskie tony nawet w ustawieniu Bass (-6)
![]() Najgorsze Audio jest jednak w Skodach (Rapid, Octavia, Fabia, Roomster). Bezimienne systemy męczą potwornie i nie są warte złotówki. 10-cio głośnikowy system Cantona w Octavii III gra tak, że gdyby nie nalepka na "gwizdkach" to w życiu bym nie pomyślał, że to renomowany sprzęt (ale bez przesady, to nie żadne Infinity). Tylko klasa premium dysponuje systemami, do których przeciętny użytkownik raczej się nie przyczepi. W BMW f30 za 2500zł mamy harmonijnie rozwijający moc system. Jak sobie przypomne ze tyle samo płaci się za Interscope w Fiacie to łapie się za głowe. A te 10cm głośniczki u kolegi to zaskoczenie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
hehe bo producenci RS'a wyszli z założenia że w tym aucie nie słucha się radia tylko silnika
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
no ale seryjny wydech w Rs jest bez rewelacji więc jak wiozę dzieciaki do szkoły to wolę słuchac muzyki....
![]() ![]() ![]() inna sprawa że powyżej 170km/h robi się baaaardzo głośno w środku |
|
|
![]()
|
|
hum haha to troche śmieszne ![]() hehe bo producenci RS'a wyszli z założenia że w tym aucie nie słucha się radia tylko silnika ![]() Takie najprawdopodobniej było ich założenie, całkowicie słuszne. Poprawić zawsze można. p.s. System jest zbudowany od samego początku nowy ale to nie temat na to forum. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem jak wy ale ja R.S.em jeżdze na codzień, od 14 lutego zrobiłem 13tys. km i nie zapier.... zawsze, czasami coś posłuchać trzeba
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
hm.. a z ciekawości, czy zwykła Megane III ma też takie maciupkie głośniki w drzwiach, czy tylko RS został tak "hojnie" obdarzony?
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 February 2005 ![]() |
A wykluczający Recaro system BOSE w Renault jest OK? Kto nie wziął Recaro może ma chociaż pod tym względem lepiej
![]() Ja przyzwyczajony do systemu Alpine w E90 (Professional Hi-fi System, chyba 9 głośników + wzmaczniacz) przeżywam teraz małe audiofilskie rozczarowanie, ale za to mam super fotele ![]() PS. To chyba pierwszy mój post w tym temacie zatem... Witam się ja i moja RS 265 Cup. |
|
|
gość_pontony_* |
![]()
|
![]() |
Nie wiedzialem, ze Megane ma dzwiek silnika...
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Nie wiedzialem, ze Megane ma dzwiek silnika... Jesli ktos chce poprawic audio, polecam najpierw wygluszyc drzwi, potem zamontowac lepsze glosniki. A na koniec braknie pary ze wzmacniacza i najlepiej jest wstawic odseparowany bo radia wmontowane seryjnie wolaja o pomste do nieba. Trzeba to czyms wysterowac, ale nie 4x10Watt. Pozdrawiam. Jak już tak ciągniesz temat audio to zapomniałeś o jednostce sterującej i jej jakości (moc nie gra roli).To jest początek problemów. Bezkarnie nie można jej usunąć bo tracisz zegarek, r.s.monitor działa w innym trybie i na koniec dostajesz mały prąd spoczynkowy auta. Wszystko oczywiście jest wykonalne ale nie będę tu przynudzał. |
|
|
![]()
|
|
jeżdze jeszcze Koleosem z BOSE, gra całkiem spoko, tak powinny wyglądać systemy montowane seryjnie
|
|
|
gość_pontony_* |
![]()
|
![]() |
Nie pisalem o wymianie jednostki sterujacej, bo zakladam, ze nikt nie chce tego robic. Natomiast wymienione czynnosci przyniosa oczekiwany efekt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 July 2025 - 03:48 |