![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
2,75 w zupełności wystarczy jeśli chodzi o parametry, a jest ciszej.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
ja tez mam 2,75 Michal z Mg mowil ze jest cieszej i nie ma buczenia, 2,75 wystarczy( a nawet jest az nadto) na ta moc ktora mozna wycisnac z seryjnych gratow, ja mam dwa tlumiki i kata, ale na wiosne wywale jeden tlumik i kata.
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Dokładnie. W takim przypadku dźwięk jest bardziej rasowy i auto nie buczy jak stary Golf
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
a tak z ciekawości seryjnie jakiej średnicy jest wydech w MRS?
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 04 February 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Pewnie 2,5". Renault bez problemów przyjmuje wyłączenie sondy przed katem czy sypie błędami?
-------------------- 350/460 by R-PERFORMANCE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
ja tez mam 2,75 Michal z Mg mowil ze jest cieszej i nie ma buczenia, 2,75 wystarczy( a nawet jest az nadto) na ta moc ktora mozna wycisnac z seryjnych gratow dźwięk jest bardziej rasowy i auto nie buczy jak stary Golf Twoja wiedza opiera się na doświadczeniach ze starym Golfem? ![]() 2,75" robiło się w poprzedniej generacji Megane. Do 250/265 większość znanych tunerów robi właśnie 3 cale: Scorpion, Milltek, K-Tec, Simons - wszystkie 76 mm, uzasadniając to odpowiedniejszym ciśnieniem zwrotnym. Wcale nie jest głośno, np. catback Ktec z jednym tłumikiem max 82 dB: Dla porównania Scorpion 2 tłumiki też 3 cale: Ze znanych mi firm tylko Supersprint robi 2,5 cala i nie podoba mi się: -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
jaka waluta za zrobienie IC i wydechu w MG?
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
2,75" robiło się w poprzedniej generacji Megane. 3" to jest wydech, ktory obsluzy 500 koni. Robilo sie mniejszy, a teraz robi sie wiekszy, bo tak proponuje jakis tuner oferujacy gotowy uklad? To chyba zaden wyznacznik.Do 250/265 większość znanych tunerów robi właśnie 3 cale: Mysle, ze przy tak malej mocy, roznica w osiagach miedzy takimi wydechami jest zerowa, a mniejszy ma szanse byc troche cichszy, choc prawde mowiac wazniejsza bedzie chyba grubosc scianki tlumika i sama jego budowa. |
|
|
![]()
|
|
Ja przy 500 koniach miałem właśnie 2,75 cala, dlatego nawet z tym nawet nie dyskutuje. Poza tym, te gotowe układu rzadko kiedy pasują.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
W Evo9 miałem układ 2,75'' i było 360 kucy, sporo dała wymiana dp na "magiczny Gt Extension kit" auto wstawało dużo wcześniej i było 390 kucy...
potem kolejny raz wymieniłem wydech właśnie na 3 cale i już się nic wielkiego nie wydarzyło... |
|
|
![]()
|
|
W Evo9 miałem układ 2,75'' i było 360 kucy, sporo dała wymiana dp na "magiczny Gt Extension kit" auto wstawało dużo wcześniej i było 390 kucy... potem kolejny raz wymieniłem wydech właśnie na 3 cale i już się nic wielkiego nie wydarzyło... To tak jak u mnie: DP 3', O2 housing i reszta 2,75'. Ale nie wiem - może w Megane da to lepszy efekt. |
|
|
![]()
|
|
Dal mnie problemem w Megane jest... brak napędu na 4 kółka...
dlatego mam ochotę tylko na sam program. |
|
|
![]()
|
|
wszystkie zmiany jakie robiłem w Ewelinie w wydechu zawsze bazowały na sportowym kacie i 2 tłumikach
|
|
|
![]()
|
|
To tak jak u mnie: DP 3', O2 housing i reszta 2,75'. Ale nie wiem - może w Megane da to lepszy efekt. W kwietniu zrobię cały wydech 3" ze sportowym katem to się okaże. Praktycznie nie ma u mnie mniejszych wydechów niż 3" więc jeśli nie chcę Supersprinta albo jakiegoś ulepka to nie mam wyboru. Do tego będzie IC i program robiony na miarę przez uznanego tunera Autotech. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Macie zdrowie..ja za kasę na te całe wydechy,Ic, doloty i inne brandzle wkładam intraxa ;-)
Swoją drogą, polecam katalog częsci renault sport do megane N4. -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
Intrax, znaczy zawias?
Ja mojego nie ruszam, Cup jest więcej niż wystarczający jak dla mnie. Z tego co wiem, seryjny wydech jest bardzo restrykcyjny i warto go wymienić. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Macie zdrowie..ja za kasę na te całe wydechy,Ic, doloty i inne brandzle wkładam intraxa ;-) Swoją drogą, polecam katalog częsci renault sport do megane N4. Ktoś mądry w UK zrobił test i wyszło że na zawiasie KW Variant 3 udało się urwać tylko 1,5 sek na okrążeniu o długości 4 km. 9000 zł za 1,5 sek ... no sorry, Jestem pewien że auto z CUP'owym zawiasem , IC, DP, Wydechem i programem zrobiło by jeszcze lepszy czas... Generalnie każdy chwali sobie CUP'owy zawias a jedynym bonusem przy Aftermarketowych zawiasach jest większa stabilność na hamowaniach i oczywiście możliwość regulacji wys/tward. -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 15 February 2008 ![]() |
W kwietniu zrobię cały wydech 3" ze sportowym katem to się okaże. Praktycznie nie ma u mnie mniejszych wydechów niż 3" więc jeśli nie chcę Supersprinta albo jakiegoś ulepka to nie mam wyboru. Do tego będzie IC i program robiony na miarę przez uznanego tunera Autotech. Dlaczego nie zrobisz wydechu w Ferrita? |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego, jest lepszy?
Na stronie piszą, że nie mają żadnego wyprodukowanego egzemplarza na sprzedaż.. i nie ma w ogóle żadnej innej informacji nt. tego wydechu do Megane. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Ciekawy test porównujący mrs lux(bez cup`a), mrs cup i g6R +dsg.
http://auto.sme.sk/c/5627565/volkswagen-go...-megane-rs.html -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 July 2025 - 02:10 |