![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Cooler mi się b.podoba - ważne że z temp. nie będzie żadnych problemów. Zdzerzak będzie od RS4, bo taki był plan. A krzesło - to będzie zamontowane zamiast fotela kierowcy
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 08 March 2004 Skąd: WWA ![]() |
Ja bym wstawil krzeslo pasazerowi... bedzie zrywalo gacie
![]() -------------------- toyota-starlet.pl
ET: 13.4 Starlet EP91 4AGE Turbo |
|
|
![]()
|
|
Tzeba pomysleć nad tym patentem dEF
![]() Adaś - czy ten zderzak przypadkiem nie jest Jacka ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
byłem widziałem i nic nowego - robota stoi
![]() ![]() projekt idzie do przodu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zaraz zaraz to ty byles bardziej glodny niz ja
![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Ja lubie tylko pozytywne niespodzianki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
Dziś widziałem fotki sprzęgła
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak masz fotki to dawaj mi na maila
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
Diabel tkwi w szczegolach ..... ![]() pompa zamocowana jest fajnie, ale osobiście mi się nie podobają te cieniutkie kableki. Taka 044 jest strasznie prądożerna i może dojść do spadku napięcia na tych kabelkach. Wydajność mocno zależy od napięcia zasilania.... na przykładzie Walbro ![]() robiliście kiedyś pomiary napięcia bezpośrednio na pompie pod dużym obciążeniem? -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
umnie pociagnelismy dodatkowy przewod zeby pozbyc sie spadkow napiecia
http://www.raktron.com/fuel/rewire1.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Jeżeli ten przewód ma przekrój w granicach 0.5-0.7mm2 (na taki wygląda) to przy tych wartościach prądów które wstawiłeś może być słabo. Jakiej wielkości bezpiecznik to zabezpiecza? W żadnym wypadku nie wstawiajcie większego bo izolacja na przewodzie popłynie.
-------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Spadki napiecia to jedno, bardziej widowiskowe moze byc spalenie sie przewodu.
Obciazalnosc przewodow potrafi sie znacznie roznic w zaleznosci od izolacji i warunkow pracy, ale do 16A 1.5mm2 to jak dla mnie minimum, ten przewod wyglada na jakies 0.75. Dla uzmyslowienia przyklad kiepskiego bezpiecznika 20A obciazonego pradem 6-8A, taka niespodzianke znalazlem. Bezpiecznik nie przepalil sie i byl w prawidlowej obudowie z wentylacja, ale gdyby byl schowany tak jak pompa i jej instalacja to pozar gotowy. ![]() -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
myśmy tez obawiali sie tego i dla świętego spokouje w Esce Bracusa zastosowaliśmy grubsze pzrewody 2.5 i jak narazie goli bez zarzutu.
trzymam kciuki za projekt . pozdrowionka -------------------- WWW.RS-SERVICE.EU
|
|
|
![]()
|
|
Musze was zmartwic.... bedzie dzialac
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Pomierz Adaś, bo nie chcę mieć zwęglonej dupy podczas wyścigu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Musze was zmartwic.... bedzie dzialac ![]() chyba powinieneś zapoznać się z datashetem tej pompy dotyczące poboru prądu Bosch 044 oraz napięcia przy jakich gwarantuje dany przepływ. To że będzie działać przy niskich mocach i przepływach to jest oczywiste kwestia co się może stać przy duzych obciążeniach motoru i pompy. Wcale problem spadku przepływu w funkcji spadku napięcia nie dotyczy tylko pomp walbro bo w datashecie masz także wykres przepływu w funkcji napięcia. Szkoda tylko że zachowujesz się jak nieomylny, i nie słuchasz co do powiedzenia mają inni popierając to argumentami. Ogólnie nie lubie zabierac głosu ale lubię Nika i nie chciałbym aby doszło do jakiegoś nieszczęścia. -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
A jakie pomiary robiliscie? Napiecia? To fakt, pompa bedzie sie krecic ale to jaka temperature ma przewod przykryty kanapa przy 200% nomilanego obciazanie tez mierzyliscie?
Mozecie to oczywiscie ignorowac, ale dobieranie przewodow w instlalacjach elektrycznych przez "pana Henia" na oko czasami konczy sie pozarami. Zarowka oczywiscie swiecila.... -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
szymon nie podniecaj sie tak ... to szkodzi zdrowiu. Napisalem przeciez wyraznie ze sprawdze to jutro .
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
szymon nie podniecaj sie tak ... to szkodzi zdrowiu. cóż jeżeli stać Cię tylko na taki komentarz... to pozostaje życzyć powodzenia ![]() -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Rozmawiałem z Adamem i jutro to sprawdzi i jak by co, to zrobi tak, aby było bezpiecznie, wiec nie ma co się denerwować. Widać nikomu tu nic nie umkne
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 July 2025 - 15:24 |