![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Tomek dobrze gada. Bedzie 2x HX35
Do maila ustosunkuje sie jutro, bo dzisiaj padam z nóg. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
Sorka za kotleta ale dzieje się coś w kierunku V8 w tym wozie czy może projekt zakończony ??
Gdzieś tam wyczytałem że motor V8 pakujesz do innej 90 (napisałeś dupowozu) Pozdrawiam -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Tak dokladnie.
Silnik po pewnych zimowych modach wjezdza do dupowozu (rowniez B3 90Q) ktore bede chcial miec w przyszlosci doposazone w to co bylo dostepne do 90 w tych latach i pojawie sie nowym autem na bemowie (jesli w silniku wszystko bedzie banglalo jak nalezy - jeszcze go nie zlozylem). Do czerwonej wlatuje, jednak wbrew wczesniejszym przyzeczeniom, 2,2 20v Turbo no gruuuubym setupie, skrzynia 6b z S4, hamulce od 2,8 wyskakuja i wracam do serii. Dodatkowo w planach jest poliweglan gdzie sie da, aluminium/laminat gdzie sie i klatka. Ma byc totalna wydmuszka do dragu. Jednak projekt bedzie baaardzo dlugoterminowy. Niedlugo opublikuje projekt drugiej 90q. Szalu nie bedzie - ale mam nadzieje z pelnym wnetrzem poprawic czas sprzed roku wydmuszką. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Bartek a dlaczego zrezygnowałeś z pomysłu VR6 Turbo quattro na rzecz R5??
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Bo 20vT:
- trafilo mi sie z Hortexa S4 za grosze (bo do S4 pakujemy VR6 Turbo) - nie musze zmieniac tlokow na jakies wynalazki (seria wytrzymuje ~900WHP - najwieksza zmierzona moc w szwecji na seryjnych korbach) - mam tansze koszty remontu (5 korb, nie musze zmieniac tlokow) niz VR6 - niezajebywalnosc Hortexa silnika w Nissanie po udoskonaleniu systemu smarowania dodatkowo mnie zmotywowała -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 October 2009 ![]() |
quzior a mógłbyś się pochwalić ile wciągała u ciebie v8 mieściłeś się w 15? 20? litrach jako codzienny dupowóz. A czy silnik 20vT można wpakować do b5 1.8 quattro, chodzi mi tylko czy dzwon skrzyni pasuje plug and play pod 20vT.
|
|
|
![]()
|
|
20 to był juz naprawde maks.
Skrzynia pasuje bez problemu -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 26 January 2007 Skąd: Marki - kiedyś W-Wa Wawer ![]() |
hamulce od 2,8 wyskakuja i wracam do serii. A tak z ciekawości czemu hamulce z 2.8 demontujesz przecież są skuteczniejsze, większe i dwu tłoczkowe ?? -------------------- Jak to na forach bywa na początku pomagają a później się wymądrzają ...
Teraz Pług-407SW 2.2HDI Twin-Turbo, Mercedes W201 E230 Youngtimer w poszukiwaniu Supry MK3 7MGTE |
|
|
![]()
|
|
Sa ciezsze, wieksza masa wirujaca itp. Do dragu nie potrzebne
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
Guzior szybko szybko leć do Empika zobaczyc najnowszą gazete Audi Scene. W gazecie jest opisany podobny projekt z 4.2 V8 pod maską w Audi 90 B3 q.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Auto z polski czy z zagranicy? Ma ktos moze skany?
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
To B3-ka z Niemiec. Gosciu jezdził najpierw z 7A pod maską. Było mu mało mocy, wiec zapodał 4.2 V8 340 KM. Do tego skrzynię biegów z S6 Plusa i hamulce EBC. Zawieszenie przednie też pomodzone.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 14:02 |