![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Z zabaw Boba z moją foką wynika, że IC to musi być zmieniony w pierwszej kolejności bo to tak jak w ST największe "wąskie gardło".
Po IC i decacie na BP ultimate bezpiecznie więcej niź 353 konie w takiej temp. nie szło zrobić. Czyli imo max dla tego silnika bez większych ingerencji to 370PS w wersji zimowej i na vpower racing. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Kolejnym słabym punktem jest kolektor , który lubi sobie wystrzelić Dolotowy? Jest już jakiś lepszy do MkII? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Dolotowy? Jest już jakiś lepszy do MkII? Tak dolotowy. Wcześniej buuum było u Slugera a obecnie u innej osoby. Podbno w Volvo wymienili ten kolektor na aluminiowy a Ford olewa sprawe i ciągle grzebie tylko w sofcie. Troche porażka jak wywali kolektor na trasie, to bez lawet raczej nie obejdzie się. -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
Tak, to wiem. Nadzieja w tym, że to rzadzko się zdarza.
Ale chodziło mi o to, czy jest już na rynku jakiś lepszy wypuszczony przez kogo innego - bo na Forda nie ma raczej co liczyć. Do MkI jest (np taki) ale do MkII jeszcze nie widziałem. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Ale to zawsze był boom na seryjnym programie w autach jeszcze z produkcji wrzesień-październik 2009.
Mi strzelił w zimie 2009, a miałem datę produkcji 09.2009. Po zmianie softu nie ma z tym problemu! Niestety kolega, u którego stało się to ostanio jeździł na seryjnym sofcie, a auto odebrał 10.2009! -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Tak, to wiem. Nadzieja w tym, że to rzadzko się zdarza. Ale chodziło mi o to, czy jest już na rynku jakiś lepszy wypuszczony przez kogo innego - bo na Forda nie ma raczej co liczyć. Do MkI jest (np taki) ale do MkII jeszcze nie widziałem. To nie wina kolektora, jakiś błąd się pojawia i silnik i sra ogniem nie w tę stronę co trzeba, zatem żaden kolektor by tego nie wytrzymał. Nie myślcie o tym tylko jeździjcie, będzie dobrze! ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Raczej może żaden plastikowy by tego nie wytrzymał...
Bardzo możliwe że wina oprogramowania jak piszesz, ale i plastikowy kolektor to swoją drogą nieporozumienie. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
To nie wina kolektora, jakiś błąd się pojawia i silnik i sra ogniem nie w tę stronę co trzeba, zatem żaden kolektor by tego nie wytrzymał. Nie myślcie o tym tylko jeździjcie, będzie dobrze! ![]() wyczyść sobie skrzynkę priv ![]() -------------------- ________________
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Były porównania i w niemieckich, i w brytyjskich mediach. Linki do obu są chyba w tym wątku. "390-400KM softem" to nieprawda, bo sam przecież piszesz że sam soft nie wystarczy. Żeby to miało sens, to IC musi być wymieniony, wypadałoby też dolot, a przede wszystkim: bez wymiany wtrysków nie przeskoczysz 350 KM. Efektywnie napisałem to raz, a druga sprawa to elementy dodatkowe, więc się podpisuje pod tym tematem to co napisałeś tylko w SKN-owskim tryski nie były wymieniane. Później doszedł IC. |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego dyskutujemy bez wykresów?
Pablo skoro wyszły wam takie cyferki to gdzieś krzywe musicie mieć!? Wrzucisz? -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Zgubiłem płyty ochronne znajdujące się pod spodem z przodu zderzaka. Składają się chyba z 4 elementów.
Okazało się, że od samego początku brakowało jednej śrubki mocującej na samym środku, przed IC i podczas dużej prędkości na autobahnie wszystko sobie odfrunęło... Innym użytkownikom też się to już zdarzało, więc warto sprawdzić mocowania. ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Prosty wniosek, za szybko jeździsz.
Sorki, że pytam ale pewnie nie wiadomo kiedy Tobie to odpadło... skąd wiesz, że nie było śrubki ? -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
peka kolektor ssacy, a jak juz naprawisz i jest moc, zeby zapie*dalac, to gubisz plastiki
![]() kurna nie ma to jak nowe auto prosto z salonu.. co w nastepnej kolejnosci? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
markos!, ważne, że jest zielony, zapamiętaj ! to ten droższy od białego !
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zauważyłem brak tej śrubki porównując z fabrycznie nowym RS-em.
Wydawało się, że wszystko i tak trzyma się nieźle, ale gdy jechalem 250 km/h plastikowe kołki mocujące po bokach nie dały rady. Wszystko roztrzaskało się bez ostrzeżenia w ułamku sekundy - tylko zobaczyłem chmurę odłamków plastiku w tylnym lusterku. Faktycznie, ciekawe co będzie następne. W moim egzemplarzu brakowało też kołków mocujących panele plastikowe w kabinie- trzeszczały i musiałem to parę razy reklamować. Również winda od okna będzie wymieniana bo ma luzy i czujnik paliwa, bo podaje złe spalanie (komp zawsze zaniża spalanie o 0,7 l/100 km) Tyle dobrze, że to właśnie nowe auto na gwarancji i niedoróbki poprawiają w ramach gwarancji. Ale różnica jakości wykonania między Fordem a moją poprzednią Hondą (mimo że wyprodukowana była w UK) jest niestety taka, że podejrzewam że fabryka Forda w Saarluis to jakiś zakład pracy chronionej dla niedorozwiniętych... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, ciekawe co będzie następne. W moim egzemplarzu brakowało też kołków mocujących panele plastikowe w kabinie- trzeszczały i musiałem to parę razy reklamować. Również winda od okna będzie wymieniana bo ma luzy i czujnik paliwa, bo podaje złe spalanie (komp zawsze zaniża spalanie o 0,7 l/100 km) A w jaki sposób zdiagnozowali, żę czujnik paliwa pokazuje złe spalanie ? komputer pokazywał błędy ? -------------------- ________________
|
|
![]()
|
|
Mechanik w jednym z warsztatów też ma RSa i mówi że wymiana u niego pomogła, no to zrobię tak samo.
Komp błędów nie pokazywał, ale rzeczywiste spalanie cały czas jest o te ok. 0,7 l większe. Rezerwę paliwa też źle oblicza, bo jak niby już nie ma benzyny nawet na 1 km, to de facto w baku zostaje jeszcze 7 litrów. Więc albo coś nie tak z elektroniką, albo mam bak od ST czyli 55 zamiast 62 l ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
FOCUS RS (305 stock) vs AUDI S3 324 PS
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Moze mi ktos opisac co sie dzieje na filmiku
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 28 October 2008 ![]() |
1 przejazd: 2bieg (50kmh) do konca 5biegu(okolice 250kmh) rs 3 długości wygrywa
2 przejazd: taki sam, jednak początek dziwny bo raz audi odjeżdżało przez chwilę, później rs doganiał ale skończyło się na 2 długościach na korzyść rs'a |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 24 August 2025 - 05:39 |