![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
ogolnie moge dostc bana.... Trochę tak szkoda z powodu chwilowego podniecenia po wygranym wyścigu dać się zbanować z forum, na którym było się do pewnego czasu pierwszym piewcą. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
Ban banem, ale wypowiedzi kolegi nt reno mnie rozbrajaja
![]() -------------------- VW Arteon R-Line 2.0 TSi 2023 - his
VW Golf VIII Life 1.0 TSi 2020 - her Oba Mondstein Grau :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Robert podobno w Hiszpanii rozważa odstawienie R30 i sięgniecie po Sporta.
-------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
gość_michas_j_* |
![]()
|
![]() |
ogolnie moge dostc bana.... ale poierdoliem takiego... ... ph1 s.p.o.r.t ![]() nie wnikam, czy kierownik byl zly dobry czy lepszy czy gorszy... stawil sie na "zawolanie" na bank nie ogarnial swojego auta.... tyle z mojej strony... a moje najszybsze nie jest... wiec "chlopaki trening was czeka" i nie pisze zeby komus dopiec czy cos..bo to auto.. jest szybkie.. tylko chyba "kupcy" nie wiedza,,,,,, Czy kolega przypadkiem nie "opierdolił" kiedyś białego Lambo ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Nie kumam, dlaczego niektórzy użytkownicy tego forum sądzą , że szybkie auto kupuje się jedynie po to żeby
ścigać się od świateł do świateł. Dla mnie jeśli ktoś kupuje RSa w tym celu jest totalnym debilem, bo za połowe ceny Rsa kupujesz podstawe, resztę kasy dajesz na osprzęt i masz mega wydmuszkę która łoisz co popadnie na drodze. Kupić szybkie auto, które dobrze skręca a później męczyć je od świateł do świateł , to porażka. Takich kierowników uwielbiam oglądać jak przyjeżdzają do mnie w góry i mistrz prostej na pierwszej seri zakrętów pali hamulce i jedzie jak mój dziadek w niedzielę do kościoła ![]() ogolnie moge dostc bana.... ale poierdoliem takiego... ... ph1 s.p.o.r.t ![]() nie wnikam, czy kierownik byl zly dobry czy lepszy czy gorszy... stawil sie na "zawolanie" na bank nie ogarnial swojego auta.... tyle z mojej strony... a moje najszybsze nie jest... wiec "chlopaki trening was czeka" i nie pisze zeby komus dopiec czy cos..bo to auto.. jest szybkie.. tylko chyba "kupcy" nie wiedza,,,,,, -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Hehe, trafny zjadliwy komentarz, craa
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Czy kolega przypadkiem nie "opierdolił" kiedyś białego Lambo ? Kolega dieppe "opierdolił" chyba w nocy trochę alko patrząc po godzinach postów http://www.racingforum.pl/index.php?showto...st&p=804958 : CYTAT kurcze....... nie wiem co powiedziec... dajcie go....w moje lspskaaaaaaaaaa AAAAAAAAAAAA koledzy czy wy czytaciie to co napisaliscie........ [nie znam dziewulskiegio czy czy cus......] i peenie by dostl od tego czy owego... na rozete trzeb sredniaka we wszystkim..... i nie jetse,m wyrocznia jak ktos mniie tytulowal....akle zeby posiasc ta wiedze nie trzbea bycl alfa i omega.......tylko miec jajka.... moze wrobel odpowie..... moze sie myle.... wtedy przeposze wszystkich.... [pod warunkiem anulowania ostartniego ostrzzenia mrgreen za F1 ![]() i fajne 2 posty o tej samej porze w F1 2010 które zniknęły, więc nie bierzcie do bani ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
tak sam mi dowoziłes towar
![]() z socjotechniki widze ze słabi jestescie, w razie czego prosze o udowodnienie tego o czym pisaliscie? ![]() erystyka w niektorych wykonaniu jest slaba. ![]() prosze zatem o retoryke.. to nie pierwszy raz kiedy focus jest chyba ciutke za wolny, wiec. z drugiej strony moge pisac nie koksujcie tyle po nocach.. czy to cos zmieni i przyspieszy forda? robert ostatnio tylko sportem jezdzi ![]() ![]() -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
craa wobec tego po co sie kupuje nowego focusa RS?
tylko prosze o szczera odpowiedz ? a slugera prosze o przedstawienie ilosci sprzedanych focusow w polsce. porownajmy moze gdzie te auta na codzien sie poruszaja. ![]() -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Męczący jesteś przy większości tematów, piszesz bez składu i ładu w dodatku wszędzie szukasz dziwnych zaczepek i wpierasz ludziom swoje mądrości... Oszczędź.
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Dla mnie jest to normalne auto z dobrą trakcją, które trochę szybciej potrafi pojechać i dać frajdę kierowcy. Auto do pracy , na wakacje, na ryby i grzyby
![]() Wybrałem je dlatego, że jest w miare uniwersalne i takiego auta szukałem. Idąc Twoim tokiem myślenia auta sportowe powinno się kupować jedynie do ścigania się od świateł do świateł, a ten kto nie podejmie rękawicy to leszcz, albo ma słabe auto. Chcesz się zmierzyć z innymi kierowcami i autami to startuj w KJS , albo jedź na tor, tam będziesz mógł się wykazać ![]() Co do RSa, to auto nie musi nic udowaniać bo przez 1,5 roku było uważane przez dziennikarzy z całego świata za najlepszą przednionapędówkę i to Rs wywołał wyścig zbrojeń u konkurencji. Zwróć uwagę gdzie odbywało się 90% testów tego auta. Były to kręte alpejskie drogi i słynne odcinki rajdowe. W tych warunkach auto sprawuje się rewelacyjnie i daja mega frajdę z jazdy. Nikt nie testuje aut od świateł do świateł ![]() craa wobec tego po co sie kupuje nowego focusa RS? tylko prosze o szczera odpowiedz ? a slugera prosze o przedstawienie ilosci sprzedanych focusow w polsce. porownajmy moze gdzie te auta na codzien sie poruszaja. ![]() -------------------- ________________
911 4GTS RS MK2 2010-2013 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Chetnie bym zamienił S4 na słodkiego, białego RS'a
![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Chetnie bym zamienił S4 na słodkiego, białego RS'a ![]() Z tego co pamiętam, to okolice 3,5krpm, ale to jeszcze zweryfikuję. Co do hałasu to moja subiektywna opinia jest taka, że auto jest w miarę ciche. Ogólnie przy przyspieszaniu na wyższych biegach, nagłośniej jest między 2,5 a 3,5krpm. Później wydechy już nie buczą i jest sporo ciszej (jedynie opór powietrza i opon narasta). Spalanie przy 160 pokazuje w granicy 12l. Przy prędkości maksymalnej nie chciał zejść poniżej 40 ![]() -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
Bo 160km/h to jest granica przyzwoitości w tym aucie jeśli chodzi o spalanie.
Przy jeździe 180 km/h (czywiście po niemieckich autostradach ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
No to sorki ale rewelki nie ma. S4 pali podobnie, a mówimy o v8 i masie 1830 kg i napedzie na 4 koła. Przy 3000 rpm mam 150 km/h.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Tak, ten silnik specjanie oszczędny nie jest.
Właśnie zrobiłem 200 km autostradą - spokojna jazda przy prędkości 120-130, w porywach do 160. Spalanie wg kompa 9,4. Zaniża więc powiedzmy ze ok. 10 (V-Power) Wkrótce mam nadzieję na testy na torze to się okaże ile mi tam spala... Ale skoro Type-R spalał mi na torze prawie 25, to wszystko poniżej 50 będzie dobre ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Aha, jeszcze o hałasie.
Przy 140 km/h trzeba odrobinkę podnieść głos rozmawiając przez zestaw głośnomówiący, to wszystko. Prycha i strzela z rur- i za to go kocham ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Prychać i strzelać to będzie dopiero jak zainwestuje się w decat:
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
FastFordMag w nowym numerze zrobił porównanie tych wszystkich pakietów różnych firm tuningowych.
W skrócie wynika, że większość mocno ściemnia ![]() Jedynym, który ponoć daje lepsze wyniki niż obiecuje, jest Montune z pakietem na 350kM. mAbZ, jakbyś miał kupiony numer to podlinkuj skana. Brytole mają zakaz ![]() Chetnie bym zamienił S4 na słodkiego, białego RS'a Jak panowie z hałasem , obrotami i spalanie przy prędkości przelotowej 160 km/h ? Poprawiam ![]() Przy 120km - 6.7-7l Przy 140km - 8,8-9l Przy 160km - 10,6-11l Oczywiście na płaskim, bez przyspieszania i podmuchów wiatru w twarz:) Jakby jechać jednostajnie z określoną prędkością to wychodzi naprawdę dobrze. U mnie przy jeździe 60% szybkie miasto i 40% szybka obwodnica wychodzi 14,5l - nie ma tragedii. -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 23 August 2025 - 15:40 |