![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
ale golf daniela na nitro mial chyba ponad 500ps?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
chyba nie cale 500 na ostatniej oficjalnej cwiartce
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
CZeść
No, to ciekawie sie zapowiada ten sezon ![]() ![]() ![]() Paweł Daniel kibicuje Twojemu autku ponieważ jest to jedno z niewielu aut, które nie jeździ na lawecie. -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 14 September 2006 ![]() |
no to może ktoś się pokusi o wyliczenie oficjalnych najlepszych czasów - naszybszych samochodów klasy street ? - czasy oficjalne oczywiście
Paweł , w zeszłym sezonie prawie wszystkie auta z klasy street jezdziły na kołach po kraju więc to jest całkiem normalne o to właśnie w tym chodzi . -------------------- 2004 wice mistrz Polski w klasie turbo
2009 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 2 miejsce Gecko Cup King of Street 2010 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 1 miejsce Gecko Cup King of Street |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Cowboy - oczywiscie Bobikowe EVO Również myślę, że to najpoważniejszy pretendent ![]() Dlaczego się tak oburzyliście? Daniel zakuł Golfa, zmienił turbo, wtryski - teraz setup znacząco się różni od zeszłorocznego, więc na pewno aspiracje są. Tych S/RS męskich tyle się robi, do tego Porsche T i Eclipse - ktoś musi tą dychę trzasnąć ![]() A co do Colta - o 10s. mi się jeszcze nie śniło i odpowiadając na pytanie mamby, tak - będzie w street. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 April 2006 Skąd: DW-city ![]() |
bobikowe evo na bank w tym sezonie bedzie trzaskac dychy... mocy jest wystarczajaco duzo aby tak sie dzialo pozatym wtedy bylo 11.186 a mocy jest ciut wiecej:D natomiast co do golfa.... bedzie dobrze wszystko zalerzy od szczescia kierownika:D
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 14 September 2006 ![]() |
mamba a jak u nas w klasie Street AWD widze że jest b.duża - mocna obsada a u nas ? , słyszałem że Krzyś zakuł swoją vette i powraca do nitro pewnie +- 650 - 700 będzie miał coś wiadomo jak u nas ?
-------------------- 2004 wice mistrz Polski w klasie turbo
2009 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 2 miejsce Gecko Cup King of Street 2010 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 1 miejsce Gecko Cup King of Street |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
myslalem ze Krzys bawi sie juz ACR'em
news\ow o wettce nie slyszalem spokojnie w rwd nie tak hop siup w street jak w awd o wysyp 11s car w rwd r888 bardzo blokuje ![]() ale w KoS z tymi awd bedzie chuxxx ciezko ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Wydzielam temat z wątku o Golfie 2.8T.
Fajnie, bo już mi brak było tych rozmów, plotek i dumnych zapowiedzi ![]() A w temacie - zgadzam się z częścią przedmówców - mam wrażenie, że coraz powszechniejsza jest opinia, że 10.xx s. prosto osiągnąć. Niedługo taki czas będą robić seryjne diesle po chipie. Fajnie, że wszyscy się odgrażają i przymierzają do zejścia poniżej 11s. Inna sprawa, że przynajmniej od kilku lat słyszę to samo: "ooo! jaki szybki! (wstawić niecenzuralne słowo) będzie robił średnie dychy!". A na zawodach 12, w najlepszym przypadku średnie 11s. "Bo biegi, bo nawierzchnia, bo ...". Pamiętacie obrazek, który wklejał ITR "I want to believe"? ![]() Szczerze życzę wszystkim jak najlepszych czasów. Praktyka zrewiduje plany. BTW. Ile obecnie mamy osób w PL w klubie 10s? -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 17 June 2008 ![]() |
BTW. Ile obecnie mamy osób w PL w klubie 10s? Ja przygotowałem tą listę i wygląda ono następująco: 8 Second Club: - GS - Blacha 9 Second Club: - Witek - OZ - tomo (Mitsubishi Lancer) - Morten - Marcin (Subaru Impreza) - Duster 10 Second Club: - Piotr Sikora (Dodge Coronet) - Miniac - Gulu - Grzenio - Krysio - TwinTurbo (Supra) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 November 2009 ![]() |
Skoro jest taki temat to prosze o odpowiedzi osob ktore naprawde sa w temacie czasow na 1/4 mili mocno obeznani a wiem ze sa tu tacy na forum....
Panowie poprostu powiedzcie szczerze: Czy zbudowanie auta np. (Golfa 2 vr6 turbo FWD , Bmw e30, Corsy A 2.0 turbo czy Audi s2,) ktore bedzie robilo czasy et srednie 12 sek lub jak sie uda niskie 12 sek. To ten czas ogolnie mozna uznac za dobry? Czy auto robiace srednie et 12 sekund mozna nazwac szybkim?? Chodzi o auto uzytkowane weekendowo od czasu do czasu amatorsko pojechac na zawody 1/4 mili lub wygrac powiedzmy ustawki 400 metrowe gdzies na obwodnicy... Wiadomo ze zawsze ktos bedzie szybszy, ktos bedzie mial duzo duzo wiekszy budzet ze zawsze w tym hobby jest za malo KM itd. Jak to z tym wlasciwie czasem jest? A moze srednio 12 sekundowe to juz w dzisiejszych czasach ''rower'' ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
a ile robi twoje obecne auto?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Spoko temat
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Ja przygotowałem tą listę i wygląda ono następująco: 8 Second Club: - GS - Blacha 9 Second Club: - Witek - OZ - tomo (Mitsubishi Lancer) - Morten - Marcin (Subaru Impreza) - Duster 10 Second Club: - Piotr Sikora (Dodge Coronet) - Miniac - Gulu - Grzenio - Krysio - TwinTurbo (Supra) Thx MrówinhO. No szczerze, to tłumów nie ma. A przecież pojechać 10s jest tak łatwo... -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 November 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
witek powinien być w 10s. W Polsce z tego co pamiętam to rekord FWD to 10.08s. Za gramanicą to co innego.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Tak za granicą są inne sekundy.
PMN a jakie przewidywania co do BMW na ten sezon? Mam nadzieje ze nam się uda auto ruszyć i ogarnąć jakoś sensownie w tym sezonie, tyle rzeczy jeszcze do zrobienia i sprawdzenia:/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
ŁaŁ dawno tego tematu nie było. Fajnie, że ćwiara nam się odradza
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Obecnie powtarzalne et 14.5 14.6... mam wrażenie, że Kosiniak pytał retorycznie ![]() Zgadzam sie w 100% z PMN'em. Jednakże to co mi się podoba w tym sezonie najbardziej, to prawdopodobieństwo pokazania sie na starcie wielu mocnych samochodow streetowych. Proszę zwrócić uwagę, że jeżeli będzie powyżej pięciu wyników 11.xx, to i tak będzie juz spory sukces. Mam wrażenie, że jesli chodzi o to forum, to właśnie na rozwoju tej klasy najbardziej nam zależy -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 26 May 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
a beda jakies mocne oski?
![]() -------------------- ET 11.40 Polo 1.8t
2010 1st fwd turbo drag Drag Racing Team Wroclaw |
|
|