![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Tył do Ceed, przód do Megane
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
strach się bać co w środku :/ szpiegostwo przemysłowe na masową skalę
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
![]() ![]() ![]() NOWY focus III Fluence ![]() ![]() a serio to nie wyglada tak zle kwestia porzyzwyczjania. wogle seryjne hatche kontra hot-hatche = przpasc stylistyczna ![]() wnetrze jak to w fordzie. " houston stratujemy", albo sie je kocha albo nienawidzi. prosze zrwrocic uwage na kierownice. wydaje sie ze w 2010/11 standardem bedzie ps4 z padem w kierownicy ![]() warto dodac iz jest to wersja USA ktora ma wejsc pod koniec 2010 roku, a w 2011 w EU -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Wnętrze nawet może być, ale z zewnątrz jest jakiś taki mało proporcjonalny i niezbyt konsekwentny stylistycznie...
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Wnętrze prosto z Opel Insignia
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
epiej insignia niz nowy civic
![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
W sedanie wygląda super
-------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
... niedlugo bedzie jeden wielki LCD i zamiast kierownicy 2 przyciski lewo i prawo lub joystick ;/ NIE STRASZ !!!! -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Ponadto właśnie wyszła fordowska poprawka tej wątłej części zatykającej dolot, nr części 1 681 010 1 ![]() Z ciekawości dzisiaj pobawiłem się śrubokrętem i obejrzałem sobie tę felerną część. Szczerze powiem, że jest to kawałek bardzo cienkiego plastiku ale nie za bardzo mi to wygląda, żeby w jakikolwiek sposób mogło to blokować wlot powietrza, nawet po rozgrzaniu i potraktowaniu silnym strumieniem powietrza. Jako jednak, że Ford zrobił upgrade'a, czytaj coś ich do tego skłoniło, to zamówiłem to dla świętego spokoju (cena zakupu dla dealera 60zł brutto)... ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
To niedużo, dzięki za info. Poglądowo- tak wygląda oryginalna część:
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 November 2009 Skąd: Gliwice ![]() |
Z ciekawości dzisiaj pobawiłem się śrubokrętem i obejrzałem sobie tę felerną część. Szczerze powiem, że jest to kawałek bardzo cienkiego plastiku ale nie za bardzo mi to wygląda, żeby w jakikolwiek sposób mogło to blokować wlot powietrza, nawet po rozgrzaniu i potraktowaniu silnym strumieniem powietrza. Jako jednak, że Ford zrobił upgrade'a, czytaj coś ich do tego skłoniło, to zamówiłem to dla świętego spokoju (cena zakupu dla dealera 60zł brutto)... ![]() Ja już otrzymałem info, że mój RS się wyprodukował i jest w transporcie :-). Z tego co mówili to trwa to ok. miesiąca, więc już (mam nadzieję) po zimie będzie. Sluger pytanie do Ciebie jako znawcy będącego blisko dealera - sądzisz, że już w produkcji tegorocznej jest ten plastik do dolotu poprawiony? |
|
|
![]()
|
|
Kolejny RS
![]() ![]() (jest tu jeszcze jeden, ale niech się sam ujawni jak będzie chciał) -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 November 2009 Skąd: Gliwice ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Nie jest zły ten nowy focus. Uważam, że środek zdecydowanie ciekawszy od obecnego. Natomiast te tylne lampy w hatchbacku są jakoś dziwnie porozciągane w kierunku błotnika co sprawia wrażenie dysproporcji. Sedan wygląda świeżo. Faktycznie wpływ Fluence'a oraz linia okien jak w zmniejszonym mondeo wyraźnie widoczne
![]() -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
Ja już otrzymałem info, że mój RS się wyprodukował i jest w transporcie :-). Z tego co mówili to trwa to ok. miesiąca, więc już (mam nadzieję) po zimie będzie. Sluger pytanie do Ciebie jako znawcy będącego blisko dealera - sądzisz, że już w produkcji tegorocznej jest ten plastik do dolotu poprawiony? Część podana przez MABZa jest chyba zupełnie nową w systemie Forda bo w programie ASO nie było przy niej jeszcze ceny. Ale w Rapidzie już widnieje z ceną i można ją zamawiać. Jeżeli niedawno produkowali Twojego RSa to jest duża szansa, że będzie miał to już poprawione. Ale jak nie to koszt i sposób wymiany (trzeba odkręcić 4 śrubki) nie powinny Cię przerażać. Rach ciah i po bólu. ![]() Choć powtarzam, że po moich oględzinach stwierdzam, że nie mam pojęcia jakby ten tandetny plastik (prowadnica powietrza)miał się odkształcać, żeby zatykać wlot powietrza...!? Jakaś magia? ![]() To niedużo, dzięki za info. Poglądowo- tak wygląda oryginalna część: ![]() Na tym zdjęciu to ten badziew jeszcze dobrze się prezentuje, w rzeczywistości po upaćkaniu przypomina bardziej pomalowany na czarno kawałek kartonu... ![]() I choćby dlatego postanowiłem się go pozbyć z auta. Dzięki wielkie :-) Chyba wiem o kim mówisz, poniekąd się już ujawnił, ale nie wiem, czy w tym wątku. Ale faktycznie, jak piszesz, niech się sam ujawni :-). Nie gadać tyle tylko wypad na hamownię bo nie wiem czy to tylko mi po wgraniu nowego softu parę kucy uciekło!? ![]() ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Nie gadać tyle tylko wypad na hamownię bo nie wiem czy to tylko mi po wgraniu nowego softu parę kucy uciekło!? ![]() ![]() Trudno mi powiedzieć, bo u mnie śnieg na ulicach więc nie mam punktu odniesienia, ale jedno wiem- że jeszcze więcej strzela z rur ![]() Różnica w oprogramowaniu polega z tego co widzę głównie na podawaniu mniejszej ilości paliwa przy spokojnej jeździe- wcześniej nie zdarzało mi się widzieć chwilowego spalania rzędu 2-3 litry, a teraz tak. A o hamowni swoją drogą trzeba pomyśleć. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
300 konne auto ci pokazuje spalanie chwilowe 2-3 litry :/
moje vw ma rowno polowe tej mocy i najmniej ile widze to 5 ;D -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Mi też puszcza co chwilę "soczyste bąki" ale to pewnie z powodu temperatur
300 konne auto ci pokazuje spalanie chwilowe 2-3 litry :/ moje vw ma rowno polowe tej mocy i najmniej ile widze to 5 ;D Naucz się hamować silnikiem to zobaczysz nawet 0,0 spalania chwilowego ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Naucz się hamować silnikiem to zobaczysz nawet 0,0 spalania chwilowego ![]() Hm. Lepiej przemyśl to co napisałeś. Podczas hamowania silnikiem spalanie jest ZAWSZE zerowe.. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 14:01 |