![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
o co tyle krzyku, wynik jest super ale bedzie jeszcze lepszy
dobrać odpowiednią turbine a przede wszystkim dobry zewnętrzny WG i bedzie cacy.. trzeba było kupić holseta ale z większą muszlą 16 bez wastegata, dopiać jakiegos TIALa 44 i byłoby pewnie mniej boostu na dole za to wiecej na górze, dlaczego zdecydowaliście sie na tego ze zintegrowanym WG ? ze względu na małe żeliwo ? w razie czego mam żeliwo 12 bez wastegata do HX35 mogę pozyczyć na testy ja sie nie znam ale czy przypadkiem cisnienie w kolektorze przed turbiną nie jest za duże ? oooo własnie BRT napisał był w międzyczasie: Cisnienie spalin otwiera wg, oczywiscie ze jest to zle wiec nie wiem co zle napisalem. -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Oho zaczyna sie ![]() Cisnienie spalin otwiera wg, oczywiscie ze jest to zle wiec nie wiem co zle napisalem. P.S. Pajak ty przypadkiem nie miales skasowac konta na racingforum? Pytales sie do czego jest auto - jest na TA (tak gdzies pisalo), jakbys nie mogl dopasowac skrotu ![]() ![]() Teraz juz ogolnie: Co do wastegate, to jak sie mysli, to sie nie ma problemow. Ale prosciej nawrzucac rupieci pod maske i wmawiac sobie ze jest swietnie ![]() ![]() Co do samego silnika i samochodu, to fajnie ze ktos to zrobil - widac ze sa mozliwosci i moze byc szybkie, tylko teraz trzeba do tego znalezc jakas dyscypline - moze kto szybciej spali lacza? -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 08 November 2008 Skąd: płock ![]() |
BRT i Batr( bartek - guzior ) to dwie całkiem różne osoby.
![]() -------------------- audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40 BM-Vag 2.2T E30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
MojeBoje, c.d.
Na dzien dzisiejszy autko przechodzi swap skrzyni 01E + dyfer z UrS4. Powodem podjecia takowej decyzji jest umarty 2 bieg Getraga (slabo z czesciami zamiennymi), 6 biegow - co za tym idzie wieksze predkosci, precyzyjniejszy wybierak, lepszy rozklad mas - glowny ciezar skrzyni zostal dzieki temu przesuniety ku tylowi auta, dostepnosc wkladu Dog Box + sekwencyjnego wybieraka. Predkosci przy nowym setupie (max 7400 obr.): 1st Gear = 60.88 km/h 2nd Gear = 112.75 km/h 3rd Gear = 161.43 km/h 4th Gear = 244.93 km/h 5th Gear = 318.05 km/h 6th Gear = 380.52 km/h Postaramy sie rowniez poprawic wykres kilkoma modami, zeby juz byc w pelni gotowym do sezonu. Autko przelatalo w okresie zimowym ok. 1500km na 2-2,2 bar (w zaleznosci od temp.) i ma sie rewelacyjnie. Wiecej info, wkrotce. Pozdrawiam! -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 11 September 2010 Skąd: słupno ![]() |
To będzie spawanie torsena ? Chyba zabraknie skali na liczniku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Juz jest zaspawany. Przedni dyfer wyjety, polosie zadeklowane
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Licznik poza wskazowka ma rowniez wyswietlacz, ktory pokazuje chyba do 500kmh, takze troche zapasu jest
![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
te pincet to chyba z przepaści z wiatrem
![]() -------------------- BRmotoRS
|
|
|
![]()
|
|
Kilka zdjec z sesji zimowej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 16 September 2009 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
zajebista s13, jak w kazdej s13-tce ładne koło i auto wyglada miodnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
ale ladny skubaniec.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 08 March 2007 Skąd: SRC ![]() |
Fajna nysa, brakuje jeszcze jakiegoś on-boarda
![]() -------------------- s14 sr20det
2014....405km 1.4bar 2015....5??km E85 |
|
|
![]()
|
|
Bedzie duzo filmow, jak tylko sie warunki zrobia... juz raz mnie przeciagnelo po barierkach na obwodowej przy 120 km/h... (spin od 4 minuty filmu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
Hortex no fajne masz ręce
![]() -------------------- BRmotoRS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Heh, grubo. Wszystko ładnie widać na filmie, dźwięk 1 klasa, jakość nagrania też. Gdyby nie ostatnie 30 sekund, to było by to zmarnowane 4 i pół minuty życia. Tak zmarnowałem jedynie 4.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Pinin, wybacz... na pewno zrobilbys cos wielkiego w swoim zyciu, przez te jakze brutalnie wyrwane 4 min z twojego zyciorysu
![]() Trzeba bylo odrazu przeskoczyc do 4 minuty filmu. Przeciez napisalem w nawiasie gdzie jest spin ![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 11 September 2010 Skąd: słupno ![]() |
Spin przychodzi nagle. Dobrze, że tam nie było jakiegoś budynku , albo ogrodzenia betonowego i fura łagodnie wyhamowała w terenie. Bo jak jest duża przeszkoda , to jest tylko pach i stoi w miejscu.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 October 2009 ![]() |
Heh, grubo. Wszystko ładnie widać na filmie, dźwięk 1 klasa, jakość nagrania też. Gdyby nie ostatnie 30 sekund, to było by to zmarnowane 4 i pół minuty życia. Tak zmarnowałem jedynie 4. Smieszne sa takie proby robienia z siebie kozaka glupimi wypowiedziami. Nie dosc ze jest to typowy offtop to jeszcze w slaby stylu. |
|
|
![]()
|
|
Dobra, koniec OT bo mi znowu temat zamkna...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 02 July 2025 - 21:59 |