![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 15 February 2007 ![]() |
Gdzie był robione foty ? ![]() W Warszawie ![]() -------------------- -- sygnaturka komercyjna = konto donator ---
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
To demo car z Autoplazy :-) jak podpowiada tablica to widze, dlatego pytalem czy Paweł tym jezdzi. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Paweł śmiga białym RS
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Kolega obklejał własnie taką folią i powiedzieli mu że starcza na ok. 3 lata. Do tego żadnych szczot, myjek automatycznych tylko ręcznie albo karcher i to też delikatnie...
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz jest wiele producentów foli np. Oracal, każdy producent też ma kilka modeli w ofercie od tańszych bez kanalików po topowe. Nie da się ukryć, że 3M to najdroższa folia i zarazem najwyższa półka.
A mycie takiego samochodu na myjnie automatycznej na Orlenie czy BP pozostawiam bez komentarza. Jak ktoś choć minimalnie szanuje auto to omija automaty szerokim łukiem. -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Dziś miałem okazję pojeździć troszke Focusem RS500. Genialne auto! Brak mi słów! Tu Ci słów nie zabrakło ![]() klik -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 15 February 2007 ![]() |
Nie ja jestem autorem tego artykułu. Moje są tam tylko zdjęcia
![]() -------------------- -- sygnaturka komercyjna = konto donator ---
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
CYTAT Tu Ci słów nie zabrakło wink.gif klik CYTAT W przeciwieństwie do samochodów bez mechanizmu różnicowego tutaj, ![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT przede wszystkim był wyjątkowy, bo wyprodukowano go w liczbie zaledwie 3 tys. egzemplarzy. ![]() ![]() ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
No jest trochę baboli, poziom tekstu niski, zatem cierpi na tym wiarygodność wygłaszanych opinii...
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
I co to za bzdura, że silnik w RS500 "kręci się znacznie wyżej niż w RS-ie i odcina zapłon dopiero w okolicach 7 tys"??
Każdy RS ma odcinkę przy 7050 obr. ![]() Tylko pierwsze przedprodukcyjne egzemplarze dla prasy miały przy 6500 obr. Dziennikarz motoryzacyjny powinien o tym wiedzieć... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Co tu się dziwić poziomem artykułów na autokracie. Od dawna wiadomo, że to taki motoryzacyjny odpowiednik pudelka. Zdjęcia RS500 za to są świetne
![]() -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 February 2008 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Właścicielem pudelka i autokraty jest portal o2.pl, więc podobieństwo nie jest przypadkowe
![]() -------------------- _ExoticCars.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Dziennikarz motoryzacyjny powinien o tym wiedzieć... Sporym nadużyciem jest wykorzystanie określenia ,,dziennikarz'' wobec generatora contentu ![]() r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
-------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 03 September 2010 Skąd: 3city & Olsztyn ![]() |
Znaczy, że co - po 3 latach schodzi? Nie sądzę, ale nie wiadomo bo najstarszy RS500 nie ma jeszcze chyba nawet pół roku. Ale jakby co, to pod spodem jest czarny lakier, tyle że nie matowy. Zajmuje sie wlasnie takim oklejaniem samochodow. Folie ktorymi obecnie okleja sie samochody maja trwalosc nawet do 10 lat! Folia uzyta na tym focusie RS500 to faktycznie 3M,ale z trwaloscia do max 7 lat. Ta folie uzytkuje sie praktycznie tak samo jak lakier. Mozna juz nawet kupic kosmetyki do takiej powloki. Wiekszosc opinii krazacych po necie dotyczacych zmiany koloru samochochodu, czy samego oklejania folia to mity..... Gwarantuje ze za kilka lat na swiecie wiekszosc aut bedzie sie oklajac zamiast malowac ![]() Mnie osobiscie smieszy fakt wypuszczania wersji limitowanej zmieniajac w stosunku do wersji podstwowej NIC! Nie zdziwie sie jak zaczna sie pojawiac podrobki ![]() Mnie osobiscie zrobienie takiej podrobki kosztowaloby grosze..... i mam na mysli tu wszystko,a nie tylko oklejenie Dla ciekawostki to wlasnie mam w firmie mam seryjnego RSa, jednego z moich klientow. Oklejamy go na bialy mat,bo wlasciciel stwierdzil,ze chce byc "inny" i miec bialy mat a nie polysk.... Auto wyjedzie w czwartek,wiec jak nie zapomne to wrzuce fotki. W kazdym razie wg moich obserwacji to auto jest totalnie nie warte swoich pieniedzy. Pomijajac osiagi, to sama jakosc wykonania jest duzo lepsza u konkurencji i jak dla mnie to troche dyskwalifikuje RSa. Przy tej kasie spodziewalbym sie lepszego wykoniania,a jesli chociaz nie wykonania to przynajmniej osiagow. Ale mimo wszystko auto robi "WOW" i swoim designem troche rekompensuje inne braki ![]() Nie wiem tylko po co te audio Sony skoro nie ma sensu go sluchac przy takim cudownym dzwieku kiedy auto jedzie na maxa..... ![]() -------------------- TOTALLY WRAPPED!!!!!
www.facebook.com/aplikatorzy |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli +40 koni to nic to ok...!
Pamiętaj, że zwykłego RSa możesz okleić i można go zawirusować za dajmy na to 2000zł na 350 koni ale dla kogoś, kto boi się stracić gwarancję, takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Na zachodzie, gdzie trochę mocniej się sprawdza auta w stacjach kontroli, króluje tuning fabryczny za grubą kasę, a to co my urządzamy w kraju ze swoimi autami to dla nich dziki zachód. ![]() Nad sensem takich wersji można się zastanawiać ale skoro auta rozeszły się w kilka dni po otworzeniu sprzedaży, to znaczy że był i jest to świetny pomysł bo jak jest popyt to podaż nie jest nieuzasadnionym wybrykiem marketingowców. Pzdr. P.S. Co do folii to się zgadzam. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
No też nie wiem czy intercooler, pompa paliwa, dolot, downpipe i program to takie "NIC".
Masz rację z jakością, ale jeśli o osiagi chodzi to chyba tylko Porsche i Ferrari się dla ciebie liczy? O tym, ile auto jest warte najlepiej świadczy jego sprzedaż: wyprodukowano 3000 szt (ok. 38%) więcej niż planowano, a RS500 rozeszły się w kilka godzin po otwarciu sprzedaży. Widać już też po cenach używanych RS-ów, że nie traci na wartości tak jak zwyczajne auto. A co do folii: obiło mi się o uszy, że Ford zabrania np. myć RS500 w myjni automatycznej. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
...bo mycie auta na takiej myjni to zbrodnia
-------------------- ...
|
|
|