![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Zacznę od tego że w wieku 10 lat nauczyłem się jeżdzić autem, a potem tak mi zostało
![]() Na codzień mam S60 T6 AWD 304km/440Nm - z czego 400Nm mam już przy 2000Obr/min więc wgniata ładnie, a wydech Heico i program będzie akurat na miasto i wypady w trasę. Bardzo komfortowe i szybkie auto. Są korki więc ogólnie, nawet jak jest gdzie przycisnąć, to 99% aut wymięka. Można też powkurzać M3 V8 czy pobawić się z 335i lub S4 B8 ... Jest też CTR (dolot/wydech/koło zamachowe) - o wiele więcej frajdy i więcej możliwości że znajdzie się chętny rywał na światłach, więc z każdego auta czerpie to co najlepsze;) A Audi - to inna bajka. Kocham Audi poprostu i chcę iść dalej, bo akurat S4 daje mi najwięcej frajdy - nawet jak miało 360 koni, a nim więcej tym lepsza zabawa, a jak się bawić to na maxa ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wyscig z Danielem sie zakonczyl . W tym setupie ktory bedzie mial Nik mozliwe ze przegra , lecz robimy to bo to bedzie kosmos projekt . Tak jak pisalem wczesniej jesli sie uda bedzie w tym roku super. Potencjal jest niesamowity i lada chwila wystrzela firmy z upgradem na 1000 skoro juz 800 robia. Mam nadzieje mimo obaw ze wszystko potoczy sie po naszej mysli a ja chce podziekowac ze to ja bede robil z chlopakami bede robil.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Ja nadal nie wiem w co idzie Daniel, ale jeżeli 720-750 konne RS6 (IC/wydech/Program) robi czwiarę w okolicach 11,3 sek., to odejmując od tego ponad pół tony to myslę że można celować w niskie 10ki... I to nadal na seryjnym silniku i mikro turbawkach
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Czyli rozumiem że zlokalizowałeś już graty i na 100% będzie ten silnik? Propsy za pomysł i trzymam kciuki. Jedna rzecz tylko mi chodzi po głowie, czy naprawdę da się ogarnąć tą całą elektronikę. Pamiętam jak Masters miał problemy ze swapem V10 TDi, musiał wyrzucić chyba prawię całe te elektroniczne badziewie? Nie boicie się tego trochę?
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
Tak, silnik, skrzynia i inne graty wkrótce będą w Sportmile. Co do elektroniki to już chłopaki będą ogarniać. Masters jest przez ścianę, więc też coś podpowiedzą
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
jak będziecie silnik RS6 przymierzać do budy to dajcie znać, podjade zobaczyć na tygodniu,
oj mi się też swego czasu marzył silnik 4,2bi lub 5.0bi w B5 ![]() 730-750ps na seryjnym silniku, dżwięk wydechu powalający, tylko blacharz będzie musiał się napracować aby go upchać do B5 no i kierowca pewnie do tyłu trochę pójdzie. Do 900 ps chyba tego nie kują tylko zmiana turbosprężarek, pomp i wtrysków z RS4 B7 Niki ja też trzymam kcuki ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Ja tam trzymam kciuki:) tylko zdawac utaj relacje "na zywo" bo mysle ze ten projekt intreresuje polowe naszego kraju:P
Pozdrooo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Nik nie dodales ze po 15min jazdy CTRem mozna miec kwadratowa glowe
![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
SiD-my tam wszyscy będziemy podczas próby wpasowania motoru:) wiec to Cie nie ominie..Od momentu przyjścia gratow zdjęcia bedą robione na bieżąco. Kamil-Juz jest ciszej,bo CTR dostał sportowego kata Magnaflow:) P.s. Passat Nie ma szans:)))
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Spoko loko jak ze mna bedzie za wolny to Majka poprowadzi, redukcja 55kg powinna pomoc
![]() ![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Ile niutonów max zniesie tiptronic z RS6?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ile niutonów max zniesie tiptronic z RS6? 900Nm znoszą seryjne w RS6, w lżejszej budzie pewnie będzie mu lżej więc może i wytrzymać więcej ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Ile niutonów max zniesie tiptronic z RS6? Podają że 800Nm i wszystkie firmy tuningowe raczej tej granicy nie przekraczają. Jedyna jaką słyszalem która to przekroczyła to Essing (950 BPH, 965Nm) http://www.dieseltuning.nl/Extra-Vermogen/...udi-rs-6-tuning -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Co do odkrywania kart to ja ich narazie nie odkryje ponieważ nie wiem jeszcze jaki to będzie samochód.Żeby sytuacja była jasna nie będzie tu żadnego wyścigu zbrojeń (przynajmniej z mojej strony).Nikolas i Adam wzięli sobie za cel to żeby mieć szybsze auto niż ja (fajnie być dla kogoś motywacją do robienia szybkiego auta
![]() ![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 July 2008 ![]() |
A ze przy okazji niskie dychy na 1/4 bedzie trzepac to juz skutek uboczny prawda Daniel ?
![]() Najpopularniejszy chyba temat na forum ostatnimi czasy -------------------- Astra F C25XE+
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Jesteście chorzy w dobrym tego słowa znaczeniu
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
ja etz mam asa w rekawie
![]() |
|
|
![]()