![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Przy przejeżdzaniu przez nierOwności, podczas skrętu w lewo, słuchać było taki głuchy stuk. 4 000 km temu, jak to usłyszałem sprawdzali zawieszenie i nie znaleźli luzów.Dziś już znaleźli ;-)
Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Ale przy 6.8 do 100 już 14.8 czyli pasuje i tego bym się trzymał bo tak jak pisałem startów nie ogarniam i za długo "mielę" w miejscu. Jak miałem 6.3 to był mój "mega" start i wtedy RS monitor pokazał te 14.3, niestety podczas pomiarowych przejazdów z TAGiem nie miałem włączonego RS monitora.
Jeżeli kiedykolwiek jeszcze wybiorę się na 1/4 wtedy będę weryfikował. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 10 September 2012 Skąd: krakow ![]() |
udało mi się załapać na jazdę astrą OPC, ma parę fajnych rzeczy (szczególnie regulacja zawieszenia) ale nie żałuję że zdecydowałem się na megankę
astra wygląda obłędnie, niebieska jest po prostu sliczna co do jazdy na pewno jest lepiej wyciszona, mniej czuć prędkość, przyspieszenie itp czułem dużą różnicę w ustawieniach zawieszenia, w trybie OPC jest podobnie jak w megane (cup), na normalu trochę buja, jest jeszcze pośredni ale nie sprawdzałem. fotele mnie nie przekonały, wyglądają fajnie ale dla było trochę za mało trzymania bocznego, może dlatego że dość chudy jestem co do skrzyni biegów bardziej odpowiada mi ta w megane, brakowało mi trochę takiego oporu i czucia w astrze jak działa telemetria nie sprawdzałem, mimo że jestem informatykiem ilość guzików w oplu mnie przeraża ![]() ogólnie auto jest tak jakby bardziej cywilizowane, chociaż osobiście lubię ten pierwiastek hardkoru w megane jeszcze fotka pamiątkowa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 13 March 2012 ![]() |
czyli fizycznie czuc bardziej predkosc i przyspieszenie w megane ? A jak spalanie w stosunku do megane ?
|
|
|
![]()
|
|
czyli fizycznie czuc bardziej predkosc i przyspieszenie w megane ? A jak spalanie w stosunku do megane ? co do prędkości to jechałem kawałek autostradą i w astrze jest ciszej (to jest plus), za to przy przyspieszaniu też nie słychać tak silnika jak w megance i to jest dla mnie minus ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 August 2012 ![]() |
Witam,
Ja mam w swojej RS jakieś 7700 km i ... nie wchodzi mi 5-ty bieg. Zaczęło się w zeszłym tygodniu, że przy wyższych obrotach nie można było wrzucić 5-tki. W piątek jechałem do Karpacza i po ujechaniu 50 km od Poznania już w ogóle nie dało się wrzucić piątego biegu. Myślicie, że będzie to kwestia tej "gumy" pod skrzynią biegów? W czw mam wizytę w ASO. |
|
|
![]()
|
|
Z piątym biegiem ktoś tu miał przygodę. Spróbuj przejrzeć temat.
-------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, w astrze jest elektryczny ręczny :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 June 2007 Skąd: NYSA/Wrocław ![]() |
Witam, Ja mam w swojej RS jakieś 7700 km i ... nie wchodzi mi 5-ty bieg. Zaczęło się w zeszłym tygodniu, że przy wyższych obrotach nie można było wrzucić 5-tki. W piątek jechałem do Karpacza i po ujechaniu 50 km od Poznania już w ogóle nie dało się wrzucić piątego biegu. Myślicie, że będzie to kwestia tej "gumy" pod skrzynią biegów? W czw mam wizytę w ASO. użytkownik markietelli miał ten problem , uderz do niego ... -------------------- BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY youtube.pl/ngrARTUR |
|
|
![]()
|
|
No bałagan odebrany!
Jutro upalamy! ;-) Pzdr Luca -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 11 November 2008 Skąd: Poznań ![]() |
na lotnisku chopina stoi nowa megi rs red bull racing edition coraz bardziej jestem przekonany do tego auta
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
w salonie reno na pulawskiej pod piasecznem rowniez
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 05 July 2011 Skąd: ZabrzE ![]() |
I u mnie też będzie druga
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nieee to nie ja, ja mam obsługę techniczną na mazowszu ;-))
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
mały OT
oto co dziś znalazłem w archiwum - relacja z track day na Torze Poznań (1. edycja, marzec 2012). polecam doczytać co piszą o naszych Megankach:) http://www.blogomotive.pl/index.php/2012/0...an-track-day-23 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 11 May 2007 ![]() |
jaką oliwką zalewacie swoje meganki? z tego co widze zalecanym przez RN jest ELF EVOLUTION SXR 5W-40, ale się zastanawiam czy nie poszukać czegoś lepszego (np. ELF EXCELLIUM jeżeli miałbym się już trzymać jednej marki).
|
|
|
![]()
|
|
Poza sezonem na upalanie millers xfs -5/40. w sezonie millers cfs 5/40.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
A propos oleju, może mi ktoś wytłumaczyć co oznacza wskazanie oleju ooo-- ?
Zużycie czy poziom? Bo jak patrzę na bagnet, to nie widzę żeby było za mało. Od nowości było ooooo -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
jak w kazdym Renault poziom oleju.
-------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 11 May 2007 ![]() |
@mAbZ, ile już przelatałeś od ostatniej zmiany? ciekawi mnie czy F4R wciąga olej tak jak K20 czy idzie zrobić sezon bez dolewek?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:23 |