![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 04 December 2008 ![]() |
kolego też w połowie roku mam nadzieję że pochwalę się moim cao, nad którym pracuję już pół roku, też weekendowo niestety. miałem 1.6 założyłem turbo, ale teraz doszedłem do wniosku że zacisnę zęby i będzie 2.4 turbo, silnik już jest, a prace trwają nad blacharką. pozdrawiam, piękny colt!!!
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Wspaniale wygląda to wszystko ! Pisałeś kiedyś, że będzie i jest ! Gratuluje bardzo fajnej zabawki.
Będzie do bułek ? ![]() Wspaniała żona tylko pozazdrościć ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Nie było łatwo, bo sam swap okazał się bardzo trudny ze względu na pomieszanie generacji modelowej auta i silnika, jednak czytając Wasze słowa uznania wiem, że było warto i mam dodatkową motywację do kolejnych zmian.
Odpowiadając na kilka pytań: 1. Zakręty: no cóż - mam świadomość swoich umiejętności, więc nie wiem, czy auto w ogóle pojedzie na tor, choć prowadzi się zaskakująco dobrze. Buda jest w kilku miejscach wzmocniona, zawias też, jedynie z hamulców nie do końca jestem zadowolony, ale wygląda na to, że kupiłem wadliwe, nowe tylne tarcze. Samochód najchętniej skręca na "zakrętach" bardzo ciasnych - przy użyciu pedału gazu haha 2. Hamownia - wciąż nie jestem zdecydowany na ostateczny setup, więc auto jeździ na programie pisanym na drodze. Potencjał wytrzymałościowy silnika kusi zrobieniem 500+, ale nie wiem, co powiedzą na to moje napędy heh 3. Bułki? Zaden problem - odbudowane wnętrze ze skórzaną tapicerką, komplet głośników Helixa, el. szyby, lusterka czy szyberdach - jeździ się przyjemnie i baardzo lekko ![]() 4. Co do Porsche - jeszcze nie udało się żadne upolować, ale było killed E90 M3 ![]() THX jeszcze raz |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
NIe no to jest To. Genialne autko gratulacje
![]() Masz może jakieś filmy na suchym?? -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
gratki projekt mega i w dodaktu kolorek malina jak i calosc, schludnie az milo patrzec a co do pomocnika to MASZ SZCZESCIE stary na maxa ze masz takiego
i jw daj siakis filmik na suchym jak sie odpycha -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 28 July 2003 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
jestem w totalnym szoku .......
nie sądziłem ze z tej generacji colta da się wogóle cokolwiek fajnego zrobić.... jest idealne pod każdym względem.... fajnie się prezentuje, ma napęd jeden z dwóch możliwych czyli 4 buty, no i mimo wszystko jest sleeperem.... bo nie wierze aby ktoś się spodziewał że kolt który właśnie się ze mną chce scigać ma napd na 4 buty i silnik z evo.......... gratuluje projektu........ mam tylko jedno żastrzeżenie - pytanie nie masz za małego kąta mocowania pasów? nie było by właściwiej zamontować ich do rozpórki? -------------------- Życie jest za krótkie aby jeździć wolno....
BMW 318is E30 - 343KM i 365Nm 300c Hemi AWD - 340KM i 524Nm - było Leon Top Sport 4s 1.9 TDI - 233KM i 465Nm - było Saxo VTS 1.6 - 119KM i 145Nm - było |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Pasy mają swój napinacz i szkoda byłoby je montować do rozpórki. Sam mechanizm jest przykręcony do fabrycznych otworów mocujących tylną kanapę, które wydają się najbardziej solidnym miejscem do tego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: War-Maz ![]() |
A rozporki jak P&P czy nie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 September 2007 Skąd: SS ![]() |
No Tomku poszedłeś ładnie po bandzie! Auto kozak , wielki szcun za prace!
-------------------- www.premium-detailing.pl
Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
gratulacje, projekt juz oglądałem na forum EVO, wreszcie się ujawniłeś w szerszym gronie
![]() troche dziwi mnie co tam wazy prawie 1200kg, przeciez colt to w sumie niewielkie autko.. na krętych torach moze to auto robić niezłą robote ps. czy mi się wydaje, czy tył jest troszke wyżej ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Tomekkk kurcze powiem szczerze ze mega zdziwko mnie dopadlo, wiele sie mowilo pisalo o takim pomysle, nawet ktos juz zaczal kombinowac a tu pach jak ze sztucera stoi piekny colter AWD vel EVO
Co do strony technicznej pewnie jest wszytsko w topie, z zew. bardzo ladny kolorek zostal dobrany, ew. obrecze widzialbym inne , nowsze, lzejsze, ladniejsze heh. Wrazenie ogolne mega pozytywny wraz ze wszystkimi detalami samochod robi piorunujace wrazenie ! Szacunek ! Gratki oczywiscie malzonki i jej pracy -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 23 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Naprawdę zacny projekt. Wielkie gratki. Będziesz gdzieś startował na 1/4 czy tylko jeździł po te bułki
![]() -------------------- IBIZA 2.0 16V TURBO --> 380 KM 404 NM
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Tomek jakie wrażenia z jazdy w porównaniu do poprzedniego evo ?
Ps. Śliczne wnętrze ![]() -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
A rozporki jak P&P czy nie ? Niestety nie, ale obyło sie bez cięcia czy spawania. gratulacje, projekt juz oglądałem na forum EVO, wreszcie się ujawniłeś w szerszym gronie ![]() troche dziwi mnie co tam wazy prawie 1200kg, przeciez colt to w sumie niewielkie autko.. na krętych torach moze to auto robić niezłą robote ps. czy mi się wydaje, czy tył jest troszke wyżej ? Tak - tył jest troszkę wyżej. Też się zdziwiłem co tyle waży i zacząłem poszukiwać danych fabrycznych. Producent podaje wagę takiego Colta między 1050 a 1135 kg w zależności od wyposażenia. Ponieważ nasz Colt to wersja GLXi, a więc dość bogato wyposażona (m.in pełna elektryka, w tym szyberdach), uważam, że już seryjnie ważył w okolicach 1100 kg. Do tego doszedł większy motor, orurowanie, IC, skrzynia 6 - biegowa, inny transfer plus trochę wzmocnień podwozia i wyszło to co wyszło. Wnętrze właściwie nie jest odchudzone, ponieważ nie ma tylnej kanapy, która ważyła tyle co nic, audio w fabrycznych miejscach zostało a nawet je lekko rozbudowałem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Naprawdę zacny projekt. Wielkie gratki. Będziesz gdzieś startował na 1/4 czy tylko jeździł po te bułki ![]() Całkiem możliwe, ale nie spinam się jakoś specjalnie. Tomek jakie wrażenia z jazdy w porównaniu do poprzedniego evo ? Ps. Śliczne wnętrze ![]() Super. Kilka osób z forum ze mną jechało - mówią o "szybko uciekających biegach". Stabilność spora, odczucie przyspieszenia też jakieś jest ![]() Generalnie zwariowałem na tyle, że chyba nigdy go nie sprzedam i będzie to długo ewoluujący projekt, który będę chciał wciąż ulepszać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratulacje, ogrom pracy wykonanej na najwyższym poziomie. Wygląda super, do tego wnętrze na wypasie. Piękna bestia! Pozdr
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
w kwestii felg TOMASZU;mysle,ze sa jak najbardziej ok
do tej pory nie wiem czego bardziej zazdroscic,kobiety czy auta ![]() super fura,naprawde.male autko,naped na 4 lapy i suszarka,nic wecej do szczescia nie jest potrzebne |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 15 October 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratulacje. Kocur.
-------------------- _http://www.facebook.com/HondaCRXRaceCar
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=72090 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
zatkalo mnie... gdzie szukac takiej zony?
Gratuluje !! -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
Super pędzidło
![]() ![]() -------------------- diesel power
|
|