![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Nie no tak walnąłem, bo temat się raczej nie rozwiąże i powoli "pływamy"
Z drugiej strony gdyby w naszym klimacie nie było przez kilka dni w roku upałów to może i nie byłoby to takie głupie w dizlu. Bo przez przynajmniej pół roku to ta chłodnica (nie wiem jak w TDI ale w Foce to dośc spora była) to wielkości SMICa by starczyła a z przodu by przynajmniej bylo miejsce na porządny cooler.. -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Moim zdaniem coś nie tak jest z tym exeo. Ja mam scirocco TDI CR i ostatnio przy temp ok. -2 auto odpalone na postoju (proszę bez komentarzy że nie powinno się tak robić), wsiadam po max 10min. i w aucie jest ciepło, szyby odmrożone, temp na wskaźniku 2mm przed 90st. - nie sprawdzałem VAG'iem ale po ujechaniu 1km było już 90 i tak trzyma cały czas. Dodam, że auto nie ma żadnego webasto ani innych pomocników. Ponadto auto sprowadzone z południa Francji czyli teoretycznie o mniej wydajnym układzie ogrzewania.
Podejrzewam albo termostat albo może przypadkiem auto kolegi też było wersją na ciepłe kraje z mniej wydajnym układem ogrzewania. Trzeba spróbować sposób z kartonem. A czy czasem w tych wzdłużnych silnikach nie jest tak, że jeśli nawiewy są ustawione na "auto" to cały czas chodzi wentylator? Albo może jest tam śmigło na wisko i cały czas dodatkowo chłodzi silnik? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Zapomniałem dodać, że u mnie po odpaleniu na zimno silnik przez jakiś czas (kilka minut) chodzi na podwyższonych obrotach (troszkę ponad 1tys.) - zapewne celem dogrzania. Może w tym exeo jest to kwestia zmiany softu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
A u mnie w 320d dosyć ciepłe powietrze leci już po 1,3km spokojnej jazdy (z czego pierwsze 400 metrów 20km/h na dwójce potem jednostajne 80km/h na piątce). Parkuje w garazu podziemnym gdzie jest 4-5 stopni. Nagrzewa się tak samo szybko jak benzyna. Sam się temu dziwie.
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 10:48 |