![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 13 January 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Pojawił się jeszcze jeden w sprzedaży od Marca.
http://www.pumaspeed.co.uk/product-Pumaspe...5.jsp&pic=2 -------------------- Focus ST 360+ Ps 500 Nm
Downpipe 3'', De-cat 3'', Cat-back 2.75'' Milltek Sport, FMIC Airtec gen 3,injector 550cc, Turbo Focus RS, remap by PromotoR/CompSport |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Skoro nie ma mowy o gwarancji to proponuję zabrać auto jak najdalej od ASO...
Nie ma możliwości aby udało się leszczom z serwisu nic nie spieprzyć.... a już szczególnie w Fordzie... Po wymianie turbo pan mechanik nie umial zamontować poprawnie opaski a w serwisówce nie stało jak byk - wymienić na nową, więc rura od turbo do ic spadała mniej więcej co 2 godziny w moim Mondeo! Panowie z serwisu twierdzili, że je zdejmuję żeby im zrobić na złość.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Skoro nie ma mowy o gwarancji to proponuję zabrać auto jak najdalej od ASO... Nie ma możliwości aby udało się leszczom z serwisu nic nie spieprzyć.... a już szczególnie w Fordzie... Po wymianie turbo pan mechanik nie umial zamontować poprawnie opaski a w serwisówce nie stało jak byk - wymienić na nową, więc rura od turbo do ic spadała mniej więcej co 2 godziny w moim Mondeo! Panowie z serwisu twierdzili, że je zdejmuję żeby im zrobić na złość.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już tak nie demonizujcie, wymiana kolektora to zabawa dla domorosłego mechanika! -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
podaj link do Auto techa gdzie mają kolektory, bo szukam i nie specjalnie mogę znależć Link Autotech to szwedzka firma i strona po szwedzku ![]() ale wcześniej montowali już i Mountune i Sitechy i mówili że były porównywalne. O dolocie Elevate piszą, że jest dużo lepszy i jako jedyny nie używa o-ringów do każdego kanału oddzielnie, a zwyczajną uszczelkę. Zwiększa to średnicę każdego z kanałów. Są tak duże przyrosty mimo że jeszcze nie zrobili optymalnego oprogramowania. Ich tuning jest sprzedawany w UK m.in. przez JW Racing. Można im wierzyć na ślepo- mają wieloletnie doświadczenie w tuningu T5 Volvo i wygrali porównanie tuningu RS-a w "Fast Ford" -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 July 2010 ![]() |
Chciałbym abyście mnie dobrze zrozumieli - piszę o moich i tylko moich doświadczeniach z serwisem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
witam,
robi się cieplej więc i ja zaczynam się oglądać za jakimś wykonawcą dobrego programiku, zmiany IC i kolektora jak i wydechu. Kogo możecie polecić w tym zakresie z okolic Wrocławia, czy tylko Jetronik z Wrocka wchodzi w grę? |
|
|
![]()
|
|
P.S. mam podobne odczucia co do Serwisu Forda, kiedyś na siłę próbowali mi wtryski w Mondu wymienić , Auto miało 80 tys km i było z 2005 r. nie wskazywało na zużyte końcówki wtrysku. W końcu postanowiłem nie zmieniać i babka której auto sprzedałem do dziś jeździ i jest zadowolona. (bez wymiany).
![]() Jednak człowiek jest głupi po wciąż mam w firmie 2 Transity , w tym tygodniu odbieram trzeciego (jestem z nich zadowolony) a ponadto zamówiłem 2 S-Maxy. (zobaczymy jak tam będzie) Serwisy jednak są wszędzie podobne, obecnie użytkuję dwa Seaty Exeo i takie cyrki jakie miałem w Serwisie to głowa mała. Ludzie kompetentnie oleju nie umieją wymienić. Raz po takiej wymianie maiłem kałużę oleju przed garażem , a tylko z serwisu wróciłem. Oczywiście tłumaczenia zawsze są bardzo błyskotliwe ![]() Przynajmniej zawołali lawetę i odholowali i przywieźli auto na swój koszt. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 28 February 2012 Skąd: Wieluń ![]() |
Witam, jestem nowy na forum, ale również Użytkuje rs-ka. Czytam już forum od dawna i najwyższa pora podzielić sie swoją wiedza zwłaszcza na temat kolektorów. Miłem podobną awarię w lipcu 2011. Auto po mimo mapy wykonanej w jednej z (moim zdaniem ) z lepszych firm w kraju odpaliło mieszankę zapłonową w kolektorze ( tzw. cofka) . Przyczyną były kiepskie jakościowe oryginalne świece. (wymiana na specjalistyczne zimniejsze od Mitsubishi EVO rozwiązało problem). generalnie silniki Volvo tuningowane cierpią na problem zdmuchiwania zapłonu. Jednostka sterująca ECU mając info od spalania stukowego mocno próbuje opóźnić zapłon. Niestety czasami tak mocno, że zapala w kolektorze. Konkluzja jest taka, ze wymiana na aluminiowe nie roziązuje problemu do końca. Owszem kolektor ma szanse wytrzymać detonacje, ale co z przepustnicą i sodu symphoserem, który w moim wypadku te okazał się strzelony. Moje auto udało sie jednak naprawić na gwarancji za co serdecznie dziękuje serwisowi z Wrocławia.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
któremu serwisowi, bo sa 2
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
właśnie , któremu Germaz czy Polmotors ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Miłem podobną awarię w lipcu 2011. Auto po mimo mapy wykonanej w jednej z (moim zdaniem ) z lepszych firm w kraju odpaliło mieszankę zapłonową w kolektorze ( tzw. cofka) . Przyczyną były kiepskie jakościowe oryginalne świece. (wymiana na specjalistyczne zimniejsze od Mitsubishi EVO rozwiązało problem). To raczej problem oprogramowania a nie świec. Autotech nie wymienia świec i o ile wiem nie było takiej awarii na ich oprogramowaniu. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
czy tylko Jetronik z Wrocka wchodzi w grę? Tak, nikt inny tego nie zrobi -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 04 January 2012 ![]() |
Nie prawda ze tylko Jetronik. Forma Compsport robila RSa jako pierwsza takze warto by do nich sie odezwac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Jeszcze 4Turbo w katowicach robi remap. Przejechałem się takim 370 konnym zrobionym przez nich (z ICkiem, downpipem i decatem) i wrażenia bardzo dobre.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 11 July 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
coś jest z tymi świecami. Ja mam lekkie przyduszenie przy 3000obrotach jak spokojnie rozpędzam auto. Bogdan z Jetronicka mówił, że jak wymienimy świece ten problem powinien zniknąć. Nie znam się ale coś mówił właśnie o zapłonie, świecach.
Prośba do buro82, może masz jakąś opinie z ASO to chętnie poproszę, to może udało by mi sie coś wskurać na gwarancji, bo tak to sporo kasy beknę |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 28 February 2012 Skąd: Wieluń ![]() |
darecki73, mape miałem robioną w Jetroniku (nasze egzemplarze były kolejno 7 i 8 robiony przez jetronika) razem z moim bratem (też ma takiego), oba auta miały ok 20tyś przebiegu i w obu przy ok. 3tyś obrotów zaczynało zdumichać zapłon.Wymiana świec rozwiązała problem. Nowe mapy zapłonu forda (te mające zapobiegać eksplozją) mają dołek w okolicach 2800 obrotów, bardzo charakterystyczny przy niepełnym wciśnięciu gazu. W moim wypadku kolektor wybuch jak wcisnąłem gaz do dechu na 4 biegu (niskie obroty, jescze przed wymianą świec
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
tak wysłali, niestety. Czyli mamy tak samo, bo Ja miałem też tak 2800-3000 róznie. Oczywiście program u Bogdana, dobra robotę robi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 09:24 |