![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
osobiscie uwazam ze na warunki zimowe (snieg) opona 225 nie radzi sobie w ogole, a mam jedną z lepszych, generalnie chyba pomysle zeby wskoczyc na 205 albo 195
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
Drodzy Koledzy dołączam do Waszego grona z wersją rb7.
Chciałem tu podziękować wszystkim którzy odpowiadali na moje liczne wiadomości i służyli radą a w szczególności bzyku_flashi i Shymek . Autem zrobiłem juz 2.5 tyś i jestem mega zadowolony. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Odwiedziłem również hamownie więc zamieszczam wynik: ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 11 April 2013 ![]() |
Oki Panowie
Z oponkami to uderzę w 225/40 ZR18 (92)Y, 7.50 J 18 ET 49 lub 17 jak wejdą i wtedy 205. Dzięki za rady. Mam jeszcze pytanie jaką macie temp silnika (oleju). Mi wskazówka temp wody wskazuje dokładnie 2 kreskę a w sieci na You Tube niektórzy maja więcej olej w RS monitorze to 83 stopnie przy tych warunkach jakie mamy dziś czyli na plusie. Czy nie powinno wskazywać 90. Może jeszcze jedno głupie pytanie czy udaje się wam zejść poniżej 12 litrów średnio na zbiornik przy normalnej jeździe bo mi jeszcze nie a auto chyba dotarłem. Jak jeżdżę tryb miasto agresywnie to 15. Czy wszystkie RS tyle pala czy katalogowe 9 w trasie to bajka. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Na co dzień z megi korzysta moja żona. Wczoraj z ciekawości sprawdziłem jak ze zużyciem paliwa i komp pokazuje 10,4 l na 100 km. Średnia z 2 tkm.
Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Ja w mieście mam średnio 13,4
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
No to mój egzemplarz to rekordzista bo najmniej ile zrobiłem w trybie miasto-autostrada prędkość do 120kmh (nie mieszkam w PL a tu przepisy srogie) to 12,5 l/100km mowie oczywiście o średnim spalaniu. Z tematów z tapety zamawiam w środę ta gałkę co sadzicie ?
http://www.cliors-concept.com/t25122-pomme...rt.htm?start=60 jest jeszcze wersja z napisem RS, a moze ma juz ktos z was ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Na forum UK pisali, że ta gałka jest niewygodna (okrągła) i zmieniali z powrotem.
U mnie średnie spalanie 11,6 (dużo autostrad) w tym na torze ok. 36. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
To może ktoś od wersji Red bull się podzieli opinią bo tam jest podobna. Ja mam taką w twingo RS Gordini i jest ok ale tam jest inna wysokość lewarka i skrzynia 5.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 31 March 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
No to mój egzemplarz to rekordzista bo najmniej ile zrobiłem w trybie miasto-autostrada prędkość do 120kmh (nie mieszkam w PL a tu przepisy srogie) to 12,5 l/100km mowie oczywiście o średnim spalaniu. Z tematów z tapety zamawiam w środę ta gałkę co sadzicie ? http://www.cliors-concept.com/t25122-pomme...rt.htm?start=60 jest jeszcze wersja z napisem RS, a moze ma juz ktos z was ? Ja osobiście odradzam. Jeździłem z identyczną w Lagunie Coupe sporo czasu i poza tym, że śliska to bardzo trzyma temperaturę zarówno ujemną jak i dodatnią. Ogólnie da się z nią żyć, ale na pewno o niebo lepsza jest seryjnie w RSie. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 04 July 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To może ktoś od wersji Red bull się podzieli opinią bo tam jest podobna. Ja mam taką w twingo RS Gordini i jest ok ale tam jest inna wysokość lewarka i skrzynia 5. znowu moje odczucia są odwrotne, jeździlem z zwykła gałką w lagunie 3 2.0dci i moze i skora fajna, ale wkoncu to jest RS pomijam fakt ze mi sie kulką precyzyjniej zmienia biegi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 December 2011 ![]() |
Mam cuś takiego w LIIIphII i odradzam, wygląda fajnie, wykonane jest ok, ale gdy zostawisz auto w silnym słońcu lub na dużym mrozie to będziesz przeklinał ten wynalazek, to jednak jest prawdziwy metal.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 17 August 2010 ![]() |
Czy moglibyście sprawdzić i podać numery dwóch czujników ciśnienia powietrza w dolocie. Jeden znajduje się na kolektorze dolotowym a drugi na plastikowej rurze przed wejściem na przepustnicę. Każdy z tych czujników ma na naklejce dwa numery. Chodzi mi o te dolne, gdyż porównując z systemem doboru części wychodzi na to że jest jest u mnie rozboieżność. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 10 September 2012 Skąd: krakow ![]() |
A ja zamieniłem standardowa gałkę na taką okrągłą i o ile do ergonomii, wykonania itp nie można się przyczepić (dla mnie wygodniejsza od zwykłej i daje taki fajny sportowy akcent w środku) to trzymanie temperatury faktycznie jest wkurzające.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jedzie ktoś na ćwiartuszke 28 kwietnia i 5 maja?
ja juz szykuje trakcje ![]() ![]() ciekawe co odfrunie ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
No ja sie chyba wybieram 28 kwietnia do Kamienia
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 22 August 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 11 September 2012 Skąd: P-ń ![]() |
czy ktos sie orientuje czy da sie zmienic w module sterujacym (dla rocznikow 2010) swiatlami, tak aby ledy swiecily razem ze swiatlami mijania? Tak jak to juz jest w nowszych rocznikach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 17:35 |