![]() ![]() |
Mon, 22 Mar 2010 - 09:53
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła |
Panowie, spróbujcie go kiedyś zważyć przód/tył, gdzieś, bo mnie niesamowicie rozkład masy ciekawi w tym wynalazku.
|
|
|
|
| Wspieraj forum |
Mon, 22 Mar 2010 - 09:53
|
![]() Dotacja |
|
|
|
|
Mon, 22 Mar 2010 - 19:19
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 01 February 2007 Skąd: Polska |
Na dniach jadę właśnie na stację diagnostyczną aby sprawdzić masę przód-tył, chociaż myślę że nie jest najgorzej bo auto jest spokojne i nie ma tendencji do niespodziewanych ruchów
|
|
|
|
Mon, 12 Apr 2010 - 20:41
|
|
Dawno nie zaglądałem, a mam nowe dane odnośnie masy
mam tylko nadzieję, że parametry podane przez diagnostę ze stacji kontroli pojazdów są wiarygodne |
|
|
|
Thu, 06 May 2010 - 01:50
|
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: Wroclaw |
przeglądam dzisiaj majowe GT, patrze a tu twoja fura,
brawo za super projekt! |
|
|
|
Thu, 06 May 2010 - 08:52
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 December 2008 Skąd: Płońsk |
Można jakiś Scan
-------------------- No Blow OFF-No Blow JOB
|
|
|
|
Sun, 06 Jun 2010 - 22:16
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 11 August 2004 |
Z czego masz zamontowane końcówki drążków kierowniczych? Zamontowałem przekładnie zębatkową, ale końcówki mam z małym stożkiem a potrzebuje z dużym.
|
|
|
|
Fri, 22 Oct 2010 - 13:49
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: SzczebrzeszyN |
panowie slychac cos na temat tego poloneza?bo nigdzie nic niema a tak ladnie sie zapowiadalo,nie mówcie że skonczyl na zlomie jak wiekszosc polonezow.Widziałem jakis czas temu tego poloneza na allegro ale powiem ze troche podrdzewialy juz byl,kolego tomyboy sprzedales juz go?
A tak od siebie to pytanie bo tam jest most polonezowski ten co orginalnie byl w roverowskich silnikach? po ilu kilometrach sie rozsypal? |
|
|
|
Mon, 25 Oct 2010 - 18:54
|
|
Więc,jeśli chodzi o poloneza to został sprzedany, ale z tego co mi wiadomo to cały czas dobrze daje sobie radę
|
|
|
|
Mon, 25 Oct 2010 - 20:51
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 27 May 2005 |
caronez teraz bywa u mnie na okolicy i jest dokładnie tak jak napisał tomyboy, padła skrzynia tylko, ale po tygodniu już latał dalej ... to auto jest świetne poprostu
|
|
|
|
Tue, 26 Oct 2010 - 09:20
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: SzczebrzeszyN |
Pytam bo sam ogarniam podobny projekt juz rok czasu tylko z duzymi przerwami,troche bylem zaskoczony jak w GT zobaczylem,że ktoś mnie ubiegł i to jeszcze z turbo:D i w takim samym kolorze co mój:D Kierowałem sie tym,że nigdzie takiego niema poloneza z silnikiem m20b25 i na youtubie byl tylko jeden chyba z rwdgarage.Który podobno cienko skończył,a jak zobaczylem twojego to sie zalamalem juz mialem zakonczyc prace juz nieraz mysli byly ze wszystko na zlom,ale pomyslalem ze powolutku dla siebie zrobie,i nie na wyscigi i odchudzanie tylko jako samochod do jazdy codzienniej,i dlatego tez pytam o most bo moj sie skonczyl jeszcze na oryginalnym silniku 1.6 na gazniku wlasnie.Most z volvo 240 to tez w zasadzie zagadka w jakim stanie to wsadze i nielatwo to zdobyc,a polonezowskie gosc sprzedaje na allegro po regeneracji i daje gwarancje na pewna ilosc kilometrow wiec mysle nad tym.Ale skoro mówisz ze jeszcze jezdzi na orginalnym moscie...
tomyboy pytanie do ciebie,jak ominoles przeplywke?wiem ze da sie oszukac komputer wstawiajac cos co daje podobne wartosci odczytu ale to chyba jest zle rozwiazanie,ciekawi mnie jak z tym sobie poradziles chociaz ja chyba zostawie ta przeplywke ciekawi mnie tez czy cos w liczniku polonezowskim ci działało:D i dlaczego pompe hamulcowa starego typu zmieniles na ta nowsza w czym byla lepsza czy tylko wiecej miejsca w komorze sie zrobilo |
|
|
|
Tue, 26 Oct 2010 - 09:32
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos |
Przepływka wywalona w standardowy dla BMW sposób czyli det2+map. Bez tego zreszta nie dało by się ogarnać wiekszych wtrysków i turbo.
-------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 05 November 2025 - 21:31 |