![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
MI sie bardzo podoba z zew. ładnie sie prezentuje w środku podopinane wszystko czysto takie auto z taką mocą to marzenie
ja mam pytanie jako laik skrzynie od v8 w VW były Quattro to śmigacie tylko na napędzie na tył ? i to normalnie zyje |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
bardzo slabe filmy, na ktorych nic nie widac... Wlasciwie, to ciekawe sa jedyne ze wzgledu na dzwiek.
Jak widac/slychac, trakcji 1,2 bieg nie ma. Starty z miejsca maja sens tylko na oponach dragow'ych. Jezeli chodzi o zakrety, jazde bokami, itd. - zabawa jest przednia. -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Masakra panie, miazga w jeśli chodzi o dzwięk... Jest szansa na jakis film za dnia?
|
|
|
![]()
|
|
Nissan pokaze sie w Rykach na 1/4 mili na Hoosierach. Pewnie eksploduje dyfer... ale to nic, mocniejszy setup napedu juz jest gotowy.
Po Rykowisku wchodzi inniejsze turbo, coby gora auto tez jechalo, bo teraz jest mega slabo. P.S. 4,4 sek do 100... bez trakcji, wiec jest co poprawic. -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 06 January 2011 Skąd: Gloucester ![]() |
4.4 do paki w osce to juz potworne przyspieszenie chyba w 2.2 tego nie miałes niegdy:P
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm, wciaz mam mieszane uczucia w kwestii co bylo szybsze, czy 2.2t czy V8t...
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
No ciekaw jestem czasu na 400...
![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
na dragslicku bedzie 11.xx
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
taa, jezeli polos sie nie ukreci... Jak narazie padly 2 poloski i jeden przegub. Fakt, ze Nissan jest ostro tyrany, ale to "tylko" Federale.
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
wiec moze lepiej przed zawodami potyraj go na ulicy na slicku, zeby nie bylo niepotrzebnej niespodzianki..
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
tyranie na ulicy to walka z utrzymaniem auta na drodze przy braku trakcji na 3 biegu... na dziurach, gdzie auto co chwile podskakuje - takie warunki ukrecaja aktualny setup napedowy. Na slickach, na rowym asfalcie/betonie jest szansa ze da rade. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby Guzik 2 razy pojechal na semi a pozniej zalozyl drag i sprobowal pojechac bez utraty trakcji.
Jak sie polos zerwie, to nikt nie umrze ![]() ---------------------------------------------------------------- Jest juz turbo, ktore zastapi HX50 - mniejsze od HX55, wieksze od HX35, inducer 76mm (wydajnosc 550-1150KM), AR 0.96 na ceramicznych lozyskach kulkowych, chlodzenie woda/olej. POWINNO utrzymac moc i Nm w wyzszym zakresie. ![]() ![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 April 2006 Skąd: Żory ![]() |
Straszny Killer
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 14 June 2010 Skąd: śląsk Imielin ![]() |
widzę ze nareszcie dobra turbina my też jeździmy na podobnych spisują sie dobrze , czy to jest jakiś chiniol jeszcze nie testowałem takich turbin na kulkach ciekawe jak będzie wstawał
-------------------- Corsa A R32 Turbo Street FWD
2013 Bemowo ET: 11:43 217km/h Rekord Polski do 2015 2012 Ełk ET 11:67 212km/h 2012 Rudniki ET: 11:75 213km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
Jest juz turbo, ktore zastapi HX50 - mniejsze od HX55, wieksze od HX35, inducer 72mm (wydajnosc 500-950KM), AR 0.90 na ceramicznych lozyskach kulkowych, chlodzenie woda/olej. POWINNO utrzymac moc i Nm w wyzszym zakresie. Ciekaw jestem jak się będzie sprawowała ta T72 na kulkach ja jak kupowałem swoją to jeszcze kulek nie robili. -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
z tego co pamiętam to ta ma Exducer 102 i Inducer 76 mm.
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Chinol? Kto to produkuje?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
z tego co pamiętam to ta ma Exducer 102 i Inducer 76 mm. jeśli Inducer 76mm to jest turbo T76 ja mam w golfie T72 czyli trochę mniejszą i bez kulek T76 robiona jest na 1000HP Według mnie przy 90A/R wydechowym wstanie przed 4000obr i wcześniej silnik się skończy niż wydajność turbiny. w każdym razie ja latam na tej turbinie 3 lata -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Będzie grubaśnie ... tylko kiedy ??
-------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Z obserwacji wątku mogę powiedzieć że stare turbo pewnie już na półce leży a chłopaki kończą właśnie montować nowe turbo ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Ups, moj blad... rzeczywiscie to T76.
Juz poprawilem ![]() W Rykach nissan bedzie jeszcze na HX50, na T76 wyjedzie po moich wakacjach, czyli pewnie w polowie sierpnia. Guzik ma teraz duze oblozenie, wiec musze poczekac w kolejce. Zobaczymy jak sie bedzie turbo sprawowalo, ale jestem dobrej mysli. Jak bede zadowolony to do projektu S4 wejdzie pewnie to samo. -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 21:50 |