![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Czesć
A ja powiem może coś nie popularnego, chciałbym zeby w tym autku było nowe 4,2 TDI ![]() ![]() Czekam z utęsknieniem na inny model z tym silnikiem. Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
chyba diesle nie za bardzo pasują do aut z Eska z przodu tak samo jak nie ma BMW M z dieslem i Amg tez się w temacie nie wychyla (chociaz był kiedyś kompaktowy merc)...nigdy nic nie wiadomo, jakbysmy powiedzieli 10 lat temu ze porsche będzie miało silnik diesla to bym się uśmiał a tutaj proszę, mozna iśc do salonu i zamawiać.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Paweł - rozumiem, ze chodzi Ci o A5, czy tam A5 s-line, bo RS5 z dieslem to mozesz miec, jak sobie zeswapujesz
![]() ![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ja po cichu liczyłem na V12 tdi.. Odkąd pojawił się w Q7 zamarzyłem sobie że mogliby posadzić do A5 bo to piękna buda, ale szanse że się doczekam są chyba małe
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
V12 TDI to chyba troche za ciezki silnik jak na takie auto
V8 TDI pewnie zreszta tez. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
V12 TDI to chyba troche za ciezki silnik jak na takie auto V8 TDI pewnie zreszta tez. To auto i tak nie skręca i nie służy do wściekania się po torze. A z takim V12 tdi byłoby idealne na szybki cruising po Europie, duże rezerwy mocy, duży zasięg.. Silnik Rs4 4.2 fsi waży 212 kg, 4.2 TDI 255 kg więc nie przesadzajmy ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
nie ma jeszcze testów nowego RS5 wiec niewiadomo czy tak "nie skręca", może nie jest tak najgorzej...w nowej s4 z silnikiem 3.0 audi pokonało na torze bmw , merca i chyba coś tam jeszcze (jest jakis test w nowym auto swiecie supercars czy jakos tak) więc moze tak zle nie bedzie.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 13 September 2009 ![]() |
Ja po cichu liczyłem na V12 tdi.. Odkąd pojawił się w Q7 zamarzyłem sobie że mogliby posadzić do A5 bo to piękna buda, ale szanse że się doczekam są chyba małe ![]() ![]() Ja natomiast nie potrafię pojąć, dlaczego nie oferują A8 z tym silnikiem. Ma ktoś jakieś wytłumaczenie? A może Audi ma takie plany? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 15 March 2006 ![]() |
Czesć no nie tylko A8 ma ten silnik. Q7 także posiada. A ja powiem może coś nie popularnego, chciałbym zeby w tym autku było nowe 4,2 TDI ![]() ![]() Czekam z utęsknieniem na inny model z tym silnikiem. Paweł w nowym A7 też on na 95% zagości. -------------------- Audi 80 20V turbo quattro
Competition TDI Fazer 600 ET 12.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Ja natomiast nie potrafię pojąć, dlaczego nie oferują A8 z tym silnikiem. Ma ktoś jakieś wytłumaczenie? A może Audi ma takie plany? Bo są problemy z tym silnikiem i póki co potrafią ogarnąć to w dużej komorze silnika Q7. Również dlatego wstrzymano R8 tdi. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 July 2008 Skąd: Wawa ![]() |
nie ma jeszcze testów nowego RS5 wiec niewiadomo czy tak "nie skręca", może nie jest tak najgorzej...w nowej s4 z silnikiem 3.0 audi pokonało na torze bmw , merca i chyba coś tam jeszcze (jest jakis test w nowym auto swiecie supercars czy jakos tak) więc moze tak zle nie bedzie. Kwestia testu, bo ja na przyklad widzialem jakis w ktorym 335i coupe robilo nowe s4 na torze - mimo ~10% mniej mocy. |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Kwestia testu, bo ja na przyklad widzialem jakis w ktorym 335i coupe robilo nowe s4 na torze - mimo ~10% mniej mocy. Normalnie rewelacja, a ja też wiele rzeczy widziałem, ale to nie chodzi o to. W RS5 zawsze będzie silnik benzynowy. I tak abstrahując od tematu tylko zawiodłem się na silniku, ale w sumie jeśli ktoś zamierza mieć fajne coupe z super wyglądem, dźwiękiem i wykonaniem Premium to bedzie zadowolony na pewno. Ponieważ nikt z wielkiej trójki nie oferuje. Dodatkowo jak napisał ELB, S5 3.0 TFSI jest niezła i można wydusić 453KM, ale RS to RS ![]() |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.ph...21&p=549643
Co do silnika R5 2,5 TFSI mym obiecuje 408KM...a Avus 420KM i615Nm...myśle ,ze do nowego Ura bedzie w sam raz ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 27 February 2008 Skąd: Gród Rzecha ![]() |
Cuda i dziwy się dzieją.
![]() BMW zapowiada, że M3 F30 będzie miało doładowaną szóstkę, a Audi w RS5 idzie w stronę jeszcze większego skłizingu mocy z wolnossącego 4.2 V8. Nie można już chyba snuć żadnych reguł dot. sposobów wyciskania mocy przez danego producenta. Niby RS6 nawiązuje do tradycji marki, S4 robi dodatkowo ukłon w stronę downsizing'u, a tu taki wyskok... |
|
|
![]()
|
|
IMHO V8 = prestiż.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 18 November 2004 Skąd: Lublin ![]() |
v6 turbo, latwiejsze tansze i szybsze mody
-------------------- |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
v6 turbo, latwiejsze tansze i szybsze mody Bogatego Hansa z Genewy to wali. On chce mieć najwiekszy silnik na swojej ulicy albo w biurowcu. -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 15 November 2004 Skąd: wawa ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |