![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzisiaj zaczynam dostrzegac ......... ze mam przej.....
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
o kurde ale ciasno z tym vr-em . Cowboy zrobienie glowic na mechanice to straszne pieniadze w s4. Liczylem to i optymistycznie wyjdzie ok 25-30 tys zl . Z v10 bedzie demolka wszystkiego i podejrzewam ze polowe rzeczy trzeba bedzie projektowac samemu. Ja nic nie poradze jak sie Nik uprze to pozamiatane. W sobote pogadam z nim jeszcze troche zobaczymy co z tego wyjdzie. ano ciasno z VRem, B5 ma wydaj mi sie krótszy przód od B2 tak ten silnik wyglada u mnie w komorze, dodam że silnik został cofnięty na maksa do tyłu (około 3cm) - takie mniej wiecej bedzie finalne ustawienie ![]() no jak ma byc 1000KM to wiadomo że kupa kasy i nie bedzie przebiegów 200 tys km bezawaryjnie ![]() skoro decyzja zapadła to zycze powodzenia, jednak warto podjechać do kogoś pomierzyć miarką ten silnik we wszystkie strony... oraz komore silnika w B5 - dodam że u mnie miało być łatwo, a w realu okazało sie że są kolizje w paru miejscach... wiec mogę sobie tylko wyobrazić jaka bedzie rzeźba z wsadzeniem V10 - IMO ten silnik nie wejdzie po prostu... a do tych 23 tys zakupu silnika dodajcie jeszcze 2xtyle na inne pierdoły, a potem jeszcze pomnożcie przez 2 zgodnie ze wzorem Bullita ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2007 ![]() |
Podejrzewam, że przy próbie włożenia v10 do komory B5-tki wyjdzie na jaw najpoważniejsza wada tego silnika (w kontekście nadwozia do którego ma trafic) tj. zdecydowanie zbyt duża ilośc cylindrów w liczbie 2szt.
![]() Mimo wszystko życzę powodzenia! Szczerze! Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 02 September 2009 Skąd: WWY ![]() |
A W12 nie jest krótszy od V10?
http://moto.allegro.pl/touareg-phaeton-sil...1315795872.html No i cena 15 kPLN tylko chyba skrzynie to same automaty. Tak czy siak, jesteście pozytywnie chorzy, trzymam kciuki i życzę powodzenia! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Warszawa / WN ![]() |
a czemu mowa była o R36 z jedną GT45, a nie o biturbo?
a no i jeszcze jedno, mowa o 5.2 BT z tiptronikiem, ma on procedurę startu czy jak? Nie jestem na na czasie jeżeli chodzi o tak nowoczesny silnik ![]() -------------------- Passat B6 Highline 2.0 TDI DSG (BKP)
Passat B4 Exclusiv VR6 (AAA) Passat B3 Trend Edition 1.8 (ABS) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
A W12 nie jest krótszy od V10? http://moto.allegro.pl/touareg-phaeton-sil...1315795872.html No i cena 15 kPLN tylko chyba skrzynie to same automaty. Tak czy siak, jesteście pozytywnie chorzy, trzymam kciuki i życzę powodzenia! ![]() Tak jest W12 jest krotszy. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Zadne W12 - no chyba że W12 TT od Continentala GT - ale brak takiego silnika, napędów, mostów itd.
Mamy już upatrzone wszystko z RS6 do przekładki, więc Adam - masz przej***e ![]() Jedziemy Malina ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
B5 RS4 with C5 RS6 V8 engine
http://www.youtube.com/watch?v=p5LMudFofEY s2 v8 biturbo http://www.youtube.com/watch?v=g2Lq0pGr0JE http://www.youtube.com/watch?v=XDQGaYAjrt4 -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Już chyba wszystkie możliwe filmy były w tym topicu z silnikami od rs6 i innymi vr6 i v8. Co stronę ten sam film...
![]() -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
heh co z tego ;D
oni robią to specjalnie pobudzając nikolasowi apetyt ![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Czytam czytam i nie wierze, jestescie nienormalni, co wiecej odnosze dziwne wrazenie ze to zrobicie
![]() Trzymam kciuki -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 July 2008 ![]() |
Boze jedyny... Z czym teraz Daniel wyjedzie ? Ta rywalizacja im na dobre puki co wychodzi
![]() -------------------- Astra F C25XE+
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
zawsze mozna z golfa BI-moto zrobic , dwa silniki po 500 PS + nitro powinny dac rezultaty
![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
jest cos takiego juz ?
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Pogadamy na wiosnę...W tym wątku było obalone wiele mitów...Postaramy sie obalić kolejny. Trzeba mieć fantazje;)Kasa tez jest,wiec nie widzę problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
proste, trzeba isc grubo. swoja droga vr ow turbo jest na peczki w roznych autach a to bylby ewenement.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
bozeeee, matko mojaaa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
bozeeee, matko mojaaa ![]() Tak powiesz jak zobaczysz go w akcji ![]() Adam ma naprawdę bardzo ciężkie zadanie - i będzie to wymagało mega kombinowania, ale wierze w to że się uda, tak samo jak wierzyłem że seryjny silnik będzie w stanie znieść upalanie przy 600 kuca i do tego będzie chodził jak zegarek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
problemy ktore widze to
- fsi - elektronika silnika i skrzyni - brak ruszania z odcinki - cholera wie gdzie on wypadnie ( miesjce silnika ) -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 08 August 2025 - 21:24 |