![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 09 January 2013 ![]() |
Witam wszystkich.
![]() Jestem tutaj nowym użytkownikiem który do tej pory był bywalcem forum Clio RS bo i taki samochód posiadam. Ale przyszedł czas na zmiany i jestem na kupnie Megane RS. Przeczytałem cały ten wątek i mam kilka pytań do Was. 1. Czy ta wersja bez pakietu Cup prowadzi prowadzi się naprawdę tak źle ? Ktoś tu opisywał że nawet na równej drodze myszkuje po drodze ?? 2. Niestety na nowy brak kasy więc zostaje kupić używany. Czy ktoś z Was wie coś na tema tego żółtego http://otomoto.pl/renault-megane-rs-sport-...-C27169381.html z Poznania lub tego http://otomoto.pl/renault-megane-rs-1szy-w...-C25725119.html z Łodzi. Ten to chyba był opisany na forum jako demo z Łódzkiego salonu Renault i by się zgadzało ponieważ jest już po gwarancji która się skończyła w sierpniu 2012 roku. Nie ukrywam że wolałbym kupić auto z drugiej ręki ale z polskim pochodzeniem. Bo znam realia i wiem co sprowadzają za granicy. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
to z Łodzi jest bez cup i bez recaro i bez rs monitora - odpuść
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
CUP to mus w tym aucie
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2011 ![]() |
To z Poznania stoi już na allegro dobre 3 miesiące. Za tą cene gdyby było ok to już dawno by je ktoś wciągnął.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 27 November 2012 ![]() |
Witam!
Mam pytanie do posiadaczy down-pipe, decata do rs 265. Chciałbym się dowiedzieć czy po założeniu nie wyskakuje komunikat check engine i czy ogólnie jest wszystko ok (nie falują obroty itp.)? Zastanawiam się nad zrobieniem go w MG-MOTORSPORT razem z wydechem. Pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
czyja? widziana dzisiaj w makowie podhalańskim
![]() ![]() ![]() jednak 17tka się mieści ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Dokladnie! Prosze wlasciciela o PW z dokladnymi informacjami odnosnie modelu felgi oraz ewentualnych przerubkach. Widzialem tez na forum juz zalozona 17 prosze o blizsze info co pasuje z 17 i o jakich parametrach.
Ja ze swojego doswiadczenia moge polecic 18" z mazdy RX8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
17" się zmieści, ale na pewno z dużo za małym ET (co zwiększa podsterowność)
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
A to niby dlaczego od 2 sezonow uzywam 18 z et45 i nie zauwazylem zadnej zmiany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 August 2012 ![]() |
w teorii niskie ET powinno szarpać na boki przy mocnym ruszaniu. W focusach też offset jest kosmiczny coby zredukować niekorzystną "dźwignię".. i ma to sens, przynajmniej z punktu widzenia fizyki. No i przykra może być myśl że się dorzuciło parę K pln na CUP coby jego zalety potem niwelować złym offsetem. (homologowane są chyba min. 55 albo nawet 60... to jak ktoś lubi mieć gwarancje albo wypłacalne AC)
Nie mniej jednak korzystając z okazji, wynalazł ktoś może jakieś kółka (poza TD pro race 1.3, TSW Numb., OZ alle. i jakimś tam modelem Rota (co jak sie to wpisze w googla to pierwsze 50 obrazków przedstawia je w postaci połamanej ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 29 July 2012 ![]() |
To auto należy do Karola Basza -> http://www.facebook.com/karol.basz?fref=ts
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 17 February 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
siedemnastki wchodzą bez problemu bo jeżdżę już drugą zimę, natomiast od kilku dni w wersji hard;-p
![]() Uploaded with ImageShack.us -------------------- _http://www.five-fingers.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
W przypadku Megane teoretyzuję, ale opieram się na posiadaniu felg ET bodaj 44 w Focusie RS,
mającego jak wiadomo bardzo podobną konstrukcję przeniesienia napędu. Oba te auta mają w porównaniu do innych mniejszy ujemny promień zataczania (odległość między osią obrotu zwrotnicy i pionową osią symetrii koła) Zmniejszenie offsetu felgi przesuwa oś pionową koła, zmieniając promień zataczania na dodatni. Taki promień powoduje gorsze przniesienie napędu w zakrętach i "myszkowanie" na wprost. Seryjny offset Focusa to 60, podczas gdy Megane ma jeszcze rzadziej spotykane ET 65. Jest pewna tolerancja, np. w Focusie było to ET >52, ale przesadzać nie radzę. Najbardziej przeszkadzała mi pogorszona przyczepność przodu w zakrętach branych z gazem. Przejeździłem tak jedną zimę, potem z ulgą zmieniłem na prawidłowe ET. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
mam pytanie do uzytkowników
![]() ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
chyba dlatego nikt nie odpowiada
![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Zmieścić się zmieści, gorzej może być z włożeniem go przez otwór choć może niekoniecznie nie mam doświadczenia
![]() Ja od dwóch sezonów używam felg 18" z mazdy RX8 i wszystko jest OK, żadnych efektów ubocznych. Jeździłem po górach po śniegu śliskich krętych drogach, suchym asfalcie, po torze nie ganiałem ale żadnych niepokojących znaków zmiany ET nie odczułem. A szarpie to mi na oryginalnych kołach na mocniejszym skręcie ale to norma. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 09 October 2003 Skąd: P-no ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Dajcie spokój, GRE sobie jaja robi. Jestem pewien, że w życiu Megane nie kupi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
drift że hej....
|
|
|