![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 December 2010 ![]() |
no generalnie jak już bym sobie sprawił takiego RS to bardzo poważnie zastanawiałbym się nad pakietem podchodzącym w okolioce 350KM i te 500Nm bałbym się chyba iść dalej ze względu na koszta i ewentualne usterki...
z drugiej strony z doświadczenia wiem że apetyt rośnie w miare jedzenia ... miałem a4 1,9 110 KM potem kilka przerubek Fmic turbo itd 170 KM 350Nm potem znowu pompa wtryski 192 itd a teraz to żałuje że od razu nie poszedłem w 230 ale zaważyłem pewną zależność ...im więcej w aucie się kopało tym więcej się psuło ![]() Focus jak dla mnie jest genialnym samochodem , zaskoczony jestem zapasem mocy jakie to auto posiada nie wspominając już o designie sęk w tym że nauczyłem się na własnym aucie że nie bardzo jest wdzięczne za takie operacje...no ale to był Diesel mam nadzieje że RS będzie lepiej znosił wszelkie mody ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
przy wyjazdach zagranicznych na przykład do Niemiec możesz się spodziewać kłopotów z dopuszczeniem do do ruchu drogowego (bliskie spotkania z lawetą) i pytań sympatycznych policjantów np o TUV i certyfikaty do zmienionych cześci. Boże Narodzenie nie pomyliło Ci się przypadkiem z Prima Aprilis? ![]() Policja NIE MA PRAWA kwestionować dopuszczenia do ruchu auta zarejestrowanego w innym kraju. poważnie zastanawiałbym się nad pakietem podchodzącym w okolioce 350KM i te 500Nm bałbym się chyba iść dalej ze względu na koszta i ewentualne usterki... Okolice 350 KM i 500 Nm osiągniesz samym programem. O usterkach możesz zpomnieć bo ten układ napędowy zniesie dużo, co jest udowodnione w tysiącach Volvo R. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 24 October 2010 ![]() |
MaBz 350km i 500Nm samym programem?
Jak to sie ma do osiagów, jaka jest poprawa, no i moze glupie pytanie, jaki jest koszt programu ktory trzeba wgrac? Pozdrawiam i wesołych Chlopaczki;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
0-100 robi się w około 5,5 sek.
A co do kosztów to napisz do Slugera- on to robił więc orientuje się najlepiej. Wesołych Świąt! -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
ciekawe że 50 KM samym programem
![]() Wesołych Swiąt chopaki i dziewuszki ...fajne te forum macie ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 16 June 2005 Skąd: Belgia L.L ![]() |
RS Slugera
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=70300 W skrocie: Seria 293PS , program 339 PS, decat,ic i poprawka programu 367PS |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Boże Narodzenie nie pomyliło Ci się przypadkiem z Prima Aprilis? ![]() Policja NIE MA PRAWA kwestionować dopuszczenia do ruchu auta zarejestrowanego w innym kraju. Być może masz racje. Ale wiesz co Szwejk mówił o strzelaniu do pociągów czerwonego krzyża: "nie wolno ale można". Mnie na którejś delegacji zatrzymali, straszyli ale rozeszło się po kościach......tylko czasu trochę straciłem. Wesołych Świąt..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Seria vs program:
![]() Vpower racing + niższa temperatura i 350PS samym programem spokojnie się zrobi. Ale żeby cieszyć się takimi parametrami w każdych warunkach trzeba pomyśleć o IC. Program kosztuje tyle ile w każdym innym aucie. Pozdr. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
no no wykresik pozazdrościć
![]() to naprawade dobry wynik samym softem tyle wypluć, szczerze to jestem bardzo mile zaskoczony ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Seria vs program: Vpower racing + niższa temperatura i 350PS samym programem spokojnie się zrobi. Ale żeby cieszyć się takimi parametrami w każdych warunkach trzeba pomyśleć o IC. Program kosztuje tyle ile w każdym innym aucie. Pozdr. Przecież wynik 339 BHP (corrected power) jest już po korekcji zgodnie z DIN 70020.Zmiana temperatury (na niższą) nic by nie dała jeśli chodzi o wynik Corrected Power (+- dokładność pomiaru), jedynie by wpłynęła na wartość Engine Power. Jeśli by tak nie było to ta cala korekcja byłaby nic nie warta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Miałem na myśli osobne strojenie na vpower racing, jakby ktoś chciał mieć wykres na 350 koni, więc nie mówiłem o korekcji tylko o zupełnie nowym programie.
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 21 May 2008 ![]() |
a jak jest z chłodzeniem rs-a? ma dwustopniowy termostat?
|
|
|
![]()
|
|
To ja wsadzę BRT za kierownice i mit o śnieżnych killach ośka vs 4łap szybko zostanie obalony. Mam też dłubanego CTRa i pośmigałem nim już tej żimy - nie ma porównania nawet z lipnym haldexem - poprostu to są 2 światy jeżeli chodzi o wykorzystanie mocy w takich warunkach. http://www.ak-centrum.pl/supersprint/2011/...4/generalka.htm Nie było mnie tam, ale z tego co widzę na forum subaru i forum evo, były osoby ogarniające i wygrała osoba ogarniająca zajebiście w Skodzie Felicii pickup 1.6 75KM, to tak w kwestii dobrych kierowców za kierownicą FWD. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
To było po śniegu ? Nie no pełen szacun dla tego gościa. Obojętnie w jakich warunkach objechać takim autem cała stawkę w mocnych autach. Aż nie chce się wierzyć. Gość naprawdę musi być dobry albo jest jakiś kruczek o którym nie wiemy
![]() -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
To było po lodzie i po śniegu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 January 2008 ![]() |
Koledzy czy ktos z ownerów RSa moze napisac ile wynosi realne spalanie po miescie, nie chodzi mi o jazde o kropelce, i nie interesuje mnie spalanie z katalogu, czy to napisane jak do ogloszenia sprzedazy.
-------------------- 330Ci SC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Pali tyle ile wlejesz
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
U mnie 11-12 średnia , ale bez stania w dużych korkach. W tygodniu do pracy 5km + powrót, więc nie zdąży się nawet nagrzać silnik
![]() ![]() -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 January 2008 ![]() |
uscisle pytanie
![]() craa czy ten RS jest bardziej ekonomiczny os np ST220? moj sasiad miale takiego STeka i palil mu podobnie do jego obecnego Subaru STI -------------------- 330Ci SC
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 23 August 2025 - 07:17 |