![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Coś czuje, że chłopcy co siedzą w UK na zmywaku muszą parę groszy zebrać i trochę się zestarzeć, żeby zrozumieć, że życie to nie tylko kasa, błyszczący lakier na starym ospojlerowanym trupie i wyrywanie nawalonych panienek pod dyskoteką. W życiu warto mieć pasje, a na pewno zabawa z pakowaniem V8 pod maskę tego starego audi to pasja w czystej postaci. Autor nie oczekuje poklasku wymalowanych nastolatek tylko chce się ścigać - dla mnie to jest sens tego projektu i dlatego przez tą budę nawet i stalowe felgi nawet zyskuje dla mnie dodatkowy urok
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
auto rewelacja - cichociemna buda a pod maską V8 esencja najlepszego tunigu , dźwięk powala
![]() Ciekawią mnie łączne koszta przedsięwziecia, info może być na pw ![]() -------------------- www.corsa-a.pl/forum
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Jako ze graty, lacznie z samochodem kupowane byly okazyjnie (samochodu szukalem chyba z miesiac, silnik trafil sie z dnia na dzien, ale maksymnalnym fartem) i wszystko robilem u siebie w wartsztacie, samochod tak jak teraz stoi wyniósl mnie ok 9000zł (robocizny z wiadomego wzgledu nie licze)
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
No to nie mam pytań R E W E L A C J A
![]() Dodam jeszcze pytanie o spodziewane osiągi i czasy na 400m , masę auta, to V8 nie ciąży z przodu ? -------------------- www.corsa-a.pl/forum
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Dodam jeszcze pytanie o spodziewane osiągi i czasy na 400m Okaze sie 11 kwietnia CYTAT masę auta Caly czas zapominam ![]() CYTAT to V8 nie ciąży z przodu ? Nie odczuwam tego przy przyspieszaniu ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
No to nie mam pytań R E W E L A C J A ![]() Dodam jeszcze pytanie o spodziewane osiągi i czasy na 400m , masę auta, to V8 nie ciąży z przodu ? Stare V8( lekkie dzięki aluminiowemu bloku) jest tylko 9kg cięższe od silnika 7A (2,3 20V) więc aż tak nie popsuje się wyważenie auta. Z tego co wiem z przodu wyleci aku na tył co poprawi wyważenie ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Juz wylecial aku
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Auto zapiernicza jak głupie
![]() ![]() ![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Czekam na czasy bo jest męsko Jak polosie przestana Ci strzelac jak zapalki, stajemy na kresce. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
11 .04 niedługo
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Coś czuje, że chłopcy co siedzą w UK na zmywaku muszą parę groszy zebrać i trochę się zestarzeć, żeby zrozumieć, że życie to nie tylko kasa, błyszczący lakier na starym ospojlerowanym trupie i wyrywanie nawalonych panienek pod dyskoteką. W życiu warto mieć pasje, a na pewno zabawa z pakowaniem V8 pod maskę tego starego audi to pasja w czystej postaci. Autor nie oczekuje poklasku wymalowanych nastolatek tylko chce się ścigać - dla mnie to jest sens tego projektu i dlatego przez tą budę nawet i stalowe felgi nawet zyskuje dla mnie dodatkowy urok ![]() Powiem Ci, że coś w tym jest. Mimo, że poszedłem inną drogą przy budowie swojego "sleepera", ten projekt w obecnej postaci bardzo mi się podoba ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2008 ![]() |
Guzior montuj obrotomierz i shift lighta bo widze że nie tylko Ty nie krecisz do odcinki
![]() i nie jexdzij juz tym dieslem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pewnie dopiero jak wroce z anglii, bede mial czas dopracowac samochod. No i wreszcie wystroic. Bo co by nie bylo, samochod jezdzi na jakies mapie gotowcu, znalezionej w necie, z drobnymi tylko poprawkami
![]() Zeby cos sie dzialo, przyszla paczuszka z przewodami hamulcowymi w stalowym oplocie. Bede jeszcze chcial, podobnie jak to zrobilem w S4, wymienic przewod do wysprzeglika na odpowiednik w oplocie. Przy podwojnej sprezynie ze spiekiem, zdecydowanie poprawia to dozowalnosc sprzegla. Jesli chodzi o wyglad, to ostatecznie, w fazie wolnossacej, pozostanie tak: ![]() ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Stare V8( lekkie dzięki aluminiowemu bloku) jest tylko 9kg cięższe od silnika 7A (2,3 20V) więc aż tak nie popsuje się wyważenie auta. Z tego co wiem z przodu wyleci aku na tył co poprawi wyważenie W takim razie świetnie... no jak tu nie myśleć o takim silniku ![]() Bardzo ciekawe jakie będą czasy. -------------------- www.corsa-a.pl/forum
|
|
|
![]()
|
|
Wreszcie pojechalem na wage. Wynik mnie mocno zaskoczyl, i to pozytywnie, szczegolnie po tym co pisali koledzy z APM.
Samochod tak jak stoi, wazy 1245kilo. A zostala jeszcze cala guma na podwoziu, szyberdach, mocowania tylnej kanapy, pasowe itd itp. Sa tez seryjne przednie fotele. Mysle ze po wszystkich "cieciach" dam rade zejsc do 11xx ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Świetny wynik już teraz powinno być wysokie 12
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland