Shoutbox 0 nowych PW 

86 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Closed TopicStart new topic
> AUDI S4 GT28RS, 1.55 bara 601 hp 615 nm wykres strona 56 etap letni zakonczony.
kiwi
post Thu, 24 Jun 2010 - 21:05
Post #321

Forum Homee

Nikolas błotniki Ci korodują nad lampami tongue.gif

projekt mega...z tym ,że czyta sie go średnio bo poziom zadufania osiaga apogeum wink.gif

Sad but true.

240Z

--------------------
quattro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 24 Jun 2010 - 21:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Sportmile
post Thu, 24 Jun 2010 - 22:21
Post #322

Forum Homee

Maly off top z mojej strony . Po bardzo madrym wytlumaczeniu przez mojego kolege keepsake oraz puencie owko od dzisiaj juz wiem jak nalezy wypowiadac sie na publicznym forum ( bede slodki jak landrynek ). Pozdr. i zycze milej nocy

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście

+Quote Post
Nikolas
post Thu, 24 Jun 2010 - 22:42
Post #323

Forum Clubber

Nie odbierajcie tego jako zadufanie. Jestem dumny z tego że zdecydowałem się na taki setup, takie turbiny w streetowym aucie i ciesze się że Adam się tego podjął. Z tego co wiem to w PL na takich turbinach jeżdzi tylko jedno dragowe S4 - zresztą każdy wię o kogo chodzi.
Nikt inny nie zaryzykował i się nie podjął takiego setupu w S4/RS4 w PL, bo możliwe miał obawy że się nie uda/wysra/lub poprostu woli iść przetartymi ścieszkami - jego sprawa... A Sportmile zaryzykował i wcale się nie dziwie że Adam jest dumny, bo uważam że ma z czego, choć może wyraża to w niezbyt miły dla czytelników i obserwatorów sposób. Ale widzę że już odpisał że się poprawi smile.gif
Jeszcze raz dziękuje tym którzy wierzą w projekt i trzymają kciuki smile.gif

+Quote Post
czarna mamba
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:37
Post #324

Forum Homee

CYTAT(Nikolas @ Thu, 24 Jun 2010 - 23:42) *
Jestem dumny z tego że zdecydowałem się na taki setup, takie turbiny w streetowym aucie........ Nikt inny nie zaryzykował i się nie podjął takiego setupu w S4/RS4 w PL, bo możliwe miał obawy że się nie uda/wysra/lub poprostu woli iść przetartymi ścieszkami ....

hmm o co kaman z tymi turbinami ?
(malo siedze w audi)
skoro civic 1.8 lataja na streecie z t3/t67 laugh.gif
czemu w 2.6 audi mial by to byc jakikolwiek problem ?

--------------------
BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL
2008 - 12,4 street fwd rekord PL
2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D
2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim

+Quote Post
Nikolas
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:40
Post #325

Forum Clubber

A to trzeba spytać tych co zakładają K04 smile.gif

+Quote Post
pajak100
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:43
Post #326

Super User

Ja trzymam kciuki do 600Nm, po przekroczeniu tej wartości puszczam je chyba . Projekt bardzo nowatorski wręcz z serii pogromcy mitów.
Sportmile, tak z ciekawości zamierzasz te turbiny puścić od razu pełną parą, czy ograniczyć je do jakiegoś konkretnego doładowania ? Masz już jakiś pomysł , bo przelot gazów przez silnik przy tak dużych wirnikach będzie dość brutalny.

--------------------
audi s4 2.2T k24 7200 RS2
vw polo g40
BM-Vag 2.2T E30

+Quote Post
Fawor
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:45
Post #327

Forum Clubber

CYTAT(czarna mamba @ Fri, 25 Jun 2010 - 00:37) *
hmm o co kaman z tymi turbinami ?
(malo siedze w audi)
skoro civic 1.8 lataja na streecie z t3/t67 laugh.gif
czemu w 2.6 audi mial by to byc jakikolwiek problem ?

zauważ mamba, że w takim setupie GT28RS jest napędzane z pojemności 1.3litra... W D13tce chyba nie byłby to rozsądny zestaw wink.gif

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
Sportmile
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:47
Post #328

Forum Homee

Mamba zaraz zaraz my mamy 2.7 tongue.gif a chodzi o to ze poza vtg ktore wsadzilo waleremu t3/t4 oraz ozzzowi cos tam cos tam w Pl nie ma tak zmodyfikowanego audi s4 ktore bedzie sie przemieszczac na zakupy do arkadii , oraz latac w cwiartce. Nika auto bylo gotowe pol roku temu tylko z ta roznica ze na k04 , po czym zobaczyl Daniela golfa i z kapci wyskoczyl ze wywalamy wsio i robimy tak zeby mial zapas na zimowa budowe kutego silnika. Mowie ... prosze bardzo .

--------------------

+Quote Post
240Z
post Thu, 24 Jun 2010 - 23:49
Post #329

SHIFT_oldschool

CYTAT(Taffarel @ Thu, 24 Jun 2010 - 00:55) *
btw. ale Antek bedzie miał jutro sprzątania biggrin.gif

Oj, żebyś wiedział.

[odpala papierosa, otwiera browara i włącza muzę]

Miśki kolorowe, zrobimy tak - na razie zamknę temat, uprzątnę ten burdel, a następnie otworzę go, gdy razem z resztą moderatorów uznamy, że temat się do tego nadaje. Wkurza mnie robienie za forumowego ciecia...

+Quote Post
240Z
post Sat, 26 Jun 2010 - 12:46
Post #330

SHIFT_oldschool

Po dłuższych przemyśleniach i po prośbie Nika otwieram temat. Liczę na to, że co szybsi w ciętych ripostach i postach bez jakiejkolwiek wartości merytorycznej trochę przystopują i ochłoną. W przeciwnym wypadku posypią się warny, a paru "wyróżniających się" z największą przyjemnością wywalę na przymusowe wakacje.

+Quote Post
Nikolas
post Sat, 26 Jun 2010 - 13:21
Post #331

Forum Clubber

Dzięki bardzo 240Z.
Mam nadzieję że od teraz poziom dyskusji będzie odpowiedni.

Projekt wchodzi w fazę końcową. W połowie tygodnia auto będzie gotowe i poskładane mechanicznie, po czym jedzie na podłączenie kompa i strojenie.
Zostaje tylko przerobienie maski i zderzak.
Myslę że Adam wkrótce zamieści nowe zdjęcia z projektu smile.gif

+Quote Post
Nikolas
post Sun, 27 Jun 2010 - 12:30
Post #332

Forum Clubber

CYTAT(aw69 @ Thu, 24 Jun 2010 - 19:51) *
To jest drugi projekt który bardzo mocno mnie ciekawi pewnie dlatego ze sam mam S4.....Odrazu zapowiadam że jeśli u Nikolasa auto przjeździ sezon bez większych fuckupów to zakładam do siebie na nastepny sezon też "męskie turbiny" smile.gif też bez kucia smile.gif aczkolwiek nie w takim wydaniu hardcorowym, u mnie musi być zachowana jak największa stockowość smile.gif

Dopiero odnalazłem Twojego posta.
Wsyzstko zależy od tego w jaką moc pójdziemy. Do 550-570 koni myslę że nie będzie większych kłopotów aby auto przeżyło sezon smile.gif
Moje auto z wyglądu będzie bardziej seryjne niż Twoje wink.gif
Ale rozumiem że chcesz założyć sprężarki w miejsce ori, bez wyprowadzania na górę jak u mnie?

+Quote Post
aw69
post Sun, 27 Jun 2010 - 14:45
Post #333

Forum Homee

CYTAT
Dopiero odnalazłem Twojego posta.
Wsyzstko zależy od tego w jaką moc pójdziemy. Do 550-570 koni myslę że nie będzie większych kłopotów aby auto przeżyło sezon smile.gif
Moje auto z wyglądu będzie bardziej seryjne niż Twoje wink.gif
Ale rozumiem że chcesz założyć sprężarki w miejsce ori, bez wyprowadzania na górę jak u mnie?

dokładnie tak i to wszystko przy zachowanej klimie ABS, ESP. Pełnym wnętrzu smile.gif Jeśli chodzi o zewnątrz i stockowość, to chyba chodzi ci tylko o rury dolotowe na froncie smile.gif
i seryjne felgi 17 smile.gif

+Quote Post
Nikolas
post Sun, 27 Jun 2010 - 18:32
Post #334

Forum Clubber

Zapewne jeżdzisz autem na codzień. U mnie auto ma być tylko do zabawy, więc klima, czy abs mnie nie interesują, a do Arkadii na zakupy też bez tych gadzetów dojadę jeżeli tylko zechcę. smile.gif
U mnie wygląd seryjnego samochodu pozostaje....jedynie zderzak i maska mogą zdradzić odrobinę agresii wink.gif Felgi - ori, wydech bardzo zbliżony do serii itd wink.gif

+Quote Post
tacin
post Sun, 27 Jun 2010 - 18:46
Post #335

User

panowie projekt wiadomo fajny

ale , co do przeniesienia turbin z dołu na góre to juz nie takie nowatorstwo znowu, no ale jezeli ma byc stretowym autem to super.
Moim zdaniem troche nie potrzebnie jest robione takie wielkie łał wokół projektu bo jezeli (czego wam nie zycze!!!! ) nie wyjdzie tak jak wszyscy oczekuja to bedzie mega lipa.
mysle ze powinniscie wystroic autko zeby jezdziło wkleic wykres moze jakis filmik i wtedy tak naprawde opisac juz piekny gotowy projekt bo jak narazie to jest wielka dyskusja o niczym, o tym co jak bedzie albo nie bedzie.
zycze sukcesu trzymam kciuki za projekt.
czekam na efekt finalny.

--------------------
WWW.RS-SERVICE.EU

+Quote Post
Nikolas
post Sun, 27 Jun 2010 - 19:03
Post #336

Forum Clubber

Ale nikt nie robi z tego projektu "Łał". Projekt nie robi się dla forum tylko dla własnej satysfakcji. Jest opisywana relacja z postępów - i tyle.
Jak auto będzie jeżdziło to będzie o tym też słychać.
Odnośnie turbin wyprowadzonych na górę - nikt nie pisał że ten zabieg jest nowatorski w tym aucie smile.gif
Przy każdym projekcie mogą wyjść niespodzianki, ale akurat w tym przypadku liczę tylko na pozytywne.

p.s. i dlaczego ma nie być...?

Będzie! smile.gif

+Quote Post
Sportmile
post Sun, 27 Jun 2010 - 21:47
Post #337

Forum Homee

Oczywiscie tacin ze nie jest nowatorski, lecz w Pl tak jak pisalem wczesniej z mojej wiedzy wynika ze

1. ozz killer by wszyscy
2. walery by vtg
3. ????

wiec nie jest ich za duzo. Na poczatku sprezarki mialy isc na dol ale po tym jak zdecydowalismy sie na stand alone nie bylo sensu sie pchac tam skoro np przeplywka nas juz nie interesuje. Nie napalamy sie na moc w tej chwili juz to pisalem wczesniej . Tacin ty wiesz jak teraz wszystko latwo sie robi heheh sam sie smieje dlaczego tak w serii nie ma . Jestem w stanie wykrecic kolektor wydechowy w 15 min , wszystko jest takie poukladane smile.gif Pozdr.

--------------------

+Quote Post
tacin
post Mon, 28 Jun 2010 - 00:39
Post #338

User

myśle ze do tej listy mozesz dodac jeszcze nasze eske nasza czyli Rs Service która budowalismy w 2005/2006 roku czyli juz dosc dawno temu wink.gif

[/URL] Uploaded with

natomiast co do tego ze turbawki na górze pod wzgledem serwisowym to super sprawa nie ma zadnych watpliowsci i zgadzam sie z toba w 100%
tak jak pisałem wyrzej 3mam kciuki za koncowy efekt.

--------------------
WWW.RS-SERVICE.EU

+Quote Post
Nikolas
post Mon, 28 Jun 2010 - 00:49
Post #339

Forum Clubber

Auto ma klatkę, więc pewnie na tor lub 1/4? smile.gif Można jakieś info na temat wyżejwymienionego auta...moc/osiągi...
Jakieś filmiki jeżdzącego auta, bo pierwszy raz takie widzę w PL.

+Quote Post
tacin
post Mon, 28 Jun 2010 - 00:53
Post #340

User

jasne:

http://www.rs-service.eu/

dział tuning - projekty - audi RS4

na stronie jest bład w tytula bo buda to oczywiscie s4

filmik jakosc baaardzo kiepska , widac na nim w zasadzie tez nic, ale ze auto jezdzi nie da sie ukryć wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=DlfYcBRr-PM

--------------------
WWW.RS-SERVICE.EU

+Quote Post

86 Stron V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 23 July 2025 - 17:00