![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 30 August 2012 ![]() |
Sprawa sie skompikowala. Dzisiaj rozkrecilem z kuzynem auto. Wyciagnelismy skrzynie biegow i odkrecilismy sprzeglo.
Bylo w nim zalozone sprzeglo LUK 123 0253 10 :zolta: Poprzedni wlasciciel musial sie chyba pomylic albo swiadomie zamontowac sprzeglo, ktore pasuje do duzo slabszych aut typu 1.8 - 125KM albo 1.8T - 150KM. Moje auto (AMB 170KM) dostalo wieksze turbo i wtryski takze nie było wyjscia, sprzeglo musialo klęknąć. Jezeli chodzi o dwumas to jest on firmy SACHS. Myslalem, ze montowane bylo tylko LUK. Dlugo ogladalem dwumas i sam nie wiem co z nim zrobic. Wcześniej sprzeglo slizgalo sie nawet na II biegu gdy wcisnalem gaz do końca. Auto NIE szarpało, NIE było zadnych drgan na budzie, lewarku czy pedale sprzegla. Jezeli chodzi o sprawdzenie samego dwumasu to trzymajac za szpilke probowalem przemiescic jedna tarcze wzgledem drugiej i musze stwierdzic ze wymaga to pewnej sily. Jestem w stanie przesunac tarcze o 3cm a jak naprawde bardzo mocno nacisne to nawet o 5cm liczac po obwodzie. Odwiedzilem ASO i ogladalem nowy dwumas. Dla porownania mialem jedynie dwumas z diesla ale to co sie rzucilo w oczy to moglem tam lzej przemiescic wzgledem siebie tarcze o 1cm, ale juz dalej to w rekach nie bylem w stanie tego zrobic. Z jednej strony chcialbym temat zrobic porzadnie i miec spokoj na najblizsze 50 000km bo tyle bede to auto mniej wiecej mial u siebie, a z drugiej nie bardzo widzi mi sie w tym miesiacy wydac 1500zł na nowy dwumas. Co radzicie? 1. Zostawic tak jak jest to stan jest jeszcze akceptowalny 2. Kupic nowy dwumas (06B 105 266 A) 3. Zalozyc jednomas (ale nie wiem ktory jednomas podejdzie do mojego auta i tego sprzegla co juz kupilem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|