![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 09 August 2008 ![]() |
Witam...
Jak w temacie nieszczęsny dwumas,czytam o nich straszne rzeczy-po prostu lipa... Ogólnie ogarniam BMW lecz na prośbę kolegi zapytuje jaki jednomas kupić aby pożegnać ten problem w audi 1.8T z 2002 lub 3 - co proponują hard core-owcy od upalania AUDI ? Wiem ,że można tylko z czego zamiennik? W wyszukiwarce brak tematów... ![]() Pozdrawiam serdecznie i proszę odpiszcie przed rzeźniczym sylwestrem po którym z tydzień nikt nie dotknie klawiatury Pozdrawiam i wesołego nowego roku- spełnienia najszybszych marzeń/// |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 15 May 2009 Skąd: WWA TGK ![]() |
tylko gdzie tam jest do a4?
|
|
|
![]()
|
|
a zamach w A3 różni się od A4 ?
|
|
|
![]()
|
|
Chyba tak bo do A4 nie podchodzi jednomas z 1Z ani sprzeglo z VR6, tak jak do A3.Podobno
|
|
|
![]()
|
|
wg. katalogu od sprzęgieł i kół zamachowych to jeden model zamachu pasuje do 1Z, AHH, AHU, AWA i BFB i do paru jeszcze innych - do sprzęgła 228 mm.
|
|
|
![]()
|
|
to juz nie wiem czemu niektorzy mowia ze od poprzecznego nie podejdzie do wzdluznego
|
|
|
![]()
|
|
może seryjne nie podchodzi tylko zamiennik - cholera wie
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 09 August 2008 ![]() |
Widzę,że nie ma pewności,pozostało założyć dwu masa.......
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 September 2003 Skąd: wawa ![]() |
kiedyś czytałem o zamiennikach valeo do 1.8T i TDI , z dwumasy na jednomas w jakiejś gazecie , robią całe zestawy , ale gazetke mam w drugiej furze a będe przy niej dopiero za tydzień , poszukaj na necie może coś znajdziesz
-------------------- www.meganecoupe.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Panowie silniki 1Z czy AFN były montowane wzdłóżnie i poprzecznie wec opis macie ok :-)
BFB to silnik montowany wzdłożnie i możecie do niego szukac ew. koła jedno masowego od silników 1Z/AFN montowanych w Audi 80 B4 badz Audi A4 B5 bo w tych autach sa wzdłóżnie. Co do różnic w budowie koła zamachowego dla silnika wzdłóżnego i poprzecznego to koła te sa inne poniewaz we wzdłóżnych silnikach rozrusznik "wisi" na silniku a w poprzecznych na skrzyni wiec koła zamachowe maja po przeciwnych stronach koronke pod kółko rozrusznika. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 30 August 2012 ![]() |
Tzn, ze mozna zalozyc jednomas oraz sprzeglo z 1z/AFN 1.9tdi do BFB 1.8T?
Pasuje plug nad play? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
pewnie muszą byc dobrze sparowane żeby weszło: wzdłużny1.9=wzdłuzny 1.8 i poprzeczny1.9=poprzeczny1.8
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 11 November 2009 ![]() |
Tzn, ze mozna zalozyc jednomas oraz sprzeglo z 1z/AFN 1.9tdi do BFB 1.8T?
Pasuje plug nad play? pasuje, wsadzasz, do tego docisk z jakiegos 2.8q lub s6 c6 2.2 i masz juz bardzo mocne sprzęgło. |
|
|
![]()
|
|
ale ja mam B6 1.8T kod AMB. Jestes pewny? Ile Nm to wytrzyma?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Kolo zamachowe jednomasowe napewno pasuje od 2.0 16V ACE z Audi 80, mam takie u siebie zalozone w AMB, tak samo tarcza i docisk
![]() Ile to A4 ma mocy? I ile wlasciciel planuje? -------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 January 2011 ![]() |
jak by co to mam na sell od radzikowskiego komplet lekkie koło jednomas 240mm + spiek + wzmocniony docisk... do skrzyn 6cio biegowych xD
|
|
|
![]()
|
|
Mam A4 B6 i skrzynie 5ke. Sprzeglo tam jest chyba 228mm.
Popatrzcie poniżej na logi z przepływki. Na zielono widać przebieg jeszcze w wtryskach 280cc gdzie w zasadzie auto jechalo do 4880 obr/min bo potem był niby skok mocy, ale to fałwszywy wynik bo auto sie "gubiło" i moc spadała. Po włożeniu wtrysków 320cc auto zaczelo jechac co pokazuje wykres oznaczony czerwonym kolorem. ![]() oto logi Grupy: 003,020 - http://vaglog.rtnet.pl/lbogdanowicz_106155.html Grupy: 002,115,120 - http://vaglog.rtnet.pl/lbogdanowicz_106156.html Bo akcja z logowaniem byla conajmniej smieszna... podczas logow na 3 biegu moj kierowca zrobil 3 przejazdy. Ja uradowany bo sie poprawilo mowie mu jak jechalismy na 4 biegu... wez odkrec zobaczymy jak sie zbiera. On wcisnal gaz, a obroty wzrastaja 3.5K, 4K, 4.5K i nagle uslizg. Moj kierowca nieogar co zrobil?! puscil noge z gazu a potem wbil trzeci bieg i gaz, zrobil mi uslizg tez na trzecim biegu a potem znowu na czwartym!!! Witki mi opadly a w kabinie poczulem spalenizne... Aktualnie jezdze autem do 2.5K obrotow bo jak na 2gim biegu wcisne mocniej to juz mam uslizg. Poki co niz nie szarpie i nie telepie buda ani nie slychac zadnych zgrzytów. Nie wiem ile jest mocy, ale trzeba liczyc ze sprzeglo musi byc pod możliwosci k03s i 320cc. kilka dni temu, kierujac sie katalogiem czesci w intercars kupilem takie sprzeglo LUK Nr. Katalogowy: 623 1157 00 NUMERY OE: AUDI 028 198 141 CX Tak wygląda: ![]() ![]() ![]() Czy to co kupilem bedzie pasowalo do AMB? Kolejne pytanie do kolegi Słonika o podanie numer czesci kola zamachowego ktore ma z Audi 80. Dodam, ze mam ledwo czas do 20.12 na zrobienie tego bo czeka mnie 1000km trasy. Co robic? 1. Wysylac stare sprzeglo do kogos na regeneracje i wzmocnienie zacisku? 2. Zalozyc tak jak jest nowe sprzeglo? (o ile kupilem wlasciwe)? 3. Wyslac sam docik nowego sprzegla na wzmocnienie ale do kogo? 4 inne? jakie? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 29 November 2010 Skąd: Stary Sącz ![]() |
Jest opcja Kitu Valeo na jednomasie, spisuje się dobrze przy 1.9tdi o mocy 230km i 440Nm.
-------------------- podpisy komercyjne tylko dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 06 December 2004 Skąd: just behind you ![]() |
Jest opcja Sachs Performance na dwumas
![]() i Sachs Performance z jednomasem ![]() a nawet carbon-kevlar z jednomasem ![]() Mocne sprzęgła dwumasowe i jednomasowe -------------------- Pro-Tune
find us on Facebook www.facebook.com/ProTunePL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 20:29 |