![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 February 2004 Skąd: Trójmiasto ![]() |
tyle ze dla mnie lepszy to tez mniej kłopotliwy w budowie, bo nie jestem fanem wiecznego budowania, wole upalac.
![]() ![]() ![]() -------------------- Powered by Red Evolution
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
kiedy bedzie info z racelogica ?
![]() PS w sobote są zawody w Olsztynie (puchar WST) ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Mysle ze skrzynia nie pozwoli zrobic jakiegos czasu a szczerze powiem ze boje sie go podpuscic na starty z 2 biegu
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Z obecną skrzynią to żadnych czasów nie wykręce. Szukam skrzyni...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
A chociaz tak mniej wiecej czasy pomiezyc tak zeby skrzynia nie padla:)
cholera bo ostra ta twoja Audica i pewnie wiekszosc az skreca zeby zobaczyc jak ona zaprzeproszeniem zapier**** Pozdrooo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT szczerze powiem ze boje sie go podpuscic na starty z 2 biegu Nie pójdzie na tym sprzęgle z 2 biegu, niema takiej opcji. Będzie mega poślizg sprzęgła ! Raz tak deko spróbowałem i to z niewielkich obr. odrazu odpuściłem jak obr. zaczely w górę iśc a auto stało w miejscu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Pewnie na takie tematy to dwu tarcz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Skoro jestesmy przy meskich silnikach w meskich nadwoziach proponuje ten watek
http://www.audizine.com/forum/showthread.p...s-VR6-BAT-Build Swoja droga meskie moce przenoszone przez meskie napedy wymagaja meskiego sprzegła. Sprzegło które ja kupiłem z DMmotorsport jest zbudowane na SETcie sprzegła TILTONa - wg producenta ten trzytarcz ma starczyc na 1266Nm. Zobaczcie sobie w najnowszym katalogu DemonTweeks - sprzegła. Mozna to zaadoptowac do każdego koła zamachowego, a dystansowac np. wkładką w łożysko oporowe. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
no dobra dobra tylko nam mesko buzdzet sie zamknal i nie startczylo na sprzeglo za 10 kola
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 15 March 2006 Skąd: -=wawa=- ![]() |
to dopiero prawdziwy męski projekt
![]() |
|
|
![]()
|
|
znajdz kogos z wolnymi 100 tys zl to wszystko mozna zrobic.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
@Rogal, hyhy - widze, ze spodobal sie link
![]() -------------------- Pierwsze w PL A4 B6 2.7V6 biturbo quattro S-line
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Projekt VR6 bardzo fajny, ale spokojnie - mi narazie wystarczy to co mam. Narazie mam problem, bo szukam dobrej skrzyni - np. od 2.5 tdi lub RS4.
|
|
|
![]()
|
|
jak szukasz of 2,5 tdi skrzyni to i odrazu dyfer......Dobrze zrobilem ze kupilem na zapas napędy z S4. Dzis padła mi kolejna półoś.....na dzien dzisiejszy w mojej karierze w S4 - 2 razy tylna lewa półoś i dyfer
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Własnie po to podaje bezposredni dostep do SETu żeby zaoszczedzic Wam kosztów. Mysle ze mozna by takie sprzegło zbudowac duzo taniej niz 10kzł tylko trzebaby sie pogimnastykowac z kołem zamachowym
AW moze szpera zaoszczedziłaby Ci kosztów ![]() Adam maske juz robimy, plastry miodu z allegro macie ? Pozdrawiam Flyer: zostałes uprzedzony ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
co do sprzęgła to razem z kołem zamachowym można je zbudować od ~4700 zł. za typowo sportowe (2 tarcze metalowe) do ok 6300 za dosyć cywilizowane (2 tarcze organiczne 215 mm.)
szpery do tego auta też są dostępne na przód i tył, więc problemu nie ma. Tylko na zerszperowanym aucie sprzęgł i skrzynia są bardziej obciążone. -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
czy tylne półośki z RS4 B5 są mocniejsze niz w S4 ?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
czy tylne półośki z RS4 B5 są mocniejsze niz w S4 ? chyba należałoby zacząć od Etki sprawdzenie numerów czy są inne... -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
chyba należałoby zacząć od Etki sprawdzenie numerów czy są inne... numery mogą być inne a półośki takie same. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
co do sprzęgła to razem z kołem zamachowym można je zbudować od ~4700 zł. za typowo sportowe (2 tarcze metalowe) do ok 6300 za dosyć cywilizowane (2 tarcze organiczne 215 mm.) szpery do tego auta też są dostępne na przód i tył, więc problemu nie ma. Tylko na zerszperowanym aucie sprzęgł i skrzynia są bardziej obciążone. Za mniej niz 6000zł mozna kupic TILTONa trzytarczowego zobacz w moim watku. Ja pisałem o sprzegle trzy tarczowym na 1200Nm - o jakich sprzegłach piszesz ? Co do sprzegła to ze szpera owszem ale co do skrzyni to ciekawa teoria ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 08 August 2025 - 12:28 |