![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
niestety ruch byl duzy a focus jechal w lewo wiec nie bylo sie jak sprawdzic , natomiast pojechalem za lancia i roznica w mocy byla widoczna
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Większość testów wygrywa Megane R26R , a na tym filmiku foka mocno odjeżdża megance. Oba auta na na tej samej gumie Toyo R888. Ciekawe, czy foka ma grzebany motor, bo coś zbyt szybko ucieka
![]() -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Aż kierowca Renaulta z tej frustracji przesadził w 8:30
![]() W opisie na Youtube dali, że ten Focus ma zmienione zawieszenie na "KW variante 3". -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Nowy zawias napewno pomaga w krętych partiach, ale dla mnie szokiem były odjazdy na prostych. Jest kilka fragmentów gdzie meganka niemal traci z pola widoczności foke a kierownik meganki ciśnie do oporu. Szkoda , że nie ma w sieci info o tym filmiku i czy silniki to napewno seria. Super, że oba auta są na tej samej gumie a nie jak w niektórych testach jedno auto na sliku a drugie na seryjnej gumie i porównują czasy.
-------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
Kierowca Focusa i tak wydaje mi się jedzie ostrożnie, hamując za wcześnie.
A może to tylko tak wygląda, bo R26.R jest sporo lżejsza i może sobie pozwolić na późniejsze hamowanie. W każdym razie już na wyjściu z zakrętów Meganka zostaje z tyłu. Nie wiem jaka dokładnie jest szpera w R26.R, ale jeśli podobna do tej w Megane 3 RS, to jest sporo łagodniejsza niż w Focusie. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
nie wiem czy koleś z megany z 5 zakrętów przejchał dobrze. żenada. większość albo przestrzelone albo po kiepskim torze rozpoczynając napędzanie się już na prostej. to że foka ucieka na prostej wynika moim zdaniem w głównej mierze z nieogarniania auta przez kierownika megany. porównanie osiągów na prostej jest na poczatku filmiku i nie widać różnicy.
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Ale co jest w tym filmie nie tak?? Meganka jest lzejsza wiec pozniej hamuje i dochodzi Focusa na wolnych partiach. Na wyjsciach z zakretow i prostych duzo mocniejszy motor robi swoje i Foka ucieka. Na szybkich zakretach robote robi z kolei gwint wiec Meganka nie moze tam doganiac. Tyle...
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Właśnie dziwny jest ten początek filmu gdzie Megana popycha Focusa...potem go bierze, aż wkońcu odpuszcza... ni jak to się nie ma do reszty filmu...??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
meganka dochodzi hamując później - przestrzelajac większość, chociaż w niektórych kierowca focusa jechał mocno asekuracyjnie. dla mnie ten filmik to pojedynek kierowców - nie aut. Za duży bałagan.
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli mówicie o samym początku tak od 16 do 22 sekundy,
to jest oczywiste, że kierowca Focusa ustawiał wtedy radio ![]() Co się stało gdy dodał gazu widać tak od 23 sek. Ale hamuje zdecydowanie za wcześnie i słabo tzn. za długo. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 March 2009 ![]() |
podoba mnie sie jazda meganki
![]() btw. to ta renowka to musi byc niezle wozidlo skoro z nieumiejacym jezdzic kierowcą nadarza przez tyle czasu na focusem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 July 2005 Skąd: Złotów ![]() |
focusem tez furory nie robil pod wzgledem jazdy , dosyc czesto 10 metrow przed zakretem wyhamowal .
Do tego duzo zakretow na raty brane i to spore. -------------------- Repliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Megane najszybsza, czas focusa do setki wzięli chyba z księżyca albo zmierzyli go moją metodą startową z Kamienia Śl. ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
7,3 sek do 100 po prostu ośmiesza 5th Gear
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
to moglbym z nim pasiorem stanac
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Oni sobie jeżdżą po jajcarsku na torze. Wyniki coś mówią, ale nie traktowałbym ich zupełnie poważnie. Jestem pod wrażeniem megany, świetny stosunek ceny do możliwości. Gdyby tylko brzmiała jak focus RS...
-------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Tak to sobie jezdzi... Warto zauwazyc ze przez te 60 pare kilometrów takiej jazdy wypalił okolo 15l paliwa ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
Trochę się tych RSów w Wawie już namnożyło. Widziałem dzisiaj jednego w akcji z motorem, całkiem nieźle sobie radził
![]() -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Szwedzi testowali Focusa RS w próbie łosia. Osiągnął wysoką prędkość, na równi z Porsche Caymanem
a wyższą niż BMW M3, Civic Type-R, Nissan 370Z i wiele innych, tutaj cała lista: http://www.teknikensvarld.se/algtest-snabb...larna/index.xml -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Citroën Xantia Activa V6 -99 85km/h
Porsche 996 GT2 -04 82km/h Opel Corsa 1,2 Twinport Enjoy -05 77km/h Porsche Cayman S (PDK) -10 77km/h WTF ? -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 24 August 2025 - 00:05 |