![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie mozliwe zeby sie tarcza sprzegla konczyla bo nic sie nie slizga wszystko jest okey A jak sprawdzałeś, że się nie ślizga? W Rsie jest tarcza organiczna i jej przypalenie kwalifikuje ją do wymiany. Przynajmniej tak było u mnie przy wyższym niż seryjny momencie obr. Na szczęście kosztuje 700zł. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Taki objaw miałem jak kończyło mi się sprzęgło (tarcza) To nie o to chodzi. Tam jest zle dzialajacy wentyl, przytrzymuje pedal za dlugo. Mialem to od nowosci tylko ze cwaniaczkom z Forda zajelo wiecej niz czas waznosci gwarancji, zeby przyznac ze problem istnieje. Fakt, ze z czasem pedal zacina sie jakby mniej. Taki sam problem maja m.in. BMW 335i tylko ze do nich sa zamienniki wentyli innej produkcji. Do Foki nie slyszalem o takich, procz tych oryginalnych od ST. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 04 January 2012 ![]() |
To nie wiem jak radzicie? Pojechac do Forda i zglosic im to? Gwarancja jest do pazdziernika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Po to masz gwarancję, korzystaj......
Akcja forda to zdaje się wymieniją cały pedal box z ST (dla europy będą inne PN bo info poniżej jest dla wersji z kierownicą po prawej stronie) Pedal Box RHD is part number 1720301 Spring Pack RHD is part number 1463621 Master Cylinder RHD is part number 1547415 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 01 April 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
To nie o to chodzi. Tam jest zle dzialajacy wentyl, przytrzymuje pedal za dlugo. Nie upieram się, może nie mam racji. Mnie przy odcince i szybkiej zmianie biegów pedał sprzęgła zostawał w podłodze. Tydzień później rozwaliła się tarcza. -------------------- orangepassion
|
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze nic nie bede musial placic musze zadzwonic i sie umowic i niech wymieniaja
|
|
|
![]()
|
|
No i mamy nową wersję mapy do RS-a CK
![]() Podobno nie zmienia nic w sensie wydajności. Plotki mówią że to odpwiedź forda na wybuchające (gdzieniegdzie znowu) kolektory dolotowe lub mające zablokowac możliwość korekcji map przez OBD. |
|
|
![]()
|
|
Ja mam u siebie wymieniony juz kolektor:)
|
|
|
![]()
|
|
Ja mam u siebie wymieniony juz kolektor:) Znaczy po wybuchu? ![]() Jaki masz? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Pewnie seryjny plastikowy
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Sitech czy Mountune (a może Elevate ?) ?
|
|
|
![]()
|
|
Motorcraft
![]() BTW, a tak w ogóle to nie wiem Panowie co wy macie za nagonkę z tymi kolektorami dolotowymi.... W Foce Mk1 seryjny plastikowy spokojnie daje radę nawet przy ~400 kucy. -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Tylko że w MK2 software czasami (sorki za wyrażenie) "s*a" ogniem z powrotem do kolektora. A w MK1 widać nie.
|
|
|
![]()
|
|
Takie czasy, kiedyś projektowali kolektor pod 130 koni i do 400 styka, teraz robią pod 300 i przy seryjnej mocy nie wyrabia eh...
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Przecież jeden z drugim silnikiem nie ma nic wspólnego. Nie ma czego porównywać.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
No tak Volvo'wski silnik to kompletnie nowe niesprawdzona konstrukcja, która nigdy wcześniej nie była eksploatowana z tak ekstremalną mocą
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Silnik znany tylko ford wcześniej nie pisał softu na takie moce na ten silnik. Pierwsze mapy CD i CG nie oferowały np deklarowanej mocy. Uczą się chłopaki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie no proszę cię.... Ford się uczy na klientach buehehe
Może zaproponujecie Fordowi aby wysłał ludzi na szkolenie do jakiegoś Polskiego tunera, mogę jednego nawet polecić ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
No tak Volvo'wski silnik to kompletnie nowe niesprawdzona konstrukcja, która nigdy wcześniej nie była eksploatowana z tak ekstremalną mocą ![]() Rasta, sranie ogniem nie w tę mańkę co trzeba to nie kwestia konstrukcji kolektora, czy materiałów z jakich został wykonany! Dali ciała z softem i jakiego by kolektora nie zamontować to by i tak oberwał. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Nie no proszę cię.... Ford się uczy na klientach buehehe Może zaproponujecie Fordowi aby wysłał ludzi na szkolenie do jakiegoś Polskiego tunera, mogę jednego nawet polecić ![]() Jak się coś robi 1-szy raz to się człowiek uczy. A takiego mocnego FWD jeszcze nie mieli a niektóre rzeczy wychodzą "w praniu". Tunera mają (Mountune) pytanie jak przekonać Forda żeby korzystał z polskich speców (a w PL jest paru dobrych i to nie podlega dyskusji). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 15:20 |