![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Czemu WTF? Xantia Activa nieprzypadkowo nazywa się activa. Ma aktywny, hydropneumatyczny zawias. Poza tym ustawienie próby może premiować małe, lekkie wóżki, które pojadą łagodniejszym torem.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
A, to tak jak z tą Laguną co pojechała szybciej od STI.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
laguna z 4ws ??
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
-------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
265 km/h w Focusie:
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
w 2:06 RS ładnie poszedł bokiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Ciasno na tym torze jak na przysłowiowej marszałkowskiej
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
Ploty na temat nowego fabrycznego oprogramowania, oznaczenie CH:
1. wyłącza "na zawsze" port w ECU używany przez tunerów ![]() Więc pozostaje rozkminienie OBD, co prędzej czy później i tak pewnie nastąpi ![]() 2. podnosi moc o około 13 KM do 322 KM ![]() Poniżej porównanie oprogramowania CG i CH, podobno w standardowym RSie: ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Możesz powiedzieć coś więcej, a mianowicie, czy wystarczy, że pojadę do dowolnego ASO Forda i dostanę nowy soft?
Ja u siebie póki co nic nie robiłem, nie wiem nawet ile fabrycznych koni posiadam, lecz mogę podejrzewać, że niestety mniej niż te 305. Na niemieckiej autostradzie za cholerę nie mogę przekroczyć 260km/h licznikowych (z GPS nie sprawdzałem, pewnie jeszcze mniej), mimo, że powinno być szybciej. Mały gifcik 20kM bez czekania na koniec gwarancji brzmi całkiem obiecująco ![]() -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
To zwyczajny upgrade, powinien być dostępny na życzenie w każdym ASO.
W drodze jest już kolejna wersja, która ma być jeszcze lepsza. Problem tylko w tej blokadzie portu... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 February 2008 Skąd: Sosnowiec ![]() |
[OT]
KURVENLEGENDE ![]() ![]() ![]() [/EOT] -------------------- _ExoticCars.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
To zwyczajny upgrade, powinien być dostępny na życzenie w każdym ASO. W drodze jest już kolejna wersja, która ma być jeszcze lepsza. Problem tylko w tej blokadzie portu... hmm to ciekawe, najpierw Ford wprowadza nowy soft, który obniża moc i podobno miał zapobiegać booom kolektora , a teraz zmiana i podkręcają. Na wykresie nie ma błędu z tymi 527 Nm ? -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
527 Nm to akurat żadne halo, wiele tunerów osiąga podobny poziom samym softem,
ale jak pisałem podniesienie momentu/mocy to tylko plotki i nie wiem ile w tym prawdy. Kto pierwszy zrobi upgrade, ten się dowie ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
527 Nm to akurat żadne halo, wiele tunerów osiąga podobny poziom samym softem, ale jak pisałem podniesienie momentu/mocy to tylko plotki i nie wiem ile w tym prawdy. Kto pierwszy zrobi upgrade, ten się dowie ![]() Te 527 Nm to na bank nie będzie, bo w RS500 zwiększyli zaledwie do 460Nm, żeby nie było zbyt dużo do wymiany na gwarancji ![]() Ciekawy jestem jaki będzie prawdziwy wykres. Żeby się nie okazało, że 13 KM ale do dołu ![]() -------------------- ________________
|
|
![]()
|
|
Te 527 Nm to na bank nie będzie, bo w RS500 zwiększyli zaledwie do 460Nm, żeby nie było zbyt dużo do wymiany na gwarancji ![]() A tymczasem Ford od 1 lipca wprowadził w Szwecji 5-letnią gwarancję na Focusy !!! ![]() Nie wiem czy na RS-y też, ale pewnie tak. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Czarny metalik bardziej do mnie przemawia, więc pozostaje opcja ściągania okleiny. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
To zwyczajny upgrade, powinien być dostępny na życzenie w każdym ASO. W drodze jest już kolejna wersja, która ma być jeszcze lepsza. Problem tylko w tej blokadzie portu... Nie tylko w blokadzie portu, RS-y mają kilka zabezpieczeń fabrycznych ale nie będę się na ten temat rozwodził. Odnośnie samego upgarde-u wiadomo, że można osiągnąć +/- 400KM bez większych wysiłków, jednak nie tylko samym softem. Podobno "niektórzy" się chwalą takimi wynikami, jednak jak sprawuje się taki model, jakie osiąga wyniki eksploatacji nic nam o tym nie jest wiadomo. Efektywnie zbliżamy się do 390-400KM softem, jednakże musimy połączyć to min. z układem wydechowym + sportowymi katami i ewentualnie intercoolerem. Ma to wtedy sens. |
|
|
![]()
|
|
Były porównania i w niemieckich, i w brytyjskich mediach. Linki do obu są chyba w tym wątku.
"390-400KM softem" to nieprawda, bo sam przecież piszesz że sam soft nie wystarczy. Żeby to miało sens, to IC musi być wymieniony, wypadałoby też dolot, a przede wszystkim: bez wymiany wtrysków nie przeskoczysz 350 KM. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Bez wymiany IC nie ma co nawet zabierać się za kręcenie auta bo max to chyba 330KM i auto mocno się grzeje. Kolega Sluger przerabiał ten temat i bez wymiany IC nie było szansy na wyższy wynik. Kolejnym słabym punktem jest kolektor , który lubi sobie wystrzelić a po podkręceniu szanse na fajerwerki pod maską znacznie wzrastają
![]() -------------------- ________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 24 August 2025 - 00:05 |