![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
... a i tak RWD was pogodzi
![]() i z rolki i z miejsca ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Twoje? Z NA w bagażniku to raczej wielkich szans nie masz
![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Cowboy widzę wziął się za wykłady
![]() I dobrze, bo ogólnie pisze prawidłowo, tak jak brt, joker i inne osoby, tylko, że do nic nie dociera... Chciałem tylko dodać małą uwagę, że moc na kołach, w przeciwieństwie do momentu obrotowego na kołach, jest niezależna od przełożenia, tzn. nie mnoży się tych wartości. Wynika to z faktu, że moment obrotowy mnożymy przez przełożenia, czyli stosunki prędkości obrotowych. Czyli moc na kołach wynosi maksymalnie tyle, ile maksymalna wartość mocy na silniku minus straty, z kolei moment obrotowy na kołąch może być wielokrotnością wartości momentu obrotowego na wale korbowym silnika. Przykładowo 100Nm na silniku, przełożenie 5:1, pomijając straty na kołach jest 500Nm. Moc na kołach nie wchodząc w zakręcone rozważania (500*x) KM. Inny bieg, przełożenie 10:1 na kołach mamy 1000Nm, a moc (1000*x KM/2). Dzielimy przez dwa, bo koła obracają się dwa razy wolniej. To by było na tyle, dziękuję za uwagę ![]() -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
Cowboy widzę wziął się za wykłady ![]() I dobrze, bo ogólnie pisze prawidłowo, tak jak brt, joker i inne osoby, tylko, że do nic nie dociera... Chciałem tylko dodać małą uwagę, że moc na kołach, w przeciwieństwie do momentu obrotowego na kołach, jest niezależna od przełożenia, tzn. nie mnoży się tych wartości. Wynika to z faktu, że moment obrotowy mnożymy przez przełożenia, czyli stosunki prędkości obrotowych. Czyli moc na kołach wynosi maksymalnie tyle, ile maksymalna wartość mocy na silniku minus straty, z kolei moment obrotowy na kołąch może być wielokrotnością wartości momentu obrotowego na wale korbowym silnika. Przykładowo 100Nm na silniku, przełożenie 5:1, pomijając straty na kołach jest 500Nm. Moc na kołach nie wchodząc w zakręcone rozważania (500*x) KM. Inny bieg, przełożenie 10:1 na kołach mamy 1000Nm, a moc (1000*x KM/2). Dzielimy przez dwa, bo koła obracają się dwa razy wolniej. To by było na tyle, dziękuję za uwagę ![]() no to teraz wpadles jak sliwka w kompot ![]() ![]() -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Jesli masz jakieś uwagi, to śmiało, jak chcesz pić pianę, to może gdzie indziej
![]() Czego dotyczy Twoja wypowiedź? Zagadnienia mocy na kołachia mocy na silniku oraz ich różnicy w postaci strat? Ale to już wszyscy wiedzą ![]() -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
jezu niech juz nadejdzie ta niedziela bo to juz prawie jak duskusja politykow...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
i tak wygra VAG he
tak poza tym pioniersko powodzenia niki |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Nikolas mam specjalne info dla Ciebie
![]() ![]() "postanowiłem podjechać na xxxx zobaczyć czy nic się nie zmieniło, dojazd taki sam jak tydzień temu czyli bez problemu dla TT zrobiłem z 10 rundek w to i spowrotem, ajć " |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
No to jedziemy MALINA
![]() |
|
|
![]()
|
|
przygotuj sie na łomot ode mnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zalozyles pampersa?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 July 2008 ![]() |
Napiecie jak przed armagedonem ..
-------------------- Astra F C25XE+
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
akcja znicz nie utrudni zabawy?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Ja tam na lajciku-żadnego napięcia.Liczę na to ze jutro będzie super zabawa:) p.s. Nawet jeszcze nie smigalem S4 po zmianach:))))
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
akcja znicz nie utrudni zabawy? Raczej nie ma takiej opcji. -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Auto gotowe , nawet dzisiaj umylem
![]() Daniel zalozylismy dzisiaj fotele wiec jak cos to rwij plastiki. Fotel kierowcy regulowany elektrycznie wysiadl i zostal w pozycji bardzo do przodu ![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Auto gotowe , nawet dzisiaj umylem ![]() Daniel zalozylismy dzisiaj fotele wiec jak cos to rwij plastiki. Fotel kierowcy regulowany elektrycznie wysiadl i zostal w pozycji bardzo do przodu ![]() Moje auto jest streetowe nie drag jak audi ![]() ![]() ![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
nie no tapicerki z tylu to nie ma od poczatku. Boczki poszly do flokowania a wyrwalem tylko kawalek dywanu bo inaczej nie dalo sie fotela zamontowac.
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Warszawa / WN ![]() |
ja tam widzę, że w ogóle bocznych plastików nie ma po prawej stronie auta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Passat B6 Highline 2.0 TDI DSG (BKP)
Passat B4 Exclusiv VR6 (AAA) Passat B3 Trend Edition 1.8 (ABS) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 24 August 2025 - 04:08 |