![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Może dystans / emulator nie taki jak trzeba. Kolega jeździ na takim i zdaje się nie ma tragedii : http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8234583...bda-EVO-10.html Na koniec sierpnia też taką powinienem mieć ;-) Mam dokładnie taką samą i nie ma żadnego problemu. Ale tulejka to żadna filozofia, więc dziwne że pojawia sie u niego check. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
No tak, tylko ta z linku jest kawałkiem rurki w kształcie banana i spaliny docierają tam inaczej niż np do tulejek które widuję na allegro (prosta przedłużka z dziurką). Nie wiem jaki adapter kolega ma....
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 October 2010 ![]() |
Check nawraca sie po około 50km od zresetowania go....
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 October 2010 ![]() |
Mam podobny kształ "banana" ale mniej wygiety:) 11 cm od Decata wystaje .50 km po resecie i nadal sie zapaliła..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
I na co wam te problemy? Ile koni na tym zyskacie w porównaniu do sportowego kata z prawdziwego zdarzenia?
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Mabz jakie tam problemy ...strzela ładniej i dźwięk się zmienia. Kat sportowy to też trochę inne koszty.... i jak weźmiesz 100-kę to lampka i tak się może zapalać.
Ja tam za samymi kuniami nie gonię ;-) Ja mam interfejs ELM na BT w aucie i z telefonu mogę kasować kody błędów. |
|
|
![]()
|
|
Gunnar Herrmann, jeden z szefów Forda, potwierdził, że kolejna generacja RS-a pojawi się w 2013 lub 2014 roku.
Powiedział też że będzie miał więcej koni niż obecny model i "prawdopodobnie" tylko napęd na przód. Tyle faktów, a teraz domysły. Obecny model skończył żywot serią RS500 z 350 KM - czyli możemy liczyć na więcej. A skoro tak, to bardzo wątpię żeby wykrzesali >350 z rzędowej czwórki. Dlatego mam nadzieję, że to "prawdopodobnie" to może tylko zmyła i że będzie hybryda ![]() z silnikiem/silnikami elektrycznymi napędzającymi tył. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
Witajcie, cza abym się pochwalił swoim cackiem , od wczoraj jestem właścicielem tego oto poj. http://img195.imageshack.us/slideshow/webp...=c200634701.jpg . Robię to w tym temacie gdyż mój został zamknięty. Będe miał kilka pytań do użytkowników a w szczególności do Slugera , gdyż mam jakieś 60 km do wrocka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 28 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
...a jednak niebieski
![]() -------------------- http://nivette-cars.otomoto.pl/nissan-200-sx-silvia-kouki-s14a-400hp-C31706428.html
|
|
|
![]()
|
|
Witam,
"niestety" niebieski , rozsądek wygrał nad emocjami. Teraz mi się podoba (co mi pozostało) Niestety też najdroższy , ale za to najmniej zużyty, i to mnie cieszy. Jak znów się odkuję finansowo będę chciał zainwestować w zestawik mountune . No i czarne felgi już szukam, tak więc nie będzie tak źle. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
mnie ten niebieski się bardzo podoba, a felgi zostawiłbym takie jakie są - nie zakładałbym czarnych!
|
|
|
![]()
|
|
To gratulacje zakupu :-)
O kolor się nie martw. Kolorem się nie jeździ ;-) |
|
|
![]()
|
|
Witam , dzięki .
Kolorem na pewno się nie martwię , jest ok. Pytanie odnośnie dystansów, wiem że Sluger sobie takie sprawił (H&R) , też nad tym się zastanawiam gdyż koła bardzo schowane są w nadkolach. Nie wiem czy iść bardziej w 20 mm czy raczej 30 mm ? Jestem przekonany bardziej do 30 mm ? |
|
|
![]()
|
|
30 mm wyglada najlepiej. Ale juz 10 mm powoduje duzo wieksze narazenie nadwozia na brud spod kol.
Jesli chodzi o wlasnosci jezdne, to dystanse wieksze niz 10 mm praktycznie niweluja RevoKnuckle, bo za duzo zmieniaja katy wychylenia kol podczas skretu. Powoduje to, ze mniejsza powierzchnia opon przylega w zakrecie do asfaltu, co oczywiscie zwieksza podsterownosc = auto gorzej skreca. Czy czuc to w zwyklej jezdzie? Zakladajac, ze nie kupiles RSa zeby nim jezdzic jak swoja babcia, to tak. Odczujesz to zwlaszcza na mokrej lub sliskiej nawierzchni. Wiec to kwiestia priorytetow- czy wazniejsza jazda, czy lans. Tak czy inaczej gratuluje zakupu! -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, hmm , to teraz mnie zaskoczyłeś , nie spodziewałem się że poszerzenie już o 10mm spowoduje pogorszenie właściwości jezdnych .
Oczywiście zależy mi na wyglądzie auta , jednak duża stabilność podczas wyjścia z zakrętu to jest atut który chciał bym zachować w moim RS-ie. Brudem się nie przejmuję , rzadko będę używał auto w warunkach niesprzyjających (śnieg czy deszcz). Podsumowując , 10 mm to bezpieczna wartość pomiędzy jazdą a lansem , czy nie ? |
|
|
![]()
|
|
Ja mam po 15mm na koło ale z tyłu. Przy 10mm dystansach ze szpilkami trzeba o kilka mm ściąć ori szpilki wychodzące z piasty bo uniemożliwiają założenie koła. Przy 15mm dystansach nie ma tego problemu bo ori szpilki chowają się w dystansie.
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, ale czy przodu w ogóle nie ruszałeś ?
Jaki był cel tego ? Nie chciałeś pogarszać właściwości związanych z przednią belką ? I wreszcie, czy nie wygląda to źle jeśli tył ładnie wypełniony jest przez koło a przód schowany wewnątrz ? |
|
|
![]()
|
|
Wziąłem na tył na próbę bo denerwowało mnie to jak z tyłu koła giną w nadkolach i tak jakoś zostało.
Na pewno nie dlatego nie mam dystansów na przodzie, że pogorszyłbym właściwości jezdne bo żaden z nas nie wykorzystuje tego auta w takim stopniu, żeby poczuć różnicę "bez" i "z" dystansami na przedniej osi. Nie jesteśmy Kubicami, żeby wariować na tym punkcie. ![]() Co do wyglądu to jak się dokładnie przyjrzeć to widać sporą różnicę ale jak ktoś nie wie o dystansach to raczej złego słowa nie powie. Moja rada- jak zamawiasz dystanse z Wolfa to bierz 2x15mm na tył i 2x10mm na przód. Pozdr. Przed: ![]() Po: ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Weź po prostu załóż opony na tył o szer 255 ( wchodzą na stockowe felgi) jak koniecznie chcesz mieć szerzej a nie baw się w jakieś dystanse. Ja R.Kubicą zdecydowanie nie jestem ale nie zakładałbym niczego co pogorszy prowadzenie auta (to w kontekście dystansów i niwelacji działania revo knuckle). Załóż sobie chlapacze z pcv lub kylanu jak nie wiesz na co wydawać pieniadze, a w zimie będziesz miał czyste klamki niepoobtłukiwane boki w lecie. IMHO wygląd i lans to miła rzecz ale funkcjonalność przede wszystkim. Oczywiście mogę się mylić ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Ja też wychodzę z założenia, że lepiej szersza guma niż pogorszenie trakcji przez dystanse. W fabryce wszystko wyliczyli i nie ma sensu tego zmieniać. Auto ma dobrze skręcać i trzymać się drogi to jest najważniejsze.
-------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 20:14 |