![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 03 April 2013 ![]() |
Koledze pewnie chodzi o nową generację Megane. Pojawi się na rynku na początku przyszłego roku, ale zanim zaprezentują RSkę, to dodatkowy rok trzeba liczyć.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 31 March 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Zgodnie z kolejnością i czasem w produkcji najpierw powinna być Laguna, a o tym jeszcze nic nie słyszałem. Ze dwa lata do nowego Megane. Nie zdziwiłbym się gdyby mógł się pojawić facelift tak jak zrobili z Fluence'em. Jeżeli za miesiąc, dwa, trzy to bym się wstrzymał faktycznie.
|
|
|
![]()
|
|
Przecież FL był w marcu 2012 roku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Potenzy? A co w nich takiego WOW? 2 znajomych którzy na co dzień upalają mocniejsze auta po przejażdżce po kartingu moim autem było zdziwionych że auto tak połyka zakręty a pierwsze co się pytali po jeździe co mam za gumy czy jakieś semi-slicki czy co? Potenza jest słabą oponą na pewno gorszą od PS2...
Pmarcia albo recaro albo bose? nie można mieć tego i tego...?! |
|
|
![]()
|
|
Przecież FL był w marcu 2012 roku. Aż sprawdziłem, w sumie całkiem niedawno: Fluence lifting Ogólnie cała gama zgodnie z nowym trendem ma mieć wielkie logo. Nowe Clio mi się bardzo podoba, także czemu nie. Fajną opcją byłoby dodanie RS Monitora 2.0 do Megane'a w ramach R-Link |
|
|
![]()
|
|
Nie można mieć tego i tego, bo subwoofer Bose, który swoją droga jest do niczego, jest umiejscowiony pod fotelem pasażera. A w wersji z Recaro nie ma na niego zwyczajnie miejsca.
|
|
|
![]()
|
|
Co do nowego RSa. Z tego co miesiąc temu powiedział szef Renault, nowa Meganka RS będzie tylko i wyłącznie z ich "wyśmienitą" podróbką DSG, zwaną EDC.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Wstrzymaj się z zamówieniem ![]() ![]() Napisałbyś coś więcej o tej rewelacji, bo pierwsze słyszę. Największy dylemat mam z kołami... Jeśli bardziej wolisz jeździć niż wyglądać, bierz 18. Swoją drogą docieranie jest dla mnie też bardzo ciekawą kwestią. Wiem, że wymiana oleju jest konieczna po pierwszych 2 tys. km, z kolei ja bym do tego czasu nie przekraczał 3 tys. obrotów. Jak wg was najlepiej docierać aby móc cieszyć się maksimum osiągów i żywotności? Dokładnie tak. Przez co najmniej 500, a jeszcze lepiej 1000 km. Zaraz pewnie się znadzie ktoś kto powie że nie trzeba, ale na to powiem tak: podobnie docierałem moje 2 poprzednie auta i oba na hamowni z jakiegoś powodu należały do najmocniejszych seryjnych aut kiedykolwiek zmierzonych. Pmarcia albo recaro albo bose? nie można mieć tego i tego...?! Nie można - potwierdzam. Bo też chciałem i nie dało się. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Wracając do tematu poruszonego przeze mnie. Czy ktoś z Was ma odczuwalne drgania/wibracje na jałowych? I jak z tą skrzynią? Też pojawia się dziwny dźwięk przy wrzucaniu na 1nkę?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Nowa megane ma byc na 2015r.
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
Nowy megane będzie dopiero w styczniu tzn po lifcie, wlasnie dziś dostaliśmy specyfikację do produkcji, narazie cisza o RSie pewnie będzie koło kwietnia maja 2014.
Co do Bose i Recaro to nie ma opcji zamówienia ich razem. Siriusa będę miał w salońie 20 kwietnia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pmarcin, nowy Megane z tego co nam powiedZiano to 2016. Przyszły rok nowy Espace, 2015 nowa Laguna.
MichalRS265 jeździłes edc, ze uważasz ją za "wysmienita" ? Bo ja tak w nowym Clio R.s i mam zupełnie inne odczucia |
|
|
![]()
|
|
Tak jak mówisz Shymek, narazie potwierdzony jest nowy Red Bull jutro wkleje fotke, słabej jakości ale zawsze
|
|
|
![]()
|
|
"Wyśmienita" to częściowo opinia osobista i zwrócenie uwagi na to, że producent nie pozostawia wyboru. O manualu można pomarzyć. Z kolei druga część opinii wywodzi się z relacji ludzi, którzy mieli styczność z tym samochodem.
|
|
|
![]()
|
|
Ile ludzi tyle opinii
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Nowy megane będzie dopiero w styczniu tzn po lifcie, wlasnie dziś dostaliśmy specyfikację do produkcji, narazie cisza o RSie pewnie będzie koło kwietnia maja 2014. Pmarcin, nowy Megane z tego co nam powiedZiano to 2016. No więc w końcu kiedy? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 May 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Pmarcin powiedz czemu wywalać czujniki, myślałem, że pod kątem zabawy w imprezach to może być cenne (jak RS Monitor) Bardzo chciałbym zobaczyć Siriusa na żywo, a dylemat z kołami mam na zasadzie czy 19 nie będą docelowo za twarde (wrażliwe), z kolei wiem, że są wtedy na Potenza'ch Rouge bardzo mi się spodobał pod kątem zmian na przedniej listwie i dyfuzorze i chyba w każdej opcji bym go wziął- standardowo te elementy giną w czerni ![]() Miałem wcześniej Arkamsysa w Lagunie Coupe i wystarczy- nie chce mi się bawić w dalszą wymianę audio Jak masz chwilę to podejdź w Aleje 156 i poproś o handlowca który specjalizuje się w RS-ach to pokaże Ci na żywo białą perłę (aktualne tylko 4.04) i siriusa (co prawda nie na Meganie ale efekt pozostaje). Szkoda ,że wcześniej się nie odezwałeś bo właśnie wczoraj wyjechała czarna RS-ka na 19" rouge więc była okazja na żywo zobaczyć ten zestaw. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za info, postaram się pojawić. Czarny dla mnie odpada, ale szkoda bo chętnie bym zobaczył Rouge na żywo. Swoją drogą szkoda bo byłem niedawno zobaczyć GT220, które mam odbierać w maju.
|
|
|
![]()
|
|
Ja mam czarnego z Rouge, więc jakbyś chciał, to możemy się gdzieś złapać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 28 July 2025 - 00:00 |