Shoutbox 0 nowych PW 

141 Stron V  « < 83 84 85 86 87 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [Foto+Film] Nowa Megane RS 250/265, premiera i track day
molo
post Fri, 19 Apr 2013 - 00:05
Post #1681

User

koledzy mam takie pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy trybem sport a tym z całkowicie wyłączonym esp(oczywiscie prócz esp).
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 19 Apr 2013 - 00:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
m!xeR
post Fri, 19 Apr 2013 - 00:42
Post #1682

Forum Killer

Czyj Red Bull był wczoraj wieczorem (tj. czwartek) pod Plazą w Krakowie ? ;-)

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
molo
post Fri, 19 Apr 2013 - 01:24
Post #1683

User

Mój biggrin.gif

+Quote Post
m!xeR
post Fri, 19 Apr 2013 - 10:26
Post #1684

Forum Killer

Może za tydzień uda Nam się zgadać i pojechać jakąś kreskę albo rolkę ;-)

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
molo
post Fri, 19 Apr 2013 - 11:35
Post #1685

User

a Ty też meganka śmigasz:) ? ja bardzo chętnie się na to pisze

+Quote Post
m!xeR
post Fri, 19 Apr 2013 - 11:42
Post #1686

Forum Killer

niestety nie meganka sad.gif m3

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
TJung
post Fri, 19 Apr 2013 - 21:02
Post #1687

Forum Clubber

CYTAT(m!xeR @ Fri, 19 Apr 2013 - 11:42) *
niestety nie meganka sad.gif m3

Niestety? Synu, nie bluznij...

Btw. Pozdr molo - zdaje sie, że to Ty byłes w zeszłą niedzielę w Katowicach na Cars&Coffe :-)

+Quote Post
molo
post Fri, 19 Apr 2013 - 23:01
Post #1688

User

CYTAT(TJung @ Fri, 19 Apr 2013 - 21:02) *
Btw. Pozdr molo - zdaje sie, że to Ty byłes w zeszłą niedzielę w Katowicach na Cars&Coffe :-)

tak to ja byłem:) również pozdrawiam

+Quote Post
m!xeR
post Sat, 20 Apr 2013 - 00:38
Post #1689

Forum Killer

CYTAT(TJung @ Fri, 19 Apr 2013 - 21:02) *
Niestety? Synu, nie bluznij...

odezwał się ten co evo na (zdaje się) ibizę zamienił biggrin.gif

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
TJung
post Sat, 20 Apr 2013 - 07:48
Post #1690

Forum Clubber

CYTAT(m!xeR @ Sat, 20 Apr 2013 - 00:38) *
odezwał się ten co evo na (zdaje się) ibizę zamienił biggrin.gif

Eee, Evo zamienilem na dom smile.gif Ibiza była tymczasowym środkiem lokomocji. Na szczęście znów mam Evo i choćbym nie wiadomo jak był bogaty i jakie miał fury w garażu, to zawsze w domu jedno Evo być musi wink.gif

+Quote Post
gość_Wieri_*
post Sat, 20 Apr 2013 - 15:12
Post #1691

Panowie właśnie przymierzam się do zmiany samochodu i RS-ka jest głównym pretendentem. Prosiłbym o Was o kilka porad/wskazówek/odpowiedzi.
Nigdy nie miałem okazji siedzieć w RSce, ale mam 3 coupe w domu i wiem, że siedzi się w niej dość wysoko. Jak to wygląda w RSce (szczególnie jeśli chodzi o Recaro) ? Po drugie jak oceniacie wygodę Recaro? 2 razy w tyg robie trasę po 150 km, reszta użytkowania po mieście, ale niestety mam problemy zdrowotne z kręgosłupem i obawiam się reakcji moich pleców na te semi-kubełki. Jeździłem na fotelach z Clio 3 Sport i były one super wygodne, więc może lepszym wyborem byłyby te standardowe fotele z RSki?
Jak wyglądają koszty eksploatacyjne (głównie chodzi mi o tarcze i jakieś drobne naprawy)? Niestety mój budżet jest na tyle ograniczony, że będę szukał Megany na rynku wtórnym (r.2010 lub 2011), ale i tak planuje przejechać się do salonu i "poczuć" RSkę na żywo.

Dzięki z góry za pomoc.

P.S
I jeśli ktoś miałby namiary na jakąś fajną sztukę, to też chętnie przyjmę smile.gif

+Quote Post
Korton
post Sat, 20 Apr 2013 - 20:44
Post #1692

User

BMW 135i wolniejsze o 10sek na nurburgring
www.carsbmw.net/the-new-bmw-m135i-10-seconds-slower-on-the-nurburgring-track-than-the-renault-megane-rs/

--------------------
Pozdrowienia Korton.
A8 D3, fiesta

+Quote Post
czesław
post Sun, 21 Apr 2013 - 01:57
Post #1693

Forum Killer

Byles kiedys na tym torze? Jakies znaczenie ma to na polskich dziurawych drogach?

--------------------
Mocy Dostarcza JETRONIK

+Quote Post
Neonov
post Sun, 21 Apr 2013 - 10:07
Post #1694

User

akurat ten tor jest już równie dziurawy co nasze drogi wink.gif anyhow... jak ktoś kupuje auto coby pośmigać na torach - to już wie które wybrać hehehe

+Quote Post
Pmarcin
post Sun, 21 Apr 2013 - 12:05
Post #1695

Super User

http://www.loba-motorsport.com/shop/detail...2/sCategory/333

--------------------
Golf VII R 400+

+Quote Post
Grzela2
post Sun, 21 Apr 2013 - 14:49
Post #1696

Rookie

CYTAT(Wieri @ Sat, 20 Apr 2013 - 15:12) *
Panowie właśnie przymierzam się do zmiany samochodu i RS-ka jest głównym pretendentem. Prosiłbym o Was o kilka porad/wskazówek/odpowiedzi.
Nigdy nie miałem okazji siedzieć w RSce, ale mam 3 coupe w domu i wiem, że siedzi się w niej dość wysoko. Jak to wygląda w RSce (szczególnie jeśli chodzi o Recaro) ? Po drugie jak oceniacie wygodę Recaro? 2 razy w tyg robie trasę po 150 km, reszta użytkowania po mieście, ale niestety mam problemy zdrowotne z kręgosłupem i obawiam się reakcji moich pleców na te semi-kubełki. Jeździłem na fotelach z Clio 3 Sport i były one super wygodne, więc może lepszym wyborem byłyby te standardowe fotele z RSki?
Jak wyglądają koszty eksploatacyjne (głównie chodzi mi o tarcze i jakieś drobne naprawy)? Niestety mój budżet jest na tyle ograniczony, że będę szukał Megany na rynku wtórnym (r.2010 lub 2011), ale i tak planuje przejechać się do salonu i "poczuć" RSkę na żywo.

Dzięki z góry za pomoc.

P.S
I jeśli ktoś miałby namiary na jakąś fajną sztukę, to też chętnie przyjmę smile.gif

Przejechałem 10 tyś kilometrów RS - kupiona nowa w grudniu 2012 - cup, recaro. Mój kręgosłup w odcinku lędźwiowo - krzyżowym mam mocno zniszczony i miewam silne dolegliwości, ale nie mają nic wspólnego z tym samochodem i fotelami. To jest wygodny samochód do codziennej jazdy, nic się nie martw. [b]Jedyny problem, który zauważyłem to brak regulacji wysokości pasów, i niestety to powoduje że siedzenia recaro, które nie są oryginalnie montowane w tym samochodzie w swoim najniższym położeniu powodują, że pasy ocierają o szyję ja mam 178 cm i po ustawieniu optymalnym siedzeń tak mam. To jest temat dla konstruktorów, nie pomyśleli o tak istotnym szczególe. Myślę że oryginalne siedzenia są wyżej i dlatego pasy są tak zamocowane. Na razie samochód spisuje się idealnie - przez ostatni miesiąc codziennie jeździłem ok. 250-300 km - autostrada i miasto, średnie spalanie 11,6 jazda szybka ale oczywiście bezpieczna.

+Quote Post
Grzela2
post Sun, 21 Apr 2013 - 14:51
Post #1697

Rookie

CYTAT(Wieri @ Sat, 20 Apr 2013 - 15:12) *

Dzięki z góry za pomoc.

P.S

Przejechałem 10 tyś kilometrów RS - kupiona nowa w grudniu 2012 - cup, recaro. Mój kręgosłup w odcinku lędźwiowo - krzyżowym mam mocno zniszczony i miewam silne dolegliwości, ale nie mają nic wspólnego z tym samochodem i fotelami. To jest wygodny samochód do codziennej jazdy, nic się nie martw. [b]Jedyny problem, który zauważyłem to brak regulacji wysokości pasów, i niestety to powoduje że siedzenia recaro, które nie są oryginalnie montowane w tym samochodzie w swoim najniższym położeniu powodują, że pasy ocierają o szyję ja mam 178 cm i po ustawieniu optymalnym siedzeń tak mam. To jest temat dla konstruktorów, nie pomyśleli o tak istotnym szczególe. Myślę że oryginalne siedzenia są wyżej i dlatego pasy są tak zamocowane. Na razie samochód spisuje się idealnie - przez ostatni miesiąc codziennie jeździłem ok. 250-300 km - autostrada i miasto, średnie spalanie 11,6 jazda szybka ale oczywiście bezpieczna. Pozdrawiam i polecam Megankę RS

+Quote Post
mAbZ
post Mon, 22 Apr 2013 - 08:22
Post #1698

Forum Homee

Ja co prawda obiektywny nie jestem, bo ciągle kupuję auta z kubełkami biggrin.gif
ale też uważam że te Recaro są super wydogne, nawet w długich trasach.
Jechałem m.in. Wrocław-Sztokholm przez Niemcy 1600 km - najmniejszego problemu!
(a też miałem wtedy trochę problemy z kręgosłupem w partii lędźwiowej)

Jeśli chodzi o wysokość siedziska to jestem zadowolony.
W Focusie RS w takich samych fotelach siedzi się znacznie wyżej.
Aha i nie mam problemu z pasem na szyi, a mam 180 cm wzrostu.
Grzela2, więc chyba coś nie tak z Twoją pozycją, może za bardzo pochylone oparcie?

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
mAbZ
post Mon, 22 Apr 2013 - 10:08
Post #1699

Forum Homee

CYTAT(Shymek @ Mon, 22 Apr 2013 - 10:02) *
Recaro są rewelacyjne - jedyny ich minus to szybko wycierające się boczki od wsiadania

To jest poprawione od rocznika 2012 - pseudoskórzane obszycia boczków zamiast tekstylnych.

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
mAbZ
post Mon, 22 Apr 2013 - 11:20
Post #1700

Forum Homee

CYTAT(Shymek @ Mon, 22 Apr 2013 - 10:49) *
Miałem potem fotel obszyty wysokogatunkową skórą i też się po roku zaczął przecierać wink.gif Kwestia techniki wsiadania - można się postarać smile.gif

U mnie w Focusie RS po 3 latach nie było śladów zużycia.
A nie mogłem się zbytnio starać przy wsiadaniu z powodu dość ciasnego garażu..

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post

141 Stron V  « < 83 84 85 86 87 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 15:11