![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
no to rób filmik i wrzucaj na YT i daj linka bo jestem bardzo ciekaw:) będziesz jakoś stroił po tym? czy bede stroil- oczywiscie ![]() i pytanie jakie macie temp dolotu i oleju wg Rs monitora? po w/w modzie temp w dolocie podskoczyla nawet do 56st stojac w zatloczonej Wawie, fakt ze jak rusze to temp spada do 38-40 temp oleju wczoraj osiagnalem 102st jadac ze stala predkosci ok 160-170km/h aaa i co chwile wlacza mi sie wiatrak -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Co do kosztu wydechu 4500 za wydech z decatem do Meg to grubo.... Ja za swój zapłaciłem połowę tego ![]() a spawał mi fachowiec z RM Motors w Olsztynie 4600 to cena za wydech wraz IC- rozbijajac, wydech kosztuje 2800 a IC 1800 ps co zrobiles z clio sprzedales w calosci czy wrociles do serii? -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
wydechy Kaliński w Poznaniu - temat komuś bliżej znany?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 February 2012 Skąd: Pzn. ![]() |
A czy jakieś info odnosnie bov ktoś posiada? czy można to zamontoać bez problemu? cos czytałem o nie równomiernych obrotach, ponadto podobno czasem może przygasnąć na biegu jałowym ? Ja kupiłem RS'ke z zamonotowanym już bov'em Forge'a. No autko syczył ładnie. Póki co nie zdejmuje, niech będzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 January 2010 ![]() |
Drabek,
użytkownik mw1978 ma u siebie w CTR FN2 i qrczarq w Leonie 1P mają u siebie i sobie chwalą. Problem z Kalińskim jest taki, że jeżeli chcesz, żeby wydech był po Twojemu zrobiony to musisz uderzać do konkretnych osób tam. Bodajże niejaki Mateusz ogarnia customy i z nim trzeba rozmawiać. Reszta będzie kręcić nosem EDIT przykładowe filmy http://www.youtube.com/watch?v=rfJZdjavX4g...eature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=pPX2b1fs0dA...eature=youtu.be |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 February 2012 Skąd: poznań ![]() |
no tego Leona słyszałem i mi się właśnie nie podoba, bo brzmi jak Kadett/Civic, stąd pytanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Drabek zamówiłeś już 265?
Co do wydechu to pogadaj z Mariusz wszystko Ci powie, on ma na jednym tłumiku końcowym 3" DP i 3" dalej po całości. W MG robią na 2 tłumikach to też inaczej, znowu wszystkie firmy typu Miltek, K-TEC i najbardziej polecany Scorpion robią na jednym. Moje zdanie takie jak chcesz robić u Kalińskiego zrób jak ma Mariusz, jak będzie za-głośno dołożysz środkowy. Osobiście kupiłbym wydech Scorpiona + de-cat K-TECu. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 05 July 2005 Skąd: Poznań ![]() |
Drabek daj sobie spokój z Kalińskim, bardzo głośno, brzmienie do dupy
no i jak widać cena jak w MG |
|
|
![]()
|
|
krz_p głośno jest bo tak miało być. U MW i Aresa jest idealnie. Zresztą mi się Cupra też podoba. Nie Ma co porównywać z innymi wydechami skoro Mariusz ma na jednym tłumiku bo tak chciał. MG robi na dwóch.
Dlatego też nie ma co pisać że Kalińskiego ma sobie odpuszczać skoro "nasz klient nasz Pan" tak chciał to ma. Wydech z Cupry był za 2000. Dolicz 800zł do MG dojazd paliwo bramki... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 22 August 2012 ![]() |
alexm odpisz na pm, może wiesz gdzie ten zawór mogę kupic ?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 24 January 2005 Skąd: Poznań ![]() |
Kalinski spawa dobrze a co do samego brzmienia to rzecz gustu i tego czego sie chce. Kolega w cuprze ma na jedym tlumiku bo mu sie tak podoba.
Ja na tym filmiku bylem z brzmienia nie zadowolony i zmienialem srodkowy tlumik i ostatni http://www.youtube.com/watch?v=pPX2b1fs0dA...eature=youtu.be teraz jest tak http://www.youtube.com/watch?v=HY0q__z7EKM...eature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=mZ2JOdQsmzk...mp;feature=plcp http://www.youtube.com/watch?v=aGoRx9hEgFc...ZX8Y8hkBsv0AjBw -------------------- CTR 07
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 August 2012 ![]() |
Witam wszystkich!
W poniedziałek odebrałem swoją Megane RS, kolor niebieski ![]() Auto kupione od dealera, "właścicielskie", wersja Sport 250, przebieg 5000km. Trochę pojeżdżę i chciałbym ją modyfikować. Z tego co pobieżnie przeglądnąłem wątek to wspominacie o programie, IC i wydechu. Ja chciałbym robić wydech i program. Miał ktoś z Was coś wspólnego z Pachura Motorsport ze Środy Wielkopolskiej? Bo mają wydechy Millteka i "robią programy". |
|
|
![]()
|
|
tomza, Milteka mają ale można taniej co do programów się nie wypowiem ale mogą nie ogarnąć, Megane to trudny temat w PL.
Osobiście uważam że Pachura robi porządną robotę. Skąd jesteś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 August 2012 ![]() |
Poznań
![]() Sebastian mówił, że temat ogarnie. W przyszłym tygidniu wybieram się do nich na rozmowę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
tomza, Milteka mają ale można taniej co do programów się nie wypowiem ale mogą nie ogarnąć, Megane to trudny temat w PL. Osobiście uważam że Pachura robi porządną robotę. Skąd jesteś? A co to za hiper technologia ze temat trudny? Tyle ze nikt nie bedzie kupowal auta zeby wam wykres wrzucic. -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
nikt nie bedzie kupowal auta zeby wam wykres wrzucic. Bedzie. Wlasnie tym sie rozni znakomity tuner od przecietnego. Dobry tuner zrobi przynajmniej jedno auto klienta jako demonstracyjne gratis. To powszechnie stosowane praktyki na tzw. Zachodzie. Nie zrobienie tego, to albo glupota, albo brak wiary we wlasne mozliwosci. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Dobry tuner zrobi przynajmniej jedno auto klienta jako demonstracyjne gratis. To sie zdecyduj czy tuner ma kupic auto czy zrobic program? Na zachodzie jest lepiej wg Ciebie? Jezeli wyznacznikiem dobrego programu jest wrzucenie wykresu to nie mam pytan ![]() ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Najlepsze firmy tuningowe na świecie ZAWSZE mają własne stuningowane auta, a nie eksperymentują na autach klienta.
Tylko wtedy mają możliwości testowania granic i rozwoju najciekawszych pakietów. Fama się rozchodzi i jakoś ich stać. Prosty przykład: mój Focus RS stuningowany u takiego tunera (szwedzki Autotech) miał sporo więcej KM, i ok. 100 Nm więcej na seryjnym wydechu, niż robione w Polsce na przelotowym - i to biorąc pod uwagę wartości zmierzone na kołach, a nie wyliczaną/poprawianą. No ale mój tuner miał i ma własnego Focusa podkręconego do granic możliwości - okolice 450 KM. Więc 370 to był dla niego ułamek jego umiejętności, a i tak przekraczający to, co potrafiono zrobić wtedy w Polsce. Jeśli ktoś- tuner czy nie- twierdzi że zna się na wszystkim, to raczej wybitny nie będzie w niczym. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Juz Ci mowilem co z wartosciami na kolach mozna zrobic
![]() ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Juz Ci mowilem co z wartosciami na kolach mozna zrobic ![]() ![]() A weź przestań. Wartości na kołach są zdecydowanie najbardziej wiarygodne. Jeśli twój tuner-specjalista od wszystkiego nawkładał ci do głowy czego innego, to tym gorzej dla niego. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 15:02 |