![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
TJUNG słusznie prawi...;-)
Bzyku, prośba do ciebie, byłbyś w stanie sprawdzić i podać dane niezbędne do ustawienia geometri? Słyszałem, że w Dialogysie był jakiś ots dot. geometrii własnie. Dzięki! -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 October 2011 Skąd: Kraków ![]() |
tylko trzeba pamiętać żeby wykupić w ac opcje stała wartość samochodu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
ja mam GAP i spie spokojnie
![]() btw, w poniedziałek jade do Patryka do Compsportu na pomiary ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
GlennBp jutro sprawdze.
|
|
|
![]()
|
|
to dzisiaj byłem w COMPSPORT na pomiarze
![]() pomiar pierwszy na programie z włączonym ESP fabryka podaje 250km/340nm wyszło 261km/351,2nm ![]() pomiar drugi na programie z wyłączonym ESP fabryka podaje 265km/360nm wyszło 265,4km/366,8nm ![]() chyba najgorzej nie ma, ale wiadomo bonus mógłbyć lepszy |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Ważne, że trzyma serię, bo w dzisiejszych czasach to nie jest takie oczywiste;)
molo_, daj znać co z felgami, bo są inni interesanci ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
TJung Twoje felgi do RSa raczej nie podejdą (niestety
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Wiosna idzie, przyszedł czas na tuning
![]() Montować IC czy nie, jak radzicie? Na pewno zrobię program + pełen wydech. Ci z Was którzy mają 340 KM 450 Nm - to z IC czy bez? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
mi po wczorajszej wizycie Patryk pierwsze co powiedział, zmien IC bo puchnie
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
TJung Twoje felgi do RSa raczej nie podejdą (niestety ![]() Marcin-sam wiesz ze trzeba to zrobic ja mam -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
TJung Twoje felgi do RSa raczej nie podejdą (niestety ![]() To jaki tam jest zacisk skoro te felgi mi pokrywaly 8- tloczkowe D2? Aha, pomylilem się co do szerokości - mają 8 cali. Koniec ot ![]() |
|
|
![]()
|
|
TJung nie mam pojęcia ale jak szukałem kół na zimę to była droga przez mękę, jedyne koła jakie pasowały to felgi od Mazdy RX8. 8" powinno być git szczególnie przy ET35, ale to jest właśnie problem/pytanie czy nie będą wystawać ani obcierać, trzeba by to sprawdzić dla potomnych. A to z ciekawości jaki jest wymiar pierścienia centrującego w EVO i twoich felgach?
|
|
|
![]()
|
|
TJung nie mam pojęcia ale jak szukałem kół na zimę to była droga przez mękę, jedyne koła jakie pasowały to felgi od Mazdy RX8. 8" powinno być git szczególnie przy ET35, ale to jest właśnie problem/pytanie czy nie będą wystawać ani obcierać, trzeba by to sprawdzić dla potomnych. A to z ciekawości jaki jest wymiar pierścienia centrującego w EVO i twoich felgach? 67.1 wiec do Megane trzeba by uzyc delikatny pierścień centrujący. Jak ktoś ma ochotę przymierzyc te felgi to zapraszam do Dąbrowy Górniczej :-) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czy mając IC zasłaniający chłodnicę, mieliście jakiekolwiek problemy z rosnącą temperaturą?
Zastanawiam się nad takim zestawem: z tyłu IC, z przodu dodatkowa chłodnica turbo (w miejscu seryjnego IC) ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
mAbZ czyli ta chłodnica z przodu robi w sumie za chłodnice oleju? Ten IC sporawych rozmiarów (przynajmniej na foto) nie wiem czy nie zasłoni seryjnej chłodnicy wody, czytałem że były problemy ze zmianą IC i rosnącą temp. ale to przypadki z Malezji gdzie jest wysoka temp. i tylko przy upalaniu aczkolwiek większość aftermarkowych producentów zarzeka się że popoprawiali już IC i jest git.
|
|
|
![]()
|
|
Ten IC jest przelotowy ale zasłoni większość chłodnicy podobnie jak Forge.
Stąd pytanie, czy ta dodatkowa chłodnica jest rzeczywiście realnie potrzebna, czy wymyślili ją tylko na potrzeby Malezyjczyków narzekających na Forge... Nie jest to chłodnica oleju. Cośtam czytałem, że układ chłodzenia wody i turbo jest w Megane wspólny. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Turbo w M3RS jest dodatkowo chlodzone woda czyli jest to dodatkowa chlodnica wody tylko jesli ona zaslania IC to jaki jej sens? Nie wiem wypadaloby sie zapytac jakiejs madrej glowy co stroi nasze sprzety...
|
|
|
![]()
|
|
a nie lepiej, nie kombinować i poprostu uderzyc do MG?
|
|
|
![]()
|
|
Ale ja nie mieszkam w Polsce
![]() Auto będę robić u sprawdzonego szwedzkiego tunera, u którego wcześniej robiłem też Focusa RS. Mają własne egzemplarze aut które tuningują i wiedzą co robią, m.in. wygrali brytyjskie porównanie tuningu Focusa. No ale zamiast wierzyć tunerowi we wszystko co mi mówi, wolę zapytać tych z Was, którzy mają duży IC i jeździli na torze/lotnisku latem: były jakiekolwiek problemy z temperaturą lub utratą mocy? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 20:44 |