![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
mAbZ to samo mu powiedziałem
![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
darmoo
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
no fura sie juz naprawia, wymiana kompletnego sprzęgła (docisk, tarcza, łożysko, wysprzęglik), mechanicy stwierdzili ze wada fabryczna docisku, uj wie o co chodzi
w czwartek przetestujemy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Pytanie w takim razie czy docisk nie wytrzymuje powershiftingu i czy za 3000 km znowu będziesz wymieniał
![]() Ja tak zmieniałem biegi w Type-Rze jak byłem młody i głupi i ścigałem się na 1/4 mili. Wygrywałem z szybszymi autami, sprzęgłu się nic nie stało, ale synchronizatory ucierpiały nieźle ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Pytanie w takim razie czy docisk nie wytrzymuje powershiftingu i czy za 3000 km znowu będziesz wymieniał ![]() Ja tak zmieniałem biegi w Type-Rze jak byłem młody i głupi i ścigałem się na 1/4 mili. Wygrywałem z szybszymi autami, sprzęgłu się nic nie stało, ale synchronizatory ucierpiały nieźle ![]() osobiscie uwazam ze powershifting tu nie ma nic co docisku, bo objaw pojawił sie przy kiszeniu wafla po mieście, kiedy auto poczuło zmiany biegów itd |
|
|
![]()
|
|
To życzę ci powodzenia i dobrego humoru również w przyszłości
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 03 April 2013 ![]() |
Witajcie,
od niedawna jestem posiadaczem czarnej RSki. Samochód ma aktualnie 1400km przebiegu. Mam parę pytań. Powiedzcie, czy w Waszych samochodach drgania na obrotach jałowych też się pojawiają? Czasem mam wrażenie, że kupiłem diesla (nie dotyczy to trybu SPORT, gdzie obroty są wyższe i drgania/wibracje się nie pojawiają). Druga rzecz, parę dni temu zauważyłem, że co jakiś czas, przy wrzucaniu jedynki, gdzieś z przodu, przy nogach, pojawia się dziwny metaliczny dźwięk/stukot. Szarpnięć nie czuć. Jak to u Was wygląda? I tak z ciekawości. Jak docieraliście swoje motory? Pozdrawiam Michał |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
wygląda na dwumas
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 31 March 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Na wstępie witam wszystkich posiadczy RS'ów. Wątek przestudiowałem od samego początku, a zacząłem przed świętami. Gratuluję Arturowi sukcesów, mam bardzo zbliżone plany i mam nadzieję, że uda mi się stworzyć konkurencję
![]() Przechodząc do rzeczy, zbieram się do zamówienia i mam kilka dylematów pod kątem opcji, chociażby czy nie lepiej wziąć koła 18 i dopłacić za Siriusa ![]() Patrząc na konfigurację co byście doradzili/odradzili: konfiguracja Megane RS |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Wywal czujniki cisnienia opon
bierz siriusa na 18- wywal pakiet rouge slabo wyglada z zoltym kolorem audio bym olal- slabo gra i jak dla mnie skora w aucie musi byc, lepiej wyglada i lepiej sie czysci rs monitor bez tego moglbym zyc pozostale rzeczy bym bral -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Nie skóra, ale Recaro w tym aucie musi być. I Cup. Poza tym zgadzam się z powyższym.
EDIT: RS monitor weź, kosztuje niewiele. To zabawka, ale niektóre rzeczy są pożyteczne, np. ciśnienie doładowania, temperatury -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Bierz na 18, 19 są brzydkie
![]() Jak pakiet rouge to tylko na białym. Audio, nie ma czasem teraz w opcji BOSE? Zresztą jak na Arkamysie tak słabo gra to aż się boje co jest w serii... Skóra wiadomo kto co lubi ja nie lubie ![]() RS monitor fajna sprawa podstawowe parametry dot. min. temp. są podawane. |
|
|
![]()
|
|
Nie skóra, ale Recaro w tym aucie musi być. I Cup. Poza tym zgadzam się z powyższym. recaro i cup to oczywistosc- auto bez tego byloby bezsensu -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Bierz na 18, 19 są brzydkie ![]() Jak pakiet rouge to tylko na białym. Audio, nie ma czasem teraz w opcji BOSE? Zresztą jak na Arkamysie tak słabo gra to aż się boje co jest w serii... Skóra wiadomo kto co lubi ja nie lubie ![]() RS monitor fajna sprawa podstawowe parametry dot. min. temp. są podawane. bose albo recaro rs monitor bylbym w 100% za gdyby zapamietywal wartosci a wystarczy przelaczyc i wszystko znika -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
RS Monitor też jest fajny do nauki jazdy.
Może mi się zdawać, że dobrze hamuję, a potem w Monitorze widać, że hamowałem na 3/4 gwizdka... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Pmarcin powiedz czemu wywalać czujniki, myślałem, że pod kątem zabawy w imprezach to może być cenne (jak RS Monitor)
Bardzo chciałbym zobaczyć Siriusa na żywo, a dylemat z kołami mam na zasadzie czy 19 nie będą docelowo za twarde (wrażliwe), z kolei wiem, że są wtedy na Potenza'ch Rouge bardzo mi się spodobał pod kątem zmian na przedniej listwie i dyfuzorze i chyba w każdej opcji bym go wziął- standardowo te elementy giną w czerni ![]() Miałem wcześniej Arkamsysa w Lagunie Coupe i wystarczy- nie chce mi się bawić w dalszą wymianę audio |
|
|
![]()
|
|
Bo przeklamuje, sa falszywe alarmy
Sirius jest kozacki ja zajebiscie zaluje ze go nie wybralem -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie gdyby nie zdjęcia Neonova i mAbZ nigdy bym o tym kolorze nie pomyślał - ten złoty odcień ma w sobie to coś. Czujniki może faktycznie odpuszczę skoro przekłamują przy agresywnej jeździe (będę latał z pompką rowerową w bagażniku
![]() Największy dylemat mam z kołami... Swoją drogą docieranie jest dla mnie też bardzo ciekawą kwestią. Wiem, że wymiana oleju jest konieczna po pierwszych 2 tys. km, z kolei ja bym do tego czasu nie przekraczał 3 tys. obrotów. Jak wg was najlepiej docierać aby móc cieszyć się maksimum osiągów i żywotności? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Powiedz coś więcej proszę- jakie to mają być zmiany i kiedy ma to nastąpić? +1 -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 27 July 2025 - 23:59 |