![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Panowie. Po waszych wypowiedziach wystawiam auto na allegro za 1 PLN. Skoro nie jest w stanie objechać auta o mniejszej mocy jest całkowicie bezużyteczne........ Zgodnie z art. 66(1) kc złożyłeś ofertę w postaci elektronicznej a ja potwierdzam jej otrzymanie ;] jak umawiamy się na odbiór przedmiotu umowy ? ;D -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Jasne, że seryjne scirocco nie jest szybsze i seryjna Meganka też nie.
To czy auto jest szybsze to należałoby weryfikować z rolki, gdzie byle małpa potrafi wcisnąć gaz do dechy i w miarę sprawnie zmieniać biegi. O takich wyścigach już nie raz była dyskusja i nie należy stwierdzać na siłę, że ktoś się nie ścigał, itp. ale wszyscy jeżdżący mocnymi ośkami wiedzą, że trzeba nimi umieć ruszyć bo inaczej klapa i na krótkich odcinkach od świateł do świateł w mieście nawet znacznie mocniejsze auto strat już nie nadrobi. Fajne porównanie w temacie, które może odwiedzie co niektórych od sprzedaży foki ![]() Tu akurat nie ma rolki RSa z seryjną Meganką ale zakładam, że obaj kierowcy w miarę podobnie ogarniali ośki ze startu zatrzymanego. Pozdr. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
http://www.einszweidrei.de/vt/vt2010-amsjb...cuprarscir1.htm
z tego co pamietam lucas seryjnym sciro (200ps) zrobil 14.3 na cwiare, tyle na pewno wystarczy aby pogonic seryjnego rsa spod swiatel. sluger mam nadzieje, ze w tym sezonie 350ps ( czy nawet wiecej ) pozwola ci na pokonanie magicznej bariery 14s na 400m ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 October 2010 ![]() |
Hello. Mam seryjnego RSa I chetnie bym z tym 230Konnym Sciroco sie zmierzył, tak z czystej ciekawości:) Duzo dostał po dupie ten z Jana Pawła? Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Po pierwsze to była ironia. Po drugie nie doprecyzowałem jakie auto i kiedy :-P Ehhha już się cieszyłem rs'em za 1pln ;D koniec OT -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Udało mi sie wygrac ale chcialbym poznac zdanie kierownika, moze sie w ogole nie scigal ![]() Rasta nie bij piany, ja zadałem pytanie. Jesli chcesz mozemy sie ustawic nie ma problemu jesli uwazasz ze 230km to dla Ciebie przeciwnik zapraszam w niedziele na C. Jakie bicie piany ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
A można zobaczyć Superchip Megane vs Superchip Focus?
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Panowie jestem daleki od twierdzenia ze 300km focus rs bedzie wolniejszy od 230km scirocco... natomiast dobrze wiemy jak trudno ruszac mocna oska. Warunki nie sa jeszcze na tyle dobre aby focus mogl w 100% wykorzystac ta moc. Ja scirocco nie mam z tym problemu, trakcja jest, a dsg i procedura ulatwiaja ruszanie. Moj czas na 1/4 to 14,3. Scigalem sie juz z 3 rsami, z rolki nie mam czego szukac ale ze startu na cwiartke mam duze szanse tym bardziej jak asfalt nie jest rozgrzany do minimum 30 C.
Jesli kierowca dobrze ogarnia starty (pozdrawiam przemka z Radomia ![]() To ze mialem okazje wygrac z paroma RSami swiadczy tylko to ze trakcja nie pozwalala rozwinac skrzydel rsowi, a ja bardzo sie ciesze i jestem milo zaskoczony (po przesiadce z mocnej oski) ze moje autko jest na tyle szybkie (na krotkim odcinku z kreski) ze moge sie poscigac z tak mocnymi autami w osce. Jesli sa chetni aby sobie pobrykac, zapraszam na c w niedziele o godz 11, bedzie takze scirocco R, zawsze ogarniajacy starty moga zweryfikowac to o czym pisze. -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
http://www.einszweidrei.de/vt/vt2010-amsjb...cuprarscir1.htm z tego co pamietam lucas seryjnym sciro (200ps) zrobil 14.3 na cwiare, tyle na pewno wystarczy aby pogonic seryjnego rsa spod swiatel. sluger mam nadzieje, ze w tym sezonie 350ps ( czy nawet wiecej ) pozwola ci na pokonanie magicznej bariery 14s na 400m ![]() Tę barierę to łamałem jak jeszcze w pieluchy waliłeś... ![]() Panowie jestem daleki od twierdzenia ze 300km focus rs bedzie wolniejszy od 230km scirocco... natomiast dobrze wiemy jak trudno ruszac mocna oska. To właśnie wcześniej napisałem, dsg robi robotę i czasy jednej octy RS prezentowanej na tym forum to potwierdzają! Ta skrzynia odwala całą czarną robotę za kierowcę i gwarantuje świetne czasy. Ostatnio miałem okazję wypróbować PDK w prosiaku turbo i moje zadanie ograniczało się do ciskania prawej nogi, a fura szła jakby nie było przełożeń. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Buehehe
Jak dobrze pamiętam niskie trzynaście jakieś 3 lata temu było jak nie lepiej ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Właśnie taka prawda DSG Czy PDK to kazdy mało doswiadczony potrafi ogarnać tak aby wygrywać ze startu:) Już niedługo, bede krecił swojego RSa to zobaczymy, jak sluger mowił, ze jest taka przepaśc:) Bo kolega S5 sie przymierza i nie wiem, czy brać sie za niego czy sobie odpuscic:) Pozdrawiam D.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
DSG też trzeba umieć ogarniać, jest o niebo lepiej jak manualem, ale nie zrobie tak dobrego czasu wciskając od startu gaz w podłogę (przynajmniej w scirocco/gti VI)
-------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
Właśnie taka prawda DSG Czy PDK to kazdy mało doswiadczony potrafi ogarnać tak aby wygrywać ze startu:) Już niedługo, bede krecił swojego RSa to zobaczymy, jak sluger mowił, ze jest taka przepaśc:) Bo kolega S5 sie przymierza i nie wiem, czy brać sie za niego czy sobie odpuscic:) Pozdrawiam D. Nie ma co uciekać przed rywalizacją nawet jak rywal jest teoretycznie mocniejszy (sam ostatnio ustawiłem się na własne życzenie z prosiakiem turbo 500 ps pdk) bo nawet jak się nie wygra to zyskuje się punkt odniesienia, no i każdy wyścig to emocje i fun. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 17 May 2007 Skąd: Radom ![]() |
Dzieki za pozdrówka Lucas. chętnie stane z tobą jak jest ciepło i na letnim obuwiu ale najpierw musze ogarnąc padline żeby dawała więcej jak 0.4bara
-------------------- Focus RS mk2, suzuki gsr 600A
|
|
|
![]()
|
|
Sluger dobrze mówi:) Panowie co sadzicie o zlocie RSów? Np. W Warszawie?
|
|
|
![]()
|
|
Jestem za ale we Wro
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Ja też jestem za zlotem w wawie albo jakimś innym miejscu w miarę w centrum PL. Na forum FKP była taka koncepcja ale na razie na spocie pojawiłem się tylko ja i Alicja. Pytanie czy użytkownikom RS-ów będzie się chciało. Jak na razie jest inaczej... a szkoda
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Ja też jestem za zlotem w wawie albo jakimś innym miejscu w miarę w centrum PL. Na forum FKP była taka koncepcja ale na razie na spocie pojawiłem się tylko ja i Alicja. Pytanie czy użytkownikom RS-ów będzie się chciało. Jak na razie jest inaczej... a szkoda Tłuc się przez całą Polskę aby postać w Wawie na parkingu to lekka paranoja. Jak chcecie zrobić zlot , to zobaczcie jak to robią koledzy w innych krajach. Spotkanie jest na dobrym torze 1-2 dni i wtedy nikt nie narzeka , że jest daleko. W PL to chyba tylko tor Poznań nadałby się do bezpiecznej zabawy gdzie każdy amator może sprawdzić swoje auto i umiejętności bez obawy o rozwalenie auta. -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
za chwilę trzeba będzie przepraszać za to że się ma dsg u siebie. jeśli siakieś rs'y będą się ganiać z ciekawością podpiąłbym się z rolki sprawdzić jak to się ma do 4 łapa o podobnej mocy.
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 23 August 2025 - 01:46 |