![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 09 March 2006 ![]() |
motywacja tych 50 koni wiecej bezcenna
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Z ciekawostek bedzie mocny układ paliwowy na dwóch 044, srednica AN8 z listwa paliwowa z dwoma wejsciami, turbiny z czujnikami obrotów, modyfikowany licznik z wieloma pozytecznymi rzeczami min. jak sygnalizacja lampką/miganie - gdy cofa zapłon ect. Wiec zabawa powinna byc dosyc fajna przy strojeniu i upalaniu. no ładnie, to taki zbajerzony FIS ? widziałem taki bajer że parametry z VAGa moze pokazywać typu boost itd... obroty w turbinie to juz niezły bajer ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT obroty w turbinie to juz niezły bajer Ciekawe czy przydatny i jak z tego w praktyce korzystac ? W użytku "codziennym" myśle że wogole nie przydatny, ale przy strojeniu - monitorowanie ich pracy w układzie twin turbo, jest to kozak opcja !!!! |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 27 October 2009 ![]() |
to wkońcu BI turbo czy TWIN turbo ? rozumiem ze bi turbo to równolegle dwie takie same turbiny a twin turbo szeregowo mniejsza i większa, dobrze rozumiem?
|
|
|
![]()
|
|
nazwy twin i bi są zamienne i róznie to jest oznaczane
w duzych silnikach raczej stosuje sie 2 jednakowe, w małych raczej mała+duża ale tez nie ma reguły, w nowych dieslach czesciej spotyka sie mała wstająca na dole i duza robiąca robote na górze r32 Rogala bedzie miało 2 jednakowe turbiny, ma to lepiej wstawać niz jedna duża, jak bedzie zobaczymy, ma tu 2x1,6L Ja ide w dużą turbine z twinscrollem aw69: faktycznie moze to byc przydatne przy strojeniu, biorąc pod uwagę specyfikę R32, tam sa róne przepływy i róznice pomiedzy cylindrami z uwagi na długość kanałów, czyli bedzie np na wydechu jeden kolektor (krótki, długi, krótki) a drugi kolektor (długi, krótki, długi) - jaki to ma wpływ nie wiem, ale moze miec znaczenie np. przy wstawaniu turbin z kolei krótsze kanały wydechowe mają z drugiej strony dłuższe dolotowe ![]() najlepiej to byłoby miec 6xEGT i pomierzyć głowice z kolektorem... ale to na jakies ogromne moce bo 500KM to taki R32 znosi bez zadnych udziwnien i kombinacji... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Czujniki obrotów to czujniki obrotów co mozna wiecej powiedziec - super sprawa. Wiesz gdzie jestes na mapie, wiesz ile sie kreci jedna a ile druga turbina, wiesz co sie dzieje z turbinami po przepieciu biegu, wiesz czy nadal masz szczelny czy juz nieszczelny układ dolotowy ufff mozna tak wymieniac i wymieniac.
Co do licznika... to tak mozna powiedziec, ze jest to dodatkowy moduł ale ma duzo wiecej opcji niz kazdy dostepny w sieci. Lampka np. EPC mozna migac wolno jak zapłon cofa do 3 stopni z mapy a szybko jak 6 stopni - super sprawa przeciez nie zawsze sie jezdzi z vagiem i patrzy co sie dzieje. Licznik pokazuje np. przepływ z MAF w g/s tych funkcji jest jeszcze wiecej (o temperaturach nie wspomne). Ma takze fajne dodatki jak open ceremony (biegajace wskazówki po przekreceniu klucza w stacyjce) czy logo powitalne MRMOTORS :-). Mój silnik ma dwie takie same turbiny a nazwy sa faktycznie zamienne. Biturbo chcielismy od poczatku i pomimo tego ze jest "dwa razy wiecej" pracy i" dwa razy mniej" miejsca to nie żałuje. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 November 2010 ![]() |
Lubie to!
![]() ![]() ![]() cowboy Gdybyś upchnął wszystkie swoje przemyślenia w tym B2 R32, to najprawdopodobniej byłaby to pierwsza tego typu konstrukcja na świecie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Sory za ot ale jakiego rodzaju to są czujniki ? Coś w stylu czujnika położenia walu / walka (czyli indukcyjne)? Pod hasłem badanie prędkości turbiny bardziej kołacze mi się w głowie coś w stylu lampy stroboskopowej
pozdrawiam . Projekt miazdzy |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
ale czaad... właśnie dlatego lubie czytać forum . Nie moge sie doczekać wyników tej skody
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Ciekaw jestem efektu. Powodzenia życzę w działaniach
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Nie dziekuje
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 24 September 2007 Skąd: Warszawa Grochów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Witoldowa na 100%
![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Tak ale nieaktualne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak ale nieaktualne ![]() nieaktualne orurowanie czy auto ? ![]() co tam w projekcie, coś ruszyło do przodu ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przez ostatnie dwa miesiace walczyłem o życie mojej Mamy a nastepnie godziłem sie z myslami o jej odejsciu. Od czasu kiedy zaczałem zabawe ze skoda (1.5roku) odeszły z mojej rodziny trzy bliskie osoby (choroby nowotworowe).
Narazie zajmuje sie bliska rodzina i utrzymaniem firmy... a na samochód nie mam weny... sorry narazie nie bedzie updatów. A generalnie to wszystko juz prawie ma na miejscu, tylko odpał i strojenie. Ostatnio dojechała pocieta maska przednia (wyloty powietrza). Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Bardzo przykro to słyszeć życie jest jednak okrutne mam nadzieje ze jakoś się trzymasz
![]() co to auta bylem widziałem wielki projekt mam nadzieje ze jak uporządkujesz problemy rodzinne skoda wyjedzie i będzie karać na ulicach jednak to tylko auto może poczekać życzę teraz dużo spokoju i uśmiechu bo teraz to potrzebne Fido -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
przykra sprawa.. współczuje
no i trzymam kciuki za ten projekt (jak zreszta za kazdy VR6 24V T), mam nadzieje ze na wiosne wyjedzie, skoro juz tyle zrobione -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Ciężko cokolwiek w takiej sytuacji napisać, a chęć podniesienia Cię na duchu jest wielka. Niemiłosiernie potraktowało Cię życie stary, współczuję.
Z czasem będzie lepiej, coraz lepiej... -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 07:06 |