Shoutbox 0 nowych PW 

83 Stron V  « < 75 76 77 78 79 > »   
Closed TopicStart new topic
> Focus RS (i RS500), 2 filmiki
barti87
post Mon, 27 Feb 2012 - 23:56
Post #1521

Rookie

Pojawił się jeszcze jeden w sprzedaży od Marca.

http://www.pumaspeed.co.uk/product-Pumaspe...5.jsp&pic=2

--------------------
Focus ST 360+ Ps 500 Nm
Downpipe 3'', De-cat 3'', Cat-back 2.75'' Milltek Sport,
FMIC Airtec gen 3,injector 550cc, Turbo Focus RS, remap by PromotoR/CompSport
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 27 Feb 2012 - 23:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
lukasz1976
post Tue, 28 Feb 2012 - 06:16
Post #1522

Frequent User

Skoro nie ma mowy o gwarancji to proponuję zabrać auto jak najdalej od ASO...
Nie ma możliwości aby udało się leszczom z serwisu nic nie spieprzyć....
a już szczególnie w Fordzie...
Po wymianie turbo pan mechanik nie umial zamontować poprawnie opaski a w serwisówce nie stało jak byk - wymienić na nową,
więc rura od turbo do ic spadała mniej więcej co 2 godziny w moim Mondeo!
Panowie z serwisu twierdzili, że je zdejmuję żeby im zrobić na złość....smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

+Quote Post
KrisSz
post Tue, 28 Feb 2012 - 06:53
Post #1523

Super User

http://j-w-racing.co.uk/product.php/8078/0...um_focus_rs_mk2

Co do serwisu zadzwoń może do 4Turbo

+Quote Post
Sluger
post Tue, 28 Feb 2012 - 07:56
Post #1524

Forum Clubber

CYTAT(lukasz1976 @ Tue, 28 Feb 2012 - 06:16) *
Skoro nie ma mowy o gwarancji to proponuję zabrać auto jak najdalej od ASO...
Nie ma możliwości aby udało się leszczom z serwisu nic nie spieprzyć....
a już szczególnie w Fordzie...
Po wymianie turbo pan mechanik nie umial zamontować poprawnie opaski a w serwisówce nie stało jak byk - wymienić na nową,
więc rura od turbo do ic spadała mniej więcej co 2 godziny w moim Mondeo!
Panowie z serwisu twierdzili, że je zdejmuję żeby im zrobić na złość....smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

Już tak nie demonizujcie, wymiana kolektora to zabawa dla domorosłego mechanika!

--------------------
Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM

Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE!

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 28 Feb 2012 - 08:00
Post #1525

Forum Homee

CYTAT(darecki73 @ Mon, 27 Feb 2012 - 23:24) *
podaj link do Auto techa gdzie mają kolektory, bo szukam i nie specjalnie mogę znależć

Link
Autotech to szwedzka firma i strona po szwedzku tongue.gif Niestety nie dali żadnego wykresu,
ale wcześniej montowali już i Mountune i Sitechy i mówili że były porównywalne.
O dolocie Elevate piszą, że jest dużo lepszy i jako jedyny nie używa o-ringów do każdego
kanału oddzielnie, a zwyczajną uszczelkę. Zwiększa to średnicę każdego z kanałów.
Są tak duże przyrosty mimo że jeszcze nie zrobili optymalnego oprogramowania.

Ich tuning jest sprzedawany w UK m.in. przez JW Racing.
Można im wierzyć na ślepo- mają wieloletnie doświadczenie w tuningu T5 Volvo i wygrali porównanie tuningu RS-a w "Fast Ford"

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
lukasz1976
post Tue, 28 Feb 2012 - 08:03
Post #1526

Frequent User

Chciałbym abyście mnie dobrze zrozumieli - piszę o moich i tylko moich doświadczeniach z serwisem.

+Quote Post
v-ride
post Tue, 28 Feb 2012 - 09:18
Post #1527

User

witam,
robi się cieplej więc i ja zaczynam się oglądać za jakimś wykonawcą dobrego programiku, zmiany IC i kolektora jak i wydechu.
Kogo możecie polecić w tym zakresie z okolic Wrocławia, czy tylko Jetronik z Wrocka wchodzi w grę?

+Quote Post
v-ride
post Tue, 28 Feb 2012 - 09:24
Post #1528

User

P.S. mam podobne odczucia co do Serwisu Forda, kiedyś na siłę próbowali mi wtryski w Mondu wymienić , Auto miało 80 tys km i było z 2005 r. nie wskazywało na zużyte końcówki wtrysku. W końcu postanowiłem nie zmieniać i babka której auto sprzedałem do dziś jeździ i jest zadowolona. (bez wymiany). wink.gif

Jednak człowiek jest głupi po wciąż mam w firmie 2 Transity , w tym tygodniu odbieram trzeciego (jestem z nich zadowolony) a ponadto zamówiłem 2 S-Maxy. (zobaczymy jak tam będzie)

Serwisy jednak są wszędzie podobne, obecnie użytkuję dwa Seaty Exeo i takie cyrki jakie miałem w Serwisie to głowa mała. Ludzie kompetentnie oleju nie umieją wymienić. Raz po takiej wymianie maiłem kałużę oleju przed garażem , a tylko z serwisu wróciłem. Oczywiście tłumaczenia zawsze są bardzo błyskotliwe rolleyes.gif .
Przynajmniej zawołali lawetę i odholowali i przywieźli auto na swój koszt.

+Quote Post
buro82
post Tue, 28 Feb 2012 - 09:29
Post #1529

Rookie

Witam, jestem nowy na forum, ale również Użytkuje rs-ka. Czytam już forum od dawna i najwyższa pora podzielić sie swoją wiedza zwłaszcza na temat kolektorów. Miłem podobną awarię w lipcu 2011. Auto po mimo mapy wykonanej w jednej z (moim zdaniem ) z lepszych firm w kraju odpaliło mieszankę zapłonową w kolektorze ( tzw. cofka) . Przyczyną były kiepskie jakościowe oryginalne świece. (wymiana na specjalistyczne zimniejsze od Mitsubishi EVO rozwiązało problem). generalnie silniki Volvo tuningowane cierpią na problem zdmuchiwania zapłonu. Jednostka sterująca ECU mając info od spalania stukowego mocno próbuje opóźnić zapłon. Niestety czasami tak mocno, że zapala w kolektorze. Konkluzja jest taka, ze wymiana na aluminiowe nie roziązuje problemu do końca. Owszem kolektor ma szanse wytrzymać detonacje, ale co z przepustnicą i sodu symphoserem, który w moim wypadku te okazał się strzelony. Moje auto udało sie jednak naprawić na gwarancji za co serdecznie dziękuje serwisowi z Wrocławia.

+Quote Post
GRE
post Tue, 28 Feb 2012 - 09:51
Post #1530

Forum Clubber

któremu serwisowi, bo sa 2

--------------------
...

+Quote Post
v-ride
post Tue, 28 Feb 2012 - 10:03
Post #1531

User

właśnie , któremu Germaz czy Polmotors ?

+Quote Post
mAbZ
post Tue, 28 Feb 2012 - 10:15
Post #1532

Forum Homee

CYTAT(buro82 @ Tue, 28 Feb 2012 - 09:29) *
Miłem podobną awarię w lipcu 2011. Auto po mimo mapy wykonanej w jednej z (moim zdaniem ) z lepszych firm w kraju odpaliło mieszankę zapłonową w kolektorze ( tzw. cofka) . Przyczyną były kiepskie jakościowe oryginalne świece. (wymiana na specjalistyczne zimniejsze od Mitsubishi EVO rozwiązało problem).

To raczej problem oprogramowania a nie świec.
Autotech nie wymienia świec i o ile wiem nie było takiej awarii na ich oprogramowaniu.

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
Sluger
post Tue, 28 Feb 2012 - 10:46
Post #1533

Forum Clubber

CYTAT(v-ride @ Tue, 28 Feb 2012 - 09:18) *
czy tylko Jetronik z Wrocka wchodzi w grę?

Tak, nikt inny tego nie zrobi

--------------------
Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM

Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE!

+Quote Post
matttm1
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:00
Post #1534

User

Nie prawda ze tylko Jetronik. Forma Compsport robila RSa jako pierwsza takze warto by do nich sie odezwac

+Quote Post
KrisSz
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:07
Post #1535

Super User

Jeszcze 4Turbo w katowicach robi remap. Przejechałem się takim 370 konnym zrobionym przez nich (z ICkiem, downpipem i decatem) i wrażenia bardzo dobre.

+Quote Post
Hanys
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:13
Post #1536

User

CYTAT(matttm1 @ Tue, 28 Feb 2012 - 11:00) *
Nie prawda ze tylko Jetronik. Forma Compsport robila RSa jako pierwsza takze warto by do nich sie odezwac

Kolega wyraźnie napisał że z okolic wrocka, więc po co ma jechać gdzieś do compotów lub 4T jak w jetroniku zrobią to bardzo dobrze i profesjonalnie ?

+Quote Post
darecki73
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:17
Post #1537

User

coś jest z tymi świecami. Ja mam lekkie przyduszenie przy 3000obrotach jak spokojnie rozpędzam auto. Bogdan z Jetronicka mówił, że jak wymienimy świece ten problem powinien zniknąć. Nie znam się ale coś mówił właśnie o zapłonie, świecach.
Prośba do buro82, może masz jakąś opinie z ASO to chętnie poproszę, to może udało by mi sie coś wskurać na gwarancji, bo tak to sporo kasy beknę

+Quote Post
v-ride
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:27
Post #1538

User

CYTAT(Hanys @ Tue, 28 Feb 2012 - 11:13) *
Kolega wyraźnie napisał że z okolic wrocka, więc po co ma jechać gdzieś do compotów lub 4T jak w jetroniku zrobią to bardzo dobrze i profesjonalnie ?

pozostaje kwestia kosztów, skoro wszystkie trzy firmy na poziomie. Do Katowic się bujnąć to nie problem. wink.gif

+Quote Post
buro82
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:28
Post #1539

Rookie

darecki73, mape miałem robioną w Jetroniku (nasze egzemplarze były kolejno 7 i 8 robiony przez jetronika) razem z moim bratem (też ma takiego), oba auta miały ok 20tyś przebiegu i w obu przy ok. 3tyś obrotów zaczynało zdumichać zapłon.Wymiana świec rozwiązała problem. Nowe mapy zapłonu forda (te mające zapobiegać eksplozją) mają dołek w okolicach 2800 obrotów, bardzo charakterystyczny przy niepełnym wciśnięciu gazu. W moim wypadku kolektor wybuch jak wcisnąłem gaz do dechu na 4 biegu (niskie obroty, jescze przed wymianą świec sad.gif ). Przuduszanie w okolicach 3tyś obrotów jeśli wyskakują ci check engine może być spowodowane niedomaganiem pompy paliwowej (nowa usterka w moinm Rsie - skutkiem najprawdopodobnie upalania na szutrze). Czy w fordzie do którego zaprowadziłeś wysłali już info do centrali, że masz grzebanego Forda?

+Quote Post
darecki73
post Tue, 28 Feb 2012 - 11:39
Post #1540

User

tak wysłali, niestety. Czyli mamy tak samo, bo Ja miałem też tak 2800-3000 róznie. Oczywiście program u Bogdana, dobra robotę robi

+Quote Post

83 Stron V  « < 75 76 77 78 79 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 09:24