![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
koledzy mam takie pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy trybem sport a tym z całkowicie wyłączonym esp(oczywiscie prócz esp).
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Czyj Red Bull był wczoraj wieczorem (tj. czwartek) pod Plazą w Krakowie ? ;-)
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Mój
![]() |
|
|
![]()
|
|
Może za tydzień uda Nam się zgadać i pojechać jakąś kreskę albo rolkę ;-)
-------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
a Ty też meganka śmigasz:) ? ja bardzo chętnie się na to pisze
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie meganka
![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety? Synu, nie bluznij... Btw. Pozdr molo - zdaje sie, że to Ty byłes w zeszłą niedzielę w Katowicach na Cars&Coffe :-) odezwał się ten co evo na (zdaje się) ibizę zamienił ![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
gość_Wieri_* |
![]()
|
![]() |
Panowie właśnie przymierzam się do zmiany samochodu i RS-ka jest głównym pretendentem. Prosiłbym o Was o kilka porad/wskazówek/odpowiedzi.
Nigdy nie miałem okazji siedzieć w RSce, ale mam 3 coupe w domu i wiem, że siedzi się w niej dość wysoko. Jak to wygląda w RSce (szczególnie jeśli chodzi o Recaro) ? Po drugie jak oceniacie wygodę Recaro? 2 razy w tyg robie trasę po 150 km, reszta użytkowania po mieście, ale niestety mam problemy zdrowotne z kręgosłupem i obawiam się reakcji moich pleców na te semi-kubełki. Jeździłem na fotelach z Clio 3 Sport i były one super wygodne, więc może lepszym wyborem byłyby te standardowe fotele z RSki? Jak wyglądają koszty eksploatacyjne (głównie chodzi mi o tarcze i jakieś drobne naprawy)? Niestety mój budżet jest na tyle ograniczony, że będę szukał Megany na rynku wtórnym (r.2010 lub 2011), ale i tak planuje przejechać się do salonu i "poczuć" RSkę na żywo. Dzięki z góry za pomoc. P.S I jeśli ktoś miałby namiary na jakąś fajną sztukę, to też chętnie przyjmę ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 11 October 2005 Skąd: Kraków ![]() |
BMW 135i wolniejsze o 10sek na nurburgring
www.carsbmw.net/the-new-bmw-m135i-10-seconds-slower-on-the-nurburgring-track-than-the-renault-megane-rs/ -------------------- Pozdrowienia Korton.
A8 D3, fiesta |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Byles kiedys na tym torze? Jakies znaczenie ma to na polskich dziurawych drogach?
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
akurat ten tor jest już równie dziurawy co nasze drogi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 15 December 2012 Skąd: Śląsk ![]() |
Panowie właśnie przymierzam się do zmiany samochodu i RS-ka jest głównym pretendentem. Prosiłbym o Was o kilka porad/wskazówek/odpowiedzi. Nigdy nie miałem okazji siedzieć w RSce, ale mam 3 coupe w domu i wiem, że siedzi się w niej dość wysoko. Jak to wygląda w RSce (szczególnie jeśli chodzi o Recaro) ? Po drugie jak oceniacie wygodę Recaro? 2 razy w tyg robie trasę po 150 km, reszta użytkowania po mieście, ale niestety mam problemy zdrowotne z kręgosłupem i obawiam się reakcji moich pleców na te semi-kubełki. Jeździłem na fotelach z Clio 3 Sport i były one super wygodne, więc może lepszym wyborem byłyby te standardowe fotele z RSki? Jak wyglądają koszty eksploatacyjne (głównie chodzi mi o tarcze i jakieś drobne naprawy)? Niestety mój budżet jest na tyle ograniczony, że będę szukał Megany na rynku wtórnym (r.2010 lub 2011), ale i tak planuje przejechać się do salonu i "poczuć" RSkę na żywo. Dzięki z góry za pomoc. P.S I jeśli ktoś miałby namiary na jakąś fajną sztukę, to też chętnie przyjmę ![]() Przejechałem 10 tyś kilometrów RS - kupiona nowa w grudniu 2012 - cup, recaro. Mój kręgosłup w odcinku lędźwiowo - krzyżowym mam mocno zniszczony i miewam silne dolegliwości, ale nie mają nic wspólnego z tym samochodem i fotelami. To jest wygodny samochód do codziennej jazdy, nic się nie martw. [b]Jedyny problem, który zauważyłem to brak regulacji wysokości pasów, i niestety to powoduje że siedzenia recaro, które nie są oryginalnie montowane w tym samochodzie w swoim najniższym położeniu powodują, że pasy ocierają o szyję ja mam 178 cm i po ustawieniu optymalnym siedzeń tak mam. To jest temat dla konstruktorów, nie pomyśleli o tak istotnym szczególe. Myślę że oryginalne siedzenia są wyżej i dlatego pasy są tak zamocowane. Na razie samochód spisuje się idealnie - przez ostatni miesiąc codziennie jeździłem ok. 250-300 km - autostrada i miasto, średnie spalanie 11,6 jazda szybka ale oczywiście bezpieczna. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 15 December 2012 Skąd: Śląsk ![]() |
Panowie właśnie przymierzam się do zmiany samochodu i RS-ka jest głównym pretendentem. Prosiłbym o Was o kilka porad/wskazówek/odpowiedzi. Nigdy nie miałem okazji siedzieć w RSce, ale mam 3 coupe w domu i wiem, że siedzi się w niej dość wysoko. Jak to wygląda w RSce (szczególnie jeśli chodzi o Recaro) ? Po drugie jak oceniacie wygodę Recaro? 2 razy w tyg robie trasę po 150 km, reszta użytkowania po mieście, ale niestety mam problemy zdrowotne z kręgosłupem i obawiam się reakcji moich pleców na te semi-kubełki. Jeździłem na fotelach z Clio 3 Sport i były one super wygodne, więc może lepszym wyborem byłyby te standardowe fotele z RSki? Jak wyglądają koszty eksploatacyjne (głównie chodzi mi o tarcze i jakieś drobne naprawy)? Niestety mój budżet jest na tyle ograniczony, że będę szukał Megany na rynku wtórnym (r.2010 lub 2011), ale i tak planuje przejechać się do salonu i "poczuć" RSkę na żywo. Dzięki z góry za pomoc. P.S I jeśli ktoś miałby namiary na jakąś fajną sztukę, to też chętnie przyjmę ![]() Przejechałem 10 tyś kilometrów RS - kupiona nowa w grudniu 2012 - cup, recaro. Mój kręgosłup w odcinku lędźwiowo - krzyżowym mam mocno zniszczony i miewam silne dolegliwości, ale nie mają nic wspólnego z tym samochodem i fotelami. To jest wygodny samochód do codziennej jazdy, nic się nie martw. [b]Jedyny problem, który zauważyłem to brak regulacji wysokości pasów, i niestety to powoduje że siedzenia recaro, które nie są oryginalnie montowane w tym samochodzie w swoim najniższym położeniu powodują, że pasy ocierają o szyję ja mam 178 cm i po ustawieniu optymalnym siedzeń tak mam. To jest temat dla konstruktorów, nie pomyśleli o tak istotnym szczególe. Myślę że oryginalne siedzenia są wyżej i dlatego pasy są tak zamocowane. Na razie samochód spisuje się idealnie - przez ostatni miesiąc codziennie jeździłem ok. 250-300 km - autostrada i miasto, średnie spalanie 11,6 jazda szybka ale oczywiście bezpieczna. Pozdrawiam i polecam Megankę RS |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Ja co prawda obiektywny nie jestem, bo ciągle kupuję auta z kubełkami
![]() ale też uważam że te Recaro są super wydogne, nawet w długich trasach. Jechałem m.in. Wrocław-Sztokholm przez Niemcy 1600 km - najmniejszego problemu! (a też miałem wtedy trochę problemy z kręgosłupem w partii lędźwiowej) Jeśli chodzi o wysokość siedziska to jestem zadowolony. W Focusie RS w takich samych fotelach siedzi się znacznie wyżej. Aha i nie mam problemu z pasem na szyi, a mam 180 cm wzrostu. Grzela2, więc chyba coś nie tak z Twoją pozycją, może za bardzo pochylone oparcie? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Recaro są rewelacyjne - jedyny ich minus to szybko wycierające się boczki od wsiadania To jest poprawione od rocznika 2012 - pseudoskórzane obszycia boczków zamiast tekstylnych. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Miałem potem fotel obszyty wysokogatunkową skórą i też się po roku zaczął przecierać ![]() ![]() U mnie w Focusie RS po 3 latach nie było śladów zużycia. A nie mogłem się zbytnio starać przy wsiadaniu z powodu dość ciasnego garażu.. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 15:11 |