![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Sam zmontowałem taki zestaw, felgi 500zł/szt., więc to nie jest chyba zbyt dużo. Ile?!? Gdzie, na Allegro? ![]() Mi w salonie powiedzieli wg cennika za te felgi z zimówkami w przeliczeniu ok. 8000 PLN. Nie chce mi się wierzyć, żeby w PL było aż o tyle taniej. Tak czy inaczej, nie chciałbym jeździć na węższych oponach prawie połowę roku, biorąc pod uwagę że śnieg w mieście praktycznie nie występuje. Dziwne podejście bo za zmianę wydechu też poleci gwarancja, a programu przynajmniej na pierwszy rzut oka nie wypatrzą!? No to mi wytłumacz, bo zupełnie nie rozumiem Twojego komentarza. Za zmianę catbacka gwarancja- pierwsze słyszę. Niby z jakiego powodu? Może za wymianę wycieraczek na nie-fordowskie też? A przeprogramowanie - chyba oczywiste że zobaczą gdy się tylko podłączą urządzeniem diagnostycznym? No, chyba że Ford jest pod tym względem jakiś specjalny? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie wiem jak w Fordzie, ale w Volvo (jako że to silnik Volvo - może i komp taki sam) straszyli mnie że przy zmianie programu po podłączeniu do do kompa w serwisie odrazu tego nie zauważą, ale wtedy gdy np. coś będzie z autem nie tak i mogą sprawdzić, a jak wyjdzie to info idzie do centrali i odrazu cofają gwarancje.
Ja jednak zrobiłem program w Mastersie, po jakimś czasie była akcja serwisowa i mieli wgrać nowy program - pojechałem wgrali nowy (seria_ odrazu wydawało mi się że auto nie jechało :-) - ale nic nie zauważyli... wgrałem w mastersie ponownie program i przęglądy już miałem i kolejne 2 akcje serwisowe i nic, więc może nie jest tak żle... W Toyocie np. można było wymienić tylko tłumik końcowy renomowanej firmy nie tracąć gwarancji, ale cat-back już był problem... W Mażdzie - mam cat-back el-teca i gwarancji nie zabrali ;-) Każda firma ma swoje założenia i wymagania - warto się dowiedzieć dokładnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Ile?!? Gdzie, na Allegro? ![]() Ok. 3800 zł za komplet z markowymi oponami 215 po cenach zakupu dla ASO. W zwykłej sprzedaży te felga jest za trochę ponad 600 zł brutto, więc normalny klient ten zestaw miałby za jakieś 5000-5200 zł maks, licząc że dobra zimówka w tym rozmiarze to też wydatek rzędu 600-650 zł. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
5000 zł to już sporo drożej niż ja dałem za moje 18-tki i opony Nokian 235/40
No z tym że Ty masz lepsze ET i pewnie mniej podsterowności. Dałbyś zdjęcie jak te felgi wyglądaje na RS-ie? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 05 July 2007 Skąd: Opole ![]() |
Gwarancja za wydech może co najwyżej polecieć właśnie na ten element. Na cały samochód nie stracisz. Choć i tak uważam że jest to do wybronienia w każdym sądzie przy ewentualnych problemach. Programu wgranego w kompa przy standartowym przeglądzie nikt nie wyczai, chyba że trafi się nadgorliwy elektryk/mechanik który będzie porównywał sygnały z założonymi fabrycznie (na co jest mała szansa). To co opisuję poparte jest 2 letnim doświadczeniem w pracy w ASO (innej marki).
-------------------- CRX ED9 --> sold
CRX EE8 --> sold C36 AMG --> sold Sunny GTI-R --> sold Sunny GTI Neo VVL --> new toy |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Jak u siebie w suzie chciałem zmienić zwykłe głośniki, na cokolwiek innego (nawet nie wrzucając wzmaka), to powiedzieli, że stracę gwarancję na całą instalację elektryczną. Tak więc pewnie zależy to od dobrej (lub złej) woli sprzedawcy/dealera.
Co do mapy, to wydaje mi się, że przy zwykłym podłączeniu do kompa raczej tego nie zauważą? -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
Dałbyś zdjęcie jak te felgi wyglądaje na RS-ie? Spoko, teraz czekam na zimę, jak zmienię to zapodam foto. Pzdr. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Jak u siebie w suzie chciałem zmienić zwykłe głośniki, na cokolwiek innego (nawet nie wrzucając wzmaka), to powiedzieli, że stracę gwarancję na całą instalację elektryczną. Tak więc pewnie zależy to od dobrej (lub złej) woli sprzedawcy/dealera. Co do mapy, to wydaje mi się, że przy zwykłym podłączeniu do kompa raczej tego nie zauważą? Po prostu chcieli żebyś to zrobił u nich ![]() -------------------- CRX ED9 --> sold
CRX EE8 --> sold C36 AMG --> sold Sunny GTI-R --> sold Sunny GTI Neo VVL --> new toy |
|
|
![]()
|
|
Tak na dobrą sprawę to przeglądów nawet w ASO nie trzeba robić. Nie do końca oglądałeś program na tvn turbo, gdzie o tym debatowali... -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
trzeba. mi wlasnie cofneli gwarancje na ceeda
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dyrektywa dyrektywą a zapisy gwarancji u poszczególnych dealerów zapisami gwarancji!
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Dyrektywa dyrektywą a zapisy gwarancji u poszczególnych dealerów zapisami gwarancji! Co nie oznacza, że są one zgodne z dyrektywą. Tudzież że niezależne podmioty wykonujące np przeglądy nie mogą być autoryzowane do ich wykonywania bez naruszenia gwarancji. Tak czy inaczej GVO jeszcze obowiązuje do końca tego roku. |
|
|
![]()
|
|
Gwoli ścisłości to nie posiadam takiego programu jak TVN Turbo
![]() -------------------- CRX ED9 --> sold
|
|
![]()
|
|
Standardowe srebrne 17-tki Forda niestety bardzo upodobniają RS-a do zwyczajnego Focusa
![]() Ale czarne wyglądają nieźle ![]() ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
No, to już nie muszę wrzucać fotek
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
trzeba. mi wlasnie cofneli gwarancje na ceeda ![]() ale lipa ![]() a mi aso (toyota) pozwolili zrobic program i obiecali sie nie czepiac gwarancji ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Do czasu aż nie stanie się coś z autem, a wtedy będzie problem. Masz to na piśmie? Dobrze, że nie napisał które ASO bo ktoś mógłby mieć problem... -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Parę czasów porównawczych, zmierzonych przez szwedzką gazetę Bilsport.
W obu przypadkach mierzony ten sam egzemplarz RS-a. 305 KM 440 Nm nowy na oryginalnych Conti Sport 3, 365 KM 560 Nm ze zmienionymi wtryskami, intercoolerem i mapą, na Yokohama 048 ..............seria 305 KM.......wersja 365 KM 0-50 km/h...........2,48 s..............2,38 s 0-70 km/h...........4,00 s..............3,65 s 0-100 km/h..........6,18 s..............5,41 s 0-150 km/h.........12,31 s..............9,30 s 0-201 m.............9,53 s..............8,88 s 0-402 m............14,41 s.............13,21 s 100-150 km/h........6,13 s..............3,89 s Dla porównania Audi R8 5,2l robi 100-150 km/h w 3,52 s. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 03:06 |